Hoe een Nest-thermostaat helpt energie te besparen

De Nest-thermostaat leert je favoriete temperatuur in huis kennen
en programmeert zichzelf vervolgens. Hij zet de verwarming lager als je weg bent om energie
te besparen. Hier is het bewijs.

De meeste thermostaten kunnen worden geprogrammeerd. Je geeft elke temperatuurwijziging op die je wilt
voor de hele dag en kiest een begin- en eindtijd voor de verwarming van je huis. Dit is lastig en
en omslachtig, en de meeste mensen nemen daarom niet eens de moeite.

Leert van jou en programmeert zichzelf

Je hoeft de Nest-thermostaat niet te programmeren. Wijzig gewoon de temperatuur wanneer je dat
wilt tijdens de eerste dagen nadat de thermostaat geïnstalleerd is. Hij leert zo de temperaturen
die je prettig vindt en wanneer je die temperaturen wilt. De thermostaat programmeert vervolgens zichzelf en maakt een wekelijks
temperatuurschema.

Een Nest-thermostaat leert ook hoe snel je huis
opwarmt en afkoelt, want elk huis is tenslotte
anders. Daarnaast houdt hij rekening met de weersomstandigheden.
Wanneer het erg koud is, kan het langer duren voordat de temperatuur in je huis
is zoals je wilt. Een Nest-thermostaat kan dus
bepalen hoe vroeg hij je systeem op verwarmen moet
zetten om je huis op tijd op de gewenste temperatuur
te krijgen. En hij leert wanneer je systeem moet worden uitgezet om
te voorkomen dat het warmer dan de gewenste temperatuur wordt.

nest thermostat gen 3 front view

Hij kan je helpen energie te besparen wanneer je niet thuis bent

Naast een temperatuurschema leren kan de Nest-thermostaat automatisch
overschakelen naar een aangepaste Ecotemperatuur wanneer je niet thuis bent. En wanneer je thuis komt, schakelt hij
terug naar je geplande temperatuur. Je hoeft er niet aan te denken dat je de temperatuur moet wijzigen
wanneer je thuiskomt of weggaat: de Nest-thermostaat regelt het voor je.

Meer informatie over de Ecotemperaturen

Hij leert je te besparen wanneer je thuis bent

Een Nest-thermostaat laat je ook zien hoe je energie kunt besparen. Elke keer dat je je thermostaat
op een energiezuinige temperatuur zet, zie je het Nest Blaadje op het thermostaatscherm en in
de Nest-app. Het wordt in de loop der tijd steeds moeilijker het Blaadje tevoorschijn te toveren. Je wordt zo aangemoedigd
nog beter te besparen. Bekijk het volgende artikel voor meer bespaartips voor de thermostaat:

Je energiebesparing verbeteren

Als je je voortgang wilt bijhouden, kun je de Energiegeschiedenis controleren in de Nest-app om te zien hoeveel
je elke dag hebt gebruikt en wat zorgt voor grote wijzigingen in het gebruik van je verwarming. Je krijgt ook
een maandelijks Nest-rapport, zodat je kunt vergelijken hoeveel verwarming je hebt gebruikt
vergeleken met vorige maand. Met de Nest-thermostaat kun je je goede gewoonten stimuleren en eenvoudige
wijzigingen aanbrengen voor meer efficiëntie, terwijl je meer leert over hoe en waarom je
energie hebt bespaard.