Krav til båndbredde og hastighet for Nest-kameraer

Google Nest-kameraer og -ringeklokker laster opp videoer til nettskyen, noe som krever en del av internettbåndbredden din.

• De fleste internettabonnementer har generelt høyere båndbredde for nedlastingshastighet enn for opplastingshastighet.
    • Båndbredden for opplasting brukes når kameraet eller ringeklokken strømmer til nettskyen, samt når du sender e-poster, har videosamtaler eller gjør andre ting.
    • Båndbredden for nedlasting brukes når du åpner informasjon fra internett, for eksempel når du strømmer video eller musikk eller surfer på nettet.
  • Sørg for at internettabonnementet ditt har nok båndbredde for opplasting til å støtte antallet kameraer du har. Spør internettleverandøren din om opplastings- og nedlastingshastighetene for abonnementet ditt, og finn ut om de oppfyller kravene nedenfor.

Når kameraet bruker båndbredde til å strømme video

• Kameraet bruker internettbåndbredden din hjemme til å strømme direktevideo til Nest-tjenesten i nettskyen.
  • Hvis kameraet spiller inn video med døgnkontinuerlig videologg eller videologg av hendelser, strømmer det direktevideo og bruker båndbredde når det er slått på.
  • Hvis kameraet ikke har døgnkontinuerlig videologg eller videologg av hendelser, laster det bare opp video til Nest-tjenesten når noen ser på direktevideo. Det bruker også litt båndbredde for å laste opp øyeblikksbilder av nylig aktivitet og sende varsler.

Opplastingsbåndbredden som brukes av kameraer og ringeklokker

Når du velger innstillinger for videokvalitet og båndbredde, angir du maksimal videokvalitet for kameraet ditt. Kameraet justerer automatisk videooppløsningen og komprimeringen etter hvor mye båndbredde som er tilgjengelig.

Velg kameraet eller ringeklokken din nedenfor for å få et generelt inntrykk av hvor mye båndbredde det/den kan bruke.

Nest Cam (med batteri)

Innstilling for videokvalitet

High video (høy videokvalitet)

Max video (maksimal videokvalitet)

Maksimal båndbredde for opplasting

700 kbps (0,7 Mbps)

Ved registrerte hendelser: 2000 kbps (2,0 Mbps)

1000 kbps (1,0 Mbps)

Ved registrerte hendelser: omtrent 3000 kbps (3,0 Mbps)

Typisk oppløsning1 opptil

1920 x 1080

1920 x 1080

1 Kameraet justerer automatisk videooppløsningen basert på tilgjengelig båndbredde og andre faktorer.

Nest Cam IQ Indoor, Nest Cam IQ Outdoor

Innstilling for kvalitet
og båndbredde

Lav

Middels lav

Middels høy

Høy

Maksimal båndbredde
for opplasting

800 kbps
(0,8 Mbps)

1320 kbps
(1,3 Mbps)

2000 kbps
(2,0 Mbps)

4000 kbps
(4,0 Mbps)

Typisk oppløsning¹ opptil

720p

1080p

1080p

1080p

¹ Kameraet justerer automatisk videooppløsningen basert på tilgjengelig båndbredde og andre faktorer.

Nest Cam Indoor og Nest Cam Outdoor

Innstilling for kvalitet
og båndbredde

Lav

Middels

Høy

Maksimal båndbredde
for opplasting

150 kbps
(0,15 Mbps)

500 kbps
(0,5 Mbps)

1200 kbps
(1,2 Mbps)

Typisk oppløsning¹ opptil

360p

720p

1080p

¹ Kameraet justerer automatisk videooppløsningen basert på tilgjengelig båndbredde og andre faktorer.

Nest Doorbell (med batteri)

Innstilling for videokvalitet

High Video (høy videokvalitet)

Max Video (maksimal videokvalitet)

Maksimal båndbredde for opplasting

700 kbps (0,7 Mbps)

Ved hendelser: 2000 kbps (2,0 Mbps)

1000 kbps (1,0 Mbps)

Ved hendelser: ca. 3000 kbps (3,0 Mbps)

Typisk oppløsningopptil

960 x 1280

960 x 1280

1 Kameraet justerer automatisk videooppløsningen basert på tilgjengelig båndbredde og andre faktorer.

Nest Doorbell (2. generasjon) (med ledning)

Innstilling for videokvalitet

High Video (høy videokvalitet)

Max Video (maksimal videokvalitet)

Maksimal båndbredde for opplasting

700 kbps (0,7 Mbps)

Ved hendelser: 2000 kbps (2,0 Mbps)

1000 kbps (1,0 Mbps)

Ved hendelser: ca. 3000 kbps (3,0 Mbps)

Typisk oppløsningopptil

960 x 1280

960 x 1280

1 Kameraet justerer automatisk videooppløsningen basert på tilgjengelig båndbredde og andre faktorer.

Nest Doorbell (med ledning)

Innstilling for kvalitet
og båndbredde

Lav

Middels

Høy

Maksimal båndbredde for opplasting

125 kbps
(0,12 Mbps)

800 kbps
(0,8 Mbps)

1300 kbps
(1,25 Mbps)

Typisk oppløsning¹ opptil

512 x 384

1152 x 864

1600 x 1200

¹ Kameraet justerer automatisk bithastigheten i videoer basert på tilgjengelig båndbredde der det er mulig.

Reduser mengden båndbredde kameraet bruker

Hvis du har problemer med båndbredden når kameraet laster opp video til Nest-tjenesten, kan du redusere kvaliteten og båndbredden i innstillingene.

Båndbredde for nedlasting som brukes av Nest-kameraer

Generelt bruker du bare båndbredde for nedlasting når du ser på video i appen via wifi. Dette krever vanligvis like mye båndbredde som det tar å laste opp videoen.

Hvis du er koblet til et mobilnettverk, kompenserer appen for den tregere tilkoblingen hvis du reduserer kvaliteten på videostrømmen. Da reduseres frakoblinger, pauser og hakking.

Kameraet bruker også litt båndbredde på å laste ned programvareoppdateringer og annen informasjon fra Nest-tjenesten.

Merk: Uavhengig av tilkoblingen på telefonen laster kameraet opp video til Nest-tjenesten basert på tilkoblingen til internett og kvaliteten og båndbredden du har angitt for kameraet.

Data som brukes av Nest-kameraer per måned

Enkelte internettleverandører begrenser hvor mye data du kan bruke per måned, eller de tar ekstra gebyr hvis du overskrider grensen. Dette er forskjellig fra båndbredden for opplasting og nedlasting som beskrives ovenfor.

Kontakt internettleverandøren din hvis du vil ha mer informasjon om dataabonnementet ditt, inkludert eventuelle månedlige databegrensninger.

Kameraets databruk kan variere

Den totale mengden data som brukes av kameraet i løpet av en måned, er avhengig av et par ting:

Hvor mye aktivitet kameraet ser

Hvis det er mye bevegelse i kameraets synsfelt (folk som beveger seg, biler som kjører forbi, løv som rasler), bruker kameraet mer data enn når alt er relativt stille og rolig.

Slik registrerer Nest-kameraene lyd og bevegelse

Når kameraet strømmer direktevideo

Enkelte Nest-kