Konfigurer Nest Protect med appen

• Konfigurer Protect-enheten med Nest-appen før du monterer den i taket eller på veggen. Du må skanne en QR-kode på baksiden av Protect-enheten for å legge den til i appen.
  • Appen har en detaljert veiledning som veileder deg gjennom konfigureringen og monteringen av Protect-enheten.
  • I denne artikkelen får du en oversikt over konfigureringen og litt hjelp med feilsøking.
  • Når du har lagt til Protect-enheten i appen, kan du få varsler på telefonen, slå av alarmer med appen med mer. Du blir varslet når Protect-enheten registrerer røyk og karbonmonoksid selv om du ikke legger den til i Nest-appen, men du får ikke varsler fra appen.

Ta en titt på videoen for å se en forhåndsvisning av konfigurering og montering av Protect-enheten

How to set up Nest Protect with the Nest app

Dette trenger du for å komme i gang

• Nest Protect
  • Wi-Fi og internettilgang på samme sted som du monterer Protect (Wi-Fi-nettverket du har hjemme)
  • Passordet til Wi-Fi-nettverket
  • Telefon eller nettbrett
  • Den nyeste versjonen av Nest-appen
  • En Nest- eller Google-konto

1. Plasser Protect-enheten i nærheten av Wi-Fi-ruteren

• Sett Protect-enheten på et bord i nærheten av Wi-Fi-ruteren, slik at den er lett tilgjengelig når du konfigurerer den.
  • Ikke ta ut isolasjonsfliken på batteriet. Appen forteller deg når du skal gjøre det. Hvis du allerede har gjort det, går det bra. Du kan trykke på knappen for å vekke Protect-enheten når det er nødvendig.

Hvis du skal montere mer enn én Protect-enhet

• Konfigurer alle Protect-enhetene samtidig, og legg dem til i Nest-appen før du monterer dem i taket eller på veggen.
2. Slå på Wi-Fi og Bluetooth på telefonen
  1. Sjekk at Bluetooth er slått på, og at telefonen er koblet til det samme Wi-Fi-nettverket som du kobler Protect-enheten til.
    Viktig: Noen ganger kobles ikke telefoner og nettbrett umiddelbart til Protect via Wi-Fi, og de bytter automatisk til mobildata.
  2. Slå av mobildata midlertidig på telefonen. Når du er ferdig med konfigureringen, kan du slå det på igjen.
  3. Sjekk Wi-Fi-innstillingene. Noen enheter har alternativer for automatisk nettverksbytte som også må slås av.
    • Fjern avmerkingen for Unngå dårlige tilkoblinger. Du kan slå det på igjen når konfigureringen er ferdig.

Du må kanskje slå av telefonen eller nettbrettet og starte den/det på nytt for at disse endringene skal tre i kraft. Dobbeltsjekk at Wi-Fi er på etter omstarten.

3. Skaff deg Nest-appen

• Hvis du ikke allerede har Nest-appen, kan du gå til Google Play-butikken eller Apple App Store for å laste den ned.
  • Hvis du allerede har Nest-appen, må du sjekke at du har den nyeste versjonen.

4. Logg på kontoen din

Hvis du ikke har noen konto, blir du bedt om å opprette en. Hvis du har konto, logger du på hvis du ikke har gjort det allerede.

5. Legg til Protect-enheten i appen

• Hvis du har en Protect-enhet som tidligere er brukt av noen andre, eller hvis du flytter en Protect-enhet til et nytt hjem, bør du tilbakestille den til fabrikkstandard. Protect-enheten må tilbakestilles til fabrikkstandard før du kan legge den til i kontoen din.
  • Hvis dette er det første Nest-produktet ditt, trykker du på Add New (Legg til ny) på startskjermen i appen.
  • Hvis du allerede har et Nest-produkt i kontoen din, trykker du på Settings (Innstillinger) Innstillinger for Nest-ikon og så Add product (Legg til produkt) .

6. Skann QR-koden

Nest-appen slår på kameraet på telefonen. Bruk det til å skanne QR-koden på baksiden av Protect-enheten.

Feilsøk skanning av QR-koder

Appen gjenkjenner automatisk at du legger til en Protect-enhet og veileder deg gjennom konfigureringen.

Tips: Skriv ned adgangsnøklene for hver Protect-enhet du monterer, og oppbevar dem på et trygt sted. Adgangsnøkkelen består av seks sifre. Du finner den på baksiden, ved siden av QR-koden. Dette kan spare tid hvis du fjerner Protect-enheten fra appen og må legge den til igjen.

7. Fortell Protect-enheten hvor du skal montere den

Velg et sted i listen over rom i appen. Protect leser opp romnavnet du har valgt, når det utløses et Heads-Up-varsel eller en Emergency Alarm. Du kan også legge til etiketter eller opprette egendefinerte navn.

Du kan endre denne informasjonen senere hvis det er nødvendig.

8. Trekk ut isolasjonsfliken på batteriet i Protect-enheten

Trekk ut den blå fliken på Protect-enheten. Enheten hilser på deg, og lampen begynner å lyse blått.

Gjør dette hvis du ikke ser et blått lys eller en velkomstmelding når du fjerner isolasjonsfliken på batteriet:

1. Fjern batteriene fra Protect-enheten.
  2. Se etter deler av isolasjonsfliken i batterilommen.
  3. Sett i batteriene igjen. Pass på å trykke dem helt ned.
protect 2nd gen pull battery tab

Hvis du allerede har dratt ut isolasjonsfliken og lyset ikke lenger lyser blått, trykker du på knappen på Protect-enheten for å vekke den.

Merk: Hvis du allerede har en Protect-enhet koblet til appen, kan du kanskje hoppe over noen av disse trinnene. Appen forteller deg nøyaktig hva som må gjøres.

9. Koble Protect-enheten til Wi-Fi

• Velg Wi-Fi-nettverket fra listen over tilgjengelige nettverk i appen.
  • Hvis du allerede har knyttet en Protect-enhet til Nest-appen, knyttes den nye Protect-enheten automatisk til både den andre Protect-enheten og Wi-Fi. Hvis den nye Protect-enheten ikke kobler seg til:
    • Flytt telefonen og den nye Protect-enheten nærmere den andre Protect-enheten, slik at de er innen rekkevidde.
    • Trykk på knappen på den andre Protect-enheten.

Hvis du får en feilkode eller trenger mer hjelp, kan du lese disse artiklene:

10. Velg Pathlight-innstillinger

Velg Pathlight-innstillinger, slik at Protect kan vise vei for deg i mørket. Du kan velge om Pathlight skal være av, på eller alltid på.

11. Konfigurer

Protect-enheten kobler seg til internett og vises i Nest-appen, og lysringen blir grønn.

12. Merk Protect-enheten

Skriv ned datoen og romnavnet du har valgt, på baksiden av hver Protect-enhet. Dette hjelper deg med å holde oversikt over hvor de skal monteres.

Merk: Du kan også trykke på knappen på Protect-enheten for å høre hvor den skal stå.

protect 2nd gen back label

13. Legg til en Protect-enhet til hvis du har en

Nest-appen spør om du har flere Protect-enheter. Hvis du har det, tar den deg gjennom en raskere konfigurasjonsprosess for de enhetene som er igjen. Trykk på Add another Nest Protect (Legg til en Nest Protect-enhet til), så veiledes du gjennom konfigureringen av den andre Protect-enheten.

Trykk på Next (Neste) hvis du er ferdig med å konfigurere Protect-enhetene.

14. Velg Sound Check-innstillinger

Med Sound Check kan Protect-enhetene teste høyttaleren og alarmen automatisk én gang i måneden. Velg innstillinger nå, eller endre dem i appen senere.

15. Monter Protect-enheten

For å få veiledning om montering, gå til montering av Nest Protect

Som med alle røykvarslere er det viktig å holde Protect-enheten støvfri. Bruk plastdekselet eller esken den kom i, til å holde den fri for støv frem til du skal montere den.