Camera- en deurbelmeldingen

Nest-camerameldingen krijg je op je telefoon of tablet als je Google Nest-camera of -deurbel belangrijke activiteit waarneemt. Camerameldingen worden beheerd in de Google Home-app of de Nest-app.

Hoe meldingen werken

• De instellingen van de Home-app staan standaard uit. Je kunt altijd meldingen aan- of uitzetten.

• De opties voor meldingen die je krijgt, zijn afhankelijk van het type camera en of je een abonnement op Nest Aware hebt.
  • Je kunt meldingen krijgen voor alles wat je camera waarneemt, of alleen voor bepaalde soorten activiteit.
  • Stel voor elke camera en deurbel in je huis afzonderlijke meldingen in.
  • Als anderen apparaten in je huis kunnen bedienen, kunnen ze elk hun eigen voorkeuren voor camerameldingen instellen in de app.
  • Als je kritieke meldingen hebt aangezet, kun je bepaalde pushmeldingen krijgen, ook als je telefoon op Niet storen staat.
  • Sommige camerameldingen zijn altijd actief om je op de hoogte te houden van belangrijke gebeurtenissen, bijvoorbeeld als de camera offline gaat, uit de app wordt verwijderd of als ermee wordt geknoeid. Voor deze meldingen kun je geen instellingen wijzigen in de app.

Camerameldingen wijzigen

Ga naar de app die je gebruikt om je camera te bedienen voor stappen om meldingen voor je camera aan te zetten of om te wijzigen welke soorten meldingen je krijgt.

Meldingen van de Home-app

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Favorieten of Apparaten .
  3. Houd je vinger op de tegel van het apparaat Meer More menu Instellingen .
  4. Selecteer Meldingen.

Hier vind je meer informatie over de instellingen voor meldingen die je voor je camera kunt wijzigen.

Pushmeldingen

Tik op de schakelaar om pushmeldingen voor je telefoon aan of uit te zetten als je camera activiteit waarneemt. Als de schakelaar aanstaat, krijg je camerameldingen zolang je bent ingelogd bij de app.

Alleen meldingen bij afwezigheid

Tik op de schakelaar om alleen meldingen bij afwezigheid aan of uit te zetten. Als deze schakelaar aanstaat, krijg je alleen camerameldingen als je huis is ingesteld op de modus Afwezig, zodat je niet wordt gestoord door meldingen als er iemand thuis is.

Typen waargenomen activiteit

Tik op de schakelaar naast elk type melding om meldingen voor activiteiten als beweging, mensen of dieren aan of uit te zetten. Deze lijst kan verschillen afhankelijk van je camera of deurbel, en of je een Aware-abonnement hebt.

Gebeurtenisinstellingen in de Home-app

Wijzigingen in de gebeurtenisinstellingen van je camera hebben invloed op je meldingen. Je krijgt alleen meldingen voor de typen gebeurtenissen die aanstaan.

Zo zet je specifieke videogebeurtenissen aan of uit:

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Favorieten of Apparaten .
  3. Houd je vinger op de tegel van het apparaat Meer More menu Instellingen .
  4. Tik op Gebeurtenissen en dan Zichtbare gebeurtenissen.
  5. Tik op de schakelaar naast de gebeurtenissen die je wilt aan- of uitzetten.

Meldingen van de Nest-app

1. Open de Nest-app.
  2. Tik in het startscherm op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  3. Selecteer Meldingen.
  4. Selecteer de camera waarvan je de meldingen wilt wijzigen en kies uit de onderstaande opties.

Meldingstype

• Pushmeldingen: Meldingen verschijnen op je telefoon, net als bij andere apps. Je krijgt meldingen zolang je bent ingelogd bij de app.
    Opmerking: Als je de Nest-app sluit, ben je nog niet uitgelogd. Als je de Nest-app hebt gesloten, kun je dus nog steeds meldingen krijgen.
  • E-mail: De meldingen worden vanaf notifications@nest.com gestuurd naar het e-mailadres waarmee je inlogt bij de Nest-app. Ook als je niet bent ingelogd bij de app, kun je e-mails krijgen.

Wanneer sturen

• Als er niemand thuis is: Bij deze optie verstuurt je camera alleen meldingen nadat je huis is overgeschakeld op de stand Afwezig.
  • Altijd: Als deze optie is geselecteerd, stuurt je camera altijd meldingen, of je nu thuis bent of niet.

Nauwkeurigheid van gebeurtenisdetectie

Nest-camera's en deurbellen laten je zien wat in je huis gebeurt, maar de technologie zelf is niet perfect. We proberen onze cameragebeurtenissen zo nauwkeurig mogelijk te maken, maar toch kan de camera of deurbel het soms mis hebben, zoals:

• Een foto kan worden aangezien voor een echte gebeurtenis. Een T-shirt met een afbeelding van een hond kan bijvoorbeeld een dierdetectiegebeurtenis activeren.
  • Een persoon die over de grond kruipt, kan ten onrechte als huisdier worden geïdentificeerd.
  • Gezinsleden die op elkaar lijken kunnen onjuist worden geïdentificeerd.

Typen camerameldingen

• Ga naar Wat je allemaal krijgt bij een Nest Aware-abonnement voor meer informatie over waarschuwingen en meldingen. Selecteer daarna je camera of deurbel. De waarschuwingen en meldingen die je kunt krijgen, verschillen per apparaat en of je een Aware-abonnement hebt.
  • Als je een abonnement op Nest Aware hebt, kan je camera geavanceerde algoritmen gebruiken om de bewegings- en geluidsdetectie te verbeteren en je betere meldingen te sturen.

Gebeurtenissen

Veelvoorkomende gebeurtenismeldingen die je kunt krijgen, zijn mensen die zijn waargenomen, gedetecteerde beweging, dieren en voertuigen.

Herkenning van bekende gezichten

Via Herkenning van bekende gezichten kan je Nest-camera het verschil leren tussen bekende en onbekende gezichten. Na verloop van tijd kan je camera bekende gezichten herkennen en je relevantere meldingen sturen. Ga naar Herkenning van bekende gezichten voor meer informatie.

Meldingen voor Activiteitszones

Met Activiteitszones kun je een bepaald gebied in het gezichtsveld van de camera markeren waarvoor je meldingen wilt krijgen. De camera kan meldingen sturen en een gebeurtenis opnemen in de videogeschiedenis van je camera als er een belangrijke beweging in die zone plaatsvindt. Ga naar Activiteitszones instellen en gebruiken voor meer informatie.

Technische problemen

De camera kan je ook meldingen sturen over technische problemen, bijvoorbeeld als de camera offline gaat. Met deze meldingen kun je problemen oplossen als je camera niet werkt zoals bedoeld.

E-mailmeldingen

Opmerking: Deze optie is alleen beschikbaar voor camera's in de Nest-app.

Als je kiest voor meldingen op je e-mailadres, krijg je via e-mail momentopnamen van de activiteit die de camera heeft waargenomen. Je kunt deze momentopnamen downloaden naar je telefoon of computer.

Problemen met meldingen oplossen