De ondersteuning voor Works with Nest is beëindigd

Vanaf 29 september 2023 werken Works with Nest-verbindingen (WWN) niet meer. Je kunt je huis blijven automatiseren via Werkt met Google Home (WWGH) door routines te maken op het tabblad Automatiseringen in de Google Home-app of in de scripteditor. Deze is nu beschikbaar via Openbare preview.

Ga naar deze post op het communityforum voor meer informatie.

Overstappen naar Werkt met Google Home

Alles uitvouwen Alles samenvouwen

Overzetten naar Werkt met Google Home begint met een Google-account

Als je je Nest-apparaten wilt gebruiken met Werkt met Google Home, de scripteditor of Amazon Alexa, zet je je Nest-account over naar een Google-account. Nadat je de apparaten hebt overgezet, kan dit niet ongedaan worden gemaakt.

Als je overstapt op een Google-account, beschik je over één account met een naadloze gebruikerservaring en kun je huizen en leden van een huis op elkaar afstemmen in zowel de Nest- als de Google Home-app. Je krijgt ook toegang tot nieuwe functies die beschikbaar zijn met een Google-account, de Google Home-app en het Werkt met Google Home-programma.

We raden je aan dit hele artikel en de veelgestelde vragen over accounts voor de Nest-app te lezen voordat je je Nest-account en de bijbehorende gegevens overzet naar een Google-account.

Nadat je je account hebt overgezet, moet je je Werkt met Google Home-apparaten verbinden in de Google Home-app.

Automatiseringen maken met de scripteditor

De scripteditor gebruikt de kracht van de intelligentie van Google om je een gepersonaliseerd smarthome-ecosysteem te helpen bouwen. Ook kun je makkelijk gescripte automatiseringen maken en bewerken voor allerlei automatiseringen in huis. Wil je geavanceerdere automatiseringen maken of bewerken? In de scripteditor voor Google Home (nu beschikbaar via Openbare preview) heb je toegang tot de meeste starters en acties en alle kenmerken van Google-producten en support voor apparaten van derden.

Met geavanceerde logica zoals meerdere triggers en Booleaanse voorwaarden kun je je smarthome-apparaten nog beter coördineren dan met wat er momenteel beschikbaar is in de app. De scripteditor heeft meer dan 100 nieuwe functies om alles aan je wensen en huis aan te passen.

Overschakelen naar de Google Home Alexa Skill

De Google Nest Alexa Skill werkt met de Google Home-app en vervangt de WWN Skill voor Alexa, die is uitgezet op 29 september 2023. Met de Google Nest Skill kun je de Nest-thermostaat bedienen en de livestream van je Nest-camera bekijken via Alexa.

De Google Nest Alexa Skill werkt alleen met overgezette Google-accounts.

Overstappen op de nieuwste Google Nest Alexa Skill

De nieuwste Google Nest Alexa Skill werkt met de Google Home-app en vervangt de huidige Alexa Skill die via Works with Nest wordt uitgevoerd. Deze functie wordt ook op 29 september 2023 uitgezet. Met de Google Nest Skill kun je de Nest-thermostaat bedienen en de livestream van je Nest-camera bekijken via Alexa. De Google Nest Alexa Skill en andere integraties voor partner-ecosystemen werken alleen met overgezette Google-accounts.

De nieuwe Google Nest Alexa Skill aanzetten

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op je account.
  3. Ga na of het getoonde Google-account het account is dat is gekoppeld aan je Google-apparaat. Als dit het goede account is, tik je op om het accountvenster te sluiten. Als je van account wilt wisselen, tik je op het dropdownicoon en daarna op een ander account of op Nog een account toevoegen.
  4. Tik op Instellingen en dan + Toevoegen.
  5. Tik op Service Amazon Alexa Skill.
  6. Volg de instructies op het scherm om de Skill aan te zetten in de Alexa-app.

Meer informatie over hoe je Google Nest-producten bedient met Amazon Alexa

Andere WWN-partnerverbindingen

Nadat je naar een Google-account bent overgestapt, kun je andere beschikbare verbindingen verkennen via het Werkt met Google Home-platform.

• Omdat Werkt met Google Home anders functioneert, werken je Nest- en de smarthome-producten van derden anders samen.
  • Alle geactiveerde routines van Nest, Google en partnerproducten worden ingesteld en beheerd via de Google Home-app met Routines of de scripteditor voor consumenten.
  • Sommige van je bestaande apparaten en verbindingen worden misschien niet ondersteund door Werkt met Google Home. Check in de app van je apparaat of het apparaat werkt met Google.

Een van de populairste WWN-functies was de automatische activering van routines op basis van de Thuis/Afwezig-status van Nest. Werkt met Google Home werkt al met veel partners en apparaten en is naadloos geïntegreerd met Routines. Met routines kun je via simpele triggers snel instellen hoe je smartapparaten samenwerken, of je nu de deur uit gaat of naar bed gaat.

Overzetten van Nest en de Google Assistent

We hebben het overzetten gestroomlijnd van bestaande Nest-apparaten die al aan de Google Assistent en de Home-app waren gekoppeld. Als je je Nest-account overzet, kies je hetzelfde Google-account dat je gebruikt voor de Google Assistent.

De Google Assistent en gekoppelde Nest-apparaten die je eerder hebt ingesteld, werken hetzelfde als vóór het overzetten. Ook alle namen, toegewezen huizen en ruimtes, en Assistent-routines blijven na het overzetten van het account beschikbaar.

Als je toegang tot je gegevens hebt aangezet voor verbindingen van derden, kun je met onze tool voor partnerverbindingen kiezen welke gegevens je met Google Nest-partners wilt delen.

Aankondigingen van de Nest Doorbell (netvoeding, 1e generatie)

Als je deurbelaankondigingen van je Nest Doorbell (netvoeding, 1e generatie) wilt blijven krijgen op je Nest-speakers en -schermen, moet je je Nest-account overzetten naar een Google-account. Nadat je je account hebt overgezet, kun je deze deurbelaankondigingen blijven krijgen.