De batterijen van de Nest Protect vervangen

Als de batterijen van je Nest Protect aan vervanging toe zijn, piept de melder ononderbroken totdat de batterijen zijn vervangen. Volg de stappen in dit artikel voor meer informatie over hoe je ze kunt vervangen.

Opmerking: Als je je Protect aan de app toevoegt en je een melding krijgt dat de batterijen bijna leeg zijn, is de batterijspanning mogelijk tijdelijk gedaald. Problemen oplossen als de batterijen van de Nest Protect bijna leeg lijken tijdens de installatie

Voor de Protect heb je lithiumbatterijen nodig

Zowel voor de Protect op batterijen als de variant op netvoeding heb je Energizer Ultimate Lithium (L91) AA-batterijen nodig.

Gebruik geen oplaadbare of alkalinebatterijen. Als je dat wel doet, lopen ze snel leeg en moet je ze kort na de installatie al vervangen.

• Het gebruik van andere batterijen dan die door Nest worden aanbevolen, heeft een nadelig effect op de werking van de rook- en koolmonoxidemelder.
  • Gebruik geen verschillende batterijen door elkaar.
  • Gebruik geen nieuwe batterijen samen met oude batterijen.

De Protect (batterij) heeft 6 AA-batterijen nodig. De Protect (netvoeding) heeft 3 AA-batterijen nodig als back-up. Protects op netvoeding gebruiken back-upbatterijen bij stroomuitval.

Zien wanneer de Protect nieuwe batterijen nodig heeft

Als de batterijen bijna leeg zijn, gebeurt het volgende:

• De Nest-app stuurt je een melding.
  • De lichtring van de Protect knippert geel als je 's avonds het licht uitdoet.
  • Je ontvangt een melding tijdens Nachtwacht.
  • Als de batterijen bijna leeg zijn, begint de Protect te piepen totdat de batterijen worden vervangen.

Je kunt ook altijd het batterijniveau van de Protect checken.

Het oplaadniveau van de batterij checken

Het batterijniveau van de Protect checken

1. Open de Nest-app Nest app.
  2. Selecteer de Protect die je wilt checken.
  3. Op deze pagina zie je de batterijstatus en de laatste keer dat het batterijniveau is gecheckt tijdens de zelfcontrole van de Protect.

Nachtwacht

Nachtwacht van de Protect laat je weten dat alles goed werkt en dat de batterijen voldoende zijn opgeladen. Als de batterijen bijna leeg zijn, zie je een geel lampje en ontvang je een melding dat je de batterijen binnenkort moet vervangen.

Je kunt het batterijniveau ook altijd in de Nest-app checken.

Protects op netvoeding en op batterijen maken beide gebruik van batterijen (de Protect op netvoeding heeft batterijen als back-up), maar ze werken elk op hun eigen manier afhankelijk van het batterijniveau.

Protect op batterijen

Als de levensduur van de batterijen van de Protect minder dan een jaar is, geeft hij een waarschuwing dat de batterijen leeg raken. De Protect knippert dan geel als je 's avonds de lichten uitdoet en nadat je de middelste knop hebt ingedrukt, krijg je de melding: 'De batterij is bijna leeg. Vervang de batterij snel.' Je krijgt ook een bericht in de app.

De Protect knippert opnieuw geel en stuurt je een tweede waarschuwing in de app als de levensduur van de batterijen minder dan een paar maanden is. Als de batterijen van de Protect nog maar een paar weken te gaan hebben voordat ze leeg zijn, piept de melder totdat de batterijen zijn vervangen.

Lampjes en geluiden van de Nest Protect

Protect op netvoeding

Bij stroomuitval gebruiken Protects op netvoeding de back-upbatterijen, zodat alle functies blijven werken. De Nest Protect op netvoeding is ontworpen voor een batterijduur van meerdere jaren. Als je een constante stroomtoevoer hebt, horen de batterijen net zo lang mee te gaan als de Protect.

Als de back-upbatterij bijna leeg is, heeft de lichtring van de Protect een gele gloed. Als je de middelste knop indrukt, zegt de Protect: 'De batterij van de Nest Protect is bijna leeg. Vervang deze binnenkort.' Je krijgt ook een melding in de app.

Lampjes en geluiden van de Nest Protect

Opmerking: Als je Protect bij stroomuitval terugschakelt naar batterijen, gaat het kleine groene stroomlampje op je 2e generatie Protect één keer per minuut knipperen.

De batterijen van de Protect vervangen

Hoe je de batterijen vervangt, hangt af van het type Protect. Check welk type Nest Protect je hebt voordat je begint.

Selecteer jouw type Protect voor informatie over hoe je de batterijen vervangt.

2e generatie Nest Protect op batterijen

1. Haal de Nest Protect van de montagesteun. Draai hem linksom
totdat hij loskomt.

2. Schuif het knopje op het batterijklepje in de richting van de pijl.
Het klepje springt open.

3. Vervang alle batterijen door nieuwe Energizer Ultimate
Lithium (L91) AA-batterijen.

Zorg ervoor dat je de positieve (+) en
negatieve (-) uiteinden van de batterijen bij de passende markeringen in het batterijvak plaatst.

