Slik bruker Home/Away Assist posisjonen til telefonen din

Når du har gitt tillatelse i Nest-appen, bruker Home/Away Assist posisjonen til telefonen din for å registrere om du er hjemme eller ikke. Nest-appen sporer ikke posisjonen din kontinuerlig, men mottar i stedet bare grunnleggende varsler fra telefonen din om at du er hjemme eller borte.

Home/Away Assist bruker bevegelsessensorene i Nest-produktene dine for å registrere om du er hjemme eller ikke. Men siden du sannsynligvis har med deg telefonen (eller nettbrettet) i løpet av dagen, kan Nest også bruke enhetsposisjonen som et hjelpemiddel for å gi Home/Away Assist mer nøyaktig informasjon om når du faktisk har dratt hjemmefra, og når du har kommet hjem igjen.

Med Home/Away Assist trenger du ikke å slå av eller på de ulike Nest-produktene dine manuelt, og du trenger heller ikke bruke spesifikke tidsplaner. Når du for eksempel drar hjemmefra, kan Home/Away Assist skru ned varmen for å spare strøm, og den kan også slå på strømming fra Nest-kameraet ditt, slik at du kan holde øye med ting.

Finn ut mer om Home/Away Assist

Slik bruker du posisjonen til telefonen din og får en best mulig opplevelse med Home/Away Assist

Når du registrerer deg for en konto i Nest-appen, blir du spurt om du vil bruke telefonen eller nettbrettet som hjelpemiddel for Home/Away Assist. Du kan bare velge én enhet. Hvis du har flere enheter (for eksempel telefon og nettbrett eller to telefoner til henholdsvis jobb og privat), bør du velge den enheten du oftest har med deg.

Når du har konfigurert Home/Away Assist for å bruke posisjonen til telefonen din, bruker funksjonen en kombinasjon av mobil- og Wi-Fi-data fra telefonen for å avgjøre om du er hjemme eller ikke. Nest-appen bruker standardposisjonstjenestene som er innebygd i iOS og Android. Disse tjenestene bruker en kombinasjon av styrken på signalene fra mobilmaster, informasjon om Wi-Fi-nettverket og av og til GPS for å avgrense posisjonen din hvis det er nødvendig.

For å sikre at du får en best mulig opplevelse med Home/Away Assist bør du ha mobildata og Wi-Fi slått på i telefoninnstillingene. Med Nest-appen får du hjelp med dette, siden det kjøres en tilstandssjekk automatisk når du åpner appen. Hvis du gjør endringer i telefoninnstillingene som kan påvirke nøyaktigheten til Home/Away Assist, blir du varslet om dette.

Slik bruker Home/Away Assist GPS-data

Hvis mobil- og Wi-Fi-tilkoblingen er dårlig, kan det være nyttig å ha på GPS. Nest-appen sjekker bare sjeldent GPS-posisjonen hvis du har mistet mobil- eller Wi-Fi-tilkoblingen og telefonen ikke har sjekket inn de siste par dagene. Siden bruken begrenses til sjeldne tilfeller, reduseres belastningen på telefonbatteriet.

Nest-appen registrerer ikke den nøyaktige posisjonen til telefonen din hele tiden, sånn som GPS-navigasjonsapper gjør. Det er ikke nødvendig. Home/Away Assist trenger bare å vite to ting: om du har dratt hjemmefra, eller om du har kommet hjem igjen. For å gjøre dette definerer appen et stort område rundt hjemmet ditt som en hjemmesone. Telefonen brukes ikke for å fastslå nøyaktig når du åpner inngangsdøren, eller når du kjører ut av garasjen. Nest-appen får bare et varsel fra posisjonstjenestene i operativsystemet på telefonen for å fastslå når du kommer inn i eller drar ut av hjemmesonen. Så hvis du for eksempel går over til naboen, er det ikke sikkert at hjemmet bytter til bortemodus.

Feilsøking når Nest ikke klarer å finne ut av om du er hjemme eller ikke

Slik brukes andres telefoner

Home/Away Assist kan bruke andres telefoner på samme måte som din. Alle som har tilgang til et Nest-hjem og har en konto i appen, kan bruke posisjonen til telefonen sin for å gjøre det lettere for funksjonen å finne ut om noen er hjemme eller ikke. Personer som har telefoner som er med på å kontrollere hjemmet, kan ikke se nøyaktig hvem som er der – bare om det er noen hjemme eller ikke.

Finn ut mer om Family Accounts og hvordan du kan invitere folk til Nest-hjemmet ditt

Slik ivaretar Home/Away Assist personvernet ditt

Vi tar personvern på alvor. Posisjonsinformasjonen din deles ikke utenfor Nest hvis du ikke gir tillatelse til det, og vi krypterer tilkoblingene våre for å sikre dataene dine.

Som alt annet vi gjør, er måtene vi bruker posisjonen til telefonen din på, underlagt personvernprinsippene våre. Vi gir deg muligheten til å bruke posisjonen til telefonen din for Home/Away Assist, og vi gir deg informasjon om hva slags data som brukes – samt hvordan de brukes – slik at du kan ta en velinformert avgjørelse. Og du kan når som helst slå av Home/Away Assist.

Du finner fullstendig informasjon om blant annet hvordan vi beskytter dataene dine, i personvernerklæringen for Nest.