Opprett, lagre og last ned videoklipp

Hvis du bruker Google Home-appen eller Google Home på nettet til å se videologgen til kameraet eller ringeklokken, kan du lagre hendelser som videoklipp på telefon eller datamaskin.

Hvis du har et eldre kamera eller en eldre ringeklokke i Nest-appen og Nest Aware-abonnement, kan du bruke Nest-appen eller Nest-nettappen til å opprette, laste ned og dele videoklipp.

Videoklipp og fortfilmer i Home-appen, Nest-appen og på datamaskin

I tabellen nedenfor ser du noen forskjeller mellom Home- og Nest-appen og nettet.

Google Home-appen Google Home på nettet Nest-appen Nest-appen på nettet (bare tilgjengelig for kameraer og ringeklokker i Nest-appen)

Laste ned klipp

Ja1 Ja
(opptil 5 minutter per klipp)
Ja2

(Opptil 2 minutter
og 30 sekunder
per klipp)

Ja

(Opptil én time per klipp)

Opprette fortfilmer

Nei

Nei

Nei

Ja

(Opptil 24 timer med opptak per fortfilm)

1 Du kan kun laste ned videoklipp basert på registrerte hendelser i videologgen. Du kan ikke laste ned videoklipp basert på opptak uten aktivitet. Kameraets eller ringeklokkens innstilling for maksimal klipplengde påvirker hvor lange videoklippene kan være.

2 Hvis du vil laste ned klipp opprettet i Nest-appen, kan du kun bruke Nest-appen til dette. Du kan ikke laste ned videoklipp som er opprettet på datamaskin, med Nest-appen.

Opprett, last ned og administrer videoklipp

Google Home-appen

Last ned videoklipp

Merk: Du kan kun laste ned videoklipp basert på registrerte hendelser i videologgen. Du kan ikke laste ned videoklipp basert på opptak uten aktivitet. Kameraets eller ringeklokkens innstilling for maksimal klipplengde påvirker hvor lange videoklippene kan være.

Følg fremgangsmåten nedenfor for å opprette og laste ned videoklipp:

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk på Favoritter eller Enheter .
  3. Velg kameraet ditt.
  4. Rull til en hendelse på tidslinjen til kameraets Video History. Du kan også trykke på Hendelseslogg Event history button for å se en liste over hendelser.
  5. Velg hendelse, og trykk på Kontroller Menu.
  6. Trykk på Lagre klippet for å lagre videoklippet på telefonen. Derfra kan du dele videoklippet via e-post eller andre apper.

Nest-appen

Du kan lagre opptil tre timer med videoklipp i Nest-appen. Hvis et klipp er for stort til å lagres på den gjenværende lagringsplassen, sier appen fra om at du er tom for lagringsplass. Du må laste ned og slette klipp for å frigjøre plass til å lagre nye klipp.

Merk: Hvis du vil dele klippet fra appen, må du dele det idet du lager klippet. Hvis du vil dele klippet senere, må du bruke en datamaskin og dele det via kontoen din på home.nest.com.

Opprett umiddelbare klipp

Når du lager umiddelbare videoklipp, søker appen etter begynnelsen av og slutten på hendelsen rundt det tidspunktet du har valgt, oppretter et klipp av hendelsen og lagrer det i appen.

1. Åpne Nest-appen.
  2. Velg kameraet på startskjermen.
    Video History i Nest-appen
  3. I Video History-tidslinjen til kameraet spoler du tilbake til der du vil at klippet skal begynne. Merk: Du kan enten rulle gjennom tidslinjen eller trykke på et hendelsesmerke på tidslinjen.
  4. Trykk på New clip (Nytt klipp) for å opprette et umiddelbart klipp automatisk. Det tar et øyeblikk å opprette klippet og lagre det i Nest-appen.
  5. Velg hva du vil gjøre med klippet:
    • Trykk på Save to photos (Lagre i bilder) for å laste ned klippet på telefon eller nettbrett.
    • Trykk på Share link (Delelink) for å se alternativer for hvordan du kan dele klippet.
    • Trykk på Cancel (Avbryt) for å slette klippet.

Opprett egendefinerte klipp

Opprett egendefinerte klipp mens du ser på den direktesendte videostrømmen eller etter at du har spolt tilbake Video History.
  1. Åpne Nest-appen.
  2. Velg kameraet på startskjermen.
    Video History i Nest-appen
  3. I Video History-tidslinjen til kameraet spoler du tilbake til der du vil at klippet skal begynne. Merk: Du kan enten rulle gjennom tidslinjen eller trykke på hendelsesmerket i kameraets Activity Track.
  4. Trykk og hold på New clip (Nytt klipp) når du vil at klippet skal starte, og slipp for å markere slutten av klippet. Det tar et øyeblikk å opprette klippet og lagre det i Nest-appen.
  5. Velg hva du vil gjøre med klippet:
    • Trykk på Save to photos (Lagre i bilder) for å laste ned klippet på telefon eller nettbrett.
    • Trykk på Share link (Delelink) for å se alternativer for hvordan du kan dele klippet.
    • Trykk på Cancel (Avbryt) for å slette klippet.

På datamaskiner

Google Home på nettet

Opprett og last ned videoklipp

Du kan lage egendefinerte klipp bare fra kameraer med ledning som har døgnkontinuerlig videologg. Hvis du har batteridrevet kamera, oppretter appen et klipp for deg. Klippene kan vare i opptil 5 minutter.

1. Gå til home.google.com og logg på.
  2. Velg kameraet som tok opp videoen du vil se.
  3. Trykk på hendelsen du vil gjøre om til et klipp.
  4. Klikk på Lagre et klipp .
  5. Appen genererer en standard klipplengde basert på hendelsens varighet.
    • Flytt slutt- og startpunktene til klippet for å lage lengre eller kortere klipp.
    • Klikk på Spill av for å forhåndsvise klippet.
    • Klikk på Klippnavn for å endre navnet på klippet.
  6. Velg Lagre klippet for å lagre videoklippet på datamaskinen. Derfra kan du dele videoklippet via e-post eller andre apper.

Nest-appen på nettet

Opprett videoklipp

1. Gå til home.nest.com og logg på.
  2. Velg kameraet som tok opp videoen du vil bruke.
  3. Nederst til høyre på skjermen velger du Clips (Klipp) .
  4. Velg Create clip (Opprett klipp).
  5. Det vises glidebrytere på tidslinjen din. Dra dem fremover eller bakover for å velge start- og sluttid for klippet.
  6. Gi det nye klippet et navn, og velg Save (Lagre).
  7. Det vises et forgrunnsvindu med meldingen «Your clip is ready. View your clip.» (Klippet ditt er klart. Se klippet.) Velg View your clip (Se klippet).
  8. Hvis du er fornøyd med klippet, velger du Done (Ferdig).
    • Hvis du ikke er fornøyd med klippet, eller hvis du vil velge andre start- eller sluttider, velger du Delete (Slett) for å slette det, og trykker på Back (Tilbake) Back button for å starte på nytt.

Opprett et raskt hendelsesklipp

1. Gå til home.nest.com og logg på.
  2. Velg kameraet som tok opp videoen du vil bruke.
  3. Hold markøren over en hendelse på tidslinjen din. Det vises et forgrunnsvindu med et klipp av hendelsen.
  4. Velg New clip (Nytt klipp) .
  5. Det vises glidebrytere på tidslinjen din som markerer varigheten av aktiviteten eller hendelsen.
    • Dra dem fremover eller bakover for å justere start- og sluttiden for klippet.
  6. Gi det nye klippet et navn, og velg Save (Lagre).
  7. Det vises et forgrunnsvindu med meldingen «Your clip is ready. View your clip.» (Klippet ditt er klart. Se klippet.) Velg View your clip (Se klippet).
  8. Hvis du er fornøyd med klippet, velger du Done (Ferdig).
    • Hvis du ikke er fornøyd med klippet, eller hvis du vil velge andre start- eller sluttider, velger du Delete (Slett) for å slette det, og trykker på Back (Tilbake) Back button for å starte på nytt.

Opprett fortfilmer

Du kan opprette fortfilmer på samme måte som du lager vanlige videoklipp. Du kan komprimere opptil 24 timer med video til en fortfilm.

1. Gå til home.nest.com og logg på.
  2. Velg kameraet som tok opp videoen du vil bruke.
  3. Nederst til høyre på skjermen velger du Clips (Klipp) .

4. Velg Create Timelapse (Opprett fortfilm).
  5. Det vises glidebrytere på tidslinjen din. Dra dem fremover eller bakover for å velge start- og sluttid for klippet.
  6. Velg Length (Lengde) for å velge hvor lang fortfilmen skal være.
    Merk: Selv om du endrer lengden på fortfilmen, endres ikke start- og sluttiden.

7. Gi det nye klippet et navn, og velg Save (Lagre).

Merk: Hvis fortfilmen du har opprettet, mangler video, kan det hende at du ikke valgte nok videologg til å fylle hele varigheten av fortfilmen. I dette tilfellet bør du velge et lengre videoklipp for å fylle hele fortfilmen. Du finner mer hjelp i denne artikkelen om hvordan du feilsøker oppretting av videoklipp.

Se klipp

1. Gå til home.nest.com og logg på.
  2. Velg kameraet du vil se.
  3. Nederst til høyre på skjermen velger du Clips (Klipp) .
  4. Velg View clips (Se klipp).
  5. Velg klippet du vil se, så åpnes det i et forgrunnsvindu.
  6. Velg Play (Spill av) Nest Cam play icon for å se klippet.

Del eller last ned klipp

1. Gå til home.nest.com og logg på.
  2. Velg kameraet du vil se.
  3. Nederst til høyre på skjermen velger du Clips (Klipp) .

4. Velg View clips (Se klipp).
  5. Velg klippet du vil dele eller laste ned.
  6. Velg et av ikonene nederst i videovinduet for å dele klippet. Velg ikonet for Facebook, YouTube, Twitter eller Nextdoor for å legge ut klippet ditt raskt på et av disse nettstedene for sosiale medier.

1. Klikk på Link Link icon for å opprette en link for klippet.
    2. Velg Copy (Kopiér), og lim inn linken der du vil dele den. Alle som har linken, kan se klippet ditt.
      Viktig: Delte linker kan kun åpnes på datamaskin. De kan ikke åpnes på telefon eller nettbrett. Hvis du vil at folk skal kunne se videoen på telefon eller nettbrett, anbefaler vi at du deler den via YouTube, Twitter, Facebook eller Nextdoor.
    3. Velg Download (Last ned) download nest app icon for å lagre klippet på datamaskinen.

Slett klipp

Merk: Du kan ikke gjenopprette klipp etter at de er slettet. Sørg for at alle klipp du vil beholde, er lagret på datamaskinen, før du sletter dem fra Nest-nettappen.

1. Gå til home.nest.com og logg på.
  2. Velg kameraet du vil slette klipp fra.
  3. Nederst til høyre på skjermen velger du Clips (Klipp) .
  4. Velg View clips (Se klipp).
  5. Hold markøren over klippet du vil slette, og velg Trash (Papirkurv) nest cam trash clip .
    Merk: Hvis du vil se klippet før du sletter det, velger du klippet og deretter Play (Spill av) Nest Cam play icon.