4. Sluit het batterijklepje. Het klikt op zijn plaats.
Voor je veiligheid kan het batterijklepje pas dicht
als alle 6 batterijen zijn geplaatst.
5. Plaats je Nest Protect op de montagesteun. Gebruik hierbij de inkepingen
op de onderkant als richtlijn. Draai de Nest Protect rechtsom
totdat je voelt dat deze vastklikt op de montagesteun.
Nest Protect gen 2 backplate

6. Druk twee keer op de Nest-knop om je Nest Protect te testen.
Hierdoor weet je zeker dat je de batterijen op de juiste manier hebt vervangen.

Meer informatie over Veiligheidscontrole

Press Nest Protect gen2

2e generatie Nest Protect op netvoeding

1. Schakel de stroom van je Nest Protect uit in de zekeringkast.
2. Haal de Nest Protect van de montagesteun. Draai hem linksom
totdat hij loskomt.
3. Koppel de kabel los. Nest protect gen 2 detach power connector
4. Schuif het knopje op het batterijklepje in de richting van de pijl.
Het klepje springt open.

5. Vervang alle batterijen door nieuwe Energizer Ultimate
Lithium (L91) AA-batterijen.

Zorg ervoor dat je de positieve (+) en
negatieve (-) uiteinden van de batterijen bij de passende markeringen in het batterijvak plaatst.

6. Sluit het batterijklepje. Het klikt op zijn plaats.
Het batterijklepje kan voor je veiligheid pas dicht als
alle 3 batterijen zijn geplaatst.
7. Bevestig de kabel. Nest protect gen 2 detach power connector
8. Plaats je Nest Protect op de montagesteun. Gebruik hierbij de inkepingen
op de onderkant als richtlijn. Draai de Nest Protect rechtsom
totdat je voelt dat deze vastklikt op de montagesteun.
Nest Protect gen 2 backplate
9. Zet de stroom weer aan in de zekeringkast.

10. Druk twee keer op de Nest-knop om je Nest Protect te testen.
Hierdoor weet je zeker dat je de batterijen op de juiste manier hebt vervangen.

Meer informatie over Veiligheidscontrole

Press Nest Protect gen2

1e generatie Nest Protect op batterijen

1. Haal de Nest Protect van de montagesteun. Draai hem linksom
totdat hij loskomt.
2. Gebruik een kruiskopschroevendraaier om de 2 schroeven van het batterijklepje los te draaien.

3. Vervang alle batterijen door nieuwe Energizer Ultimate
Lithium (L91) AA-batterijen. Zorg ervoor dat je de positieve (+) en
negatieve (-) uiteinden van de batterijen bij de passende markeringen in het batterijvak plaatst.

Druk de kleine grendel aan de onderkant van het batterijvak in zodat je de laatste batterij kunt plaatsen en de klep kunt sluiten.

4. Plaats het batterijklepje terug. Schuif het in de inkepingen
tegenover de batterijen en plaats de schroeven terug. Voor je veiligheid kan het batterijklepje pas dicht als alle 6 batterijen zijn geplaatst.

5. Plaats je Nest Protect op de montagesteun en draai hem rechtsom totdat hij vastklikt.

6. Druk twee keer op de Nest-knop om je Nest Protect te testen. Hierdoor weet je zeker dat je de batterijen op de juiste manier hebt vervangen.

Meer informatie over Veiligheidscontrole

Press Nest Protect gen2

1e generatie Nest Protect op netvoeding

1. Schakel de stroom van je Nest Protect uit in de zekeringkast.
2. Haal de Nest Protect van de montagesteun. Draai hem linksom
totdat hij loskomt.
3. Koppel de kabel los.
4. Gebruik een kruiskopschroevendraaier om de 2 schroeven van het batterijklepje los te draaien.

5. Vervang alle batterijen door nieuwe Energizer Ultimate
Lithium (L91) AA-batterijen. Zorg ervoor dat je de positieve (+) en
negatieve (-) uiteinden van de batterijen bij de passende markeringen in het batterijvak plaatst.

Druk de kleine grendel aan de onderkant van het batterijvak in zodat je de laatste batterij kunt plaatsen en de klep kunt sluiten.

6. Plaats het batterijklepje terug. Schuif het in de inkepingen
tegenover de batterijen en plaats de schroeven terug. Voor je veiligheid kan het batterijklepje pas dicht als alle 3 batterijen zijn geplaatst.
7. Bevestig de kabel.
8. Plaats je Nest Protect op de montagesteun en draai hem rechtsom totdat hij vastklikt.
9. Zet de stroom weer aan in de zekeringkast.

10. Druk twee keer op de Nest-knop om je Nest Protect te testen. Hierdoor weet je zeker dat je de batterijen op de juiste manier hebt vervangen.

Meer informatie over Veiligheidscontrole

Press Nest Protect gen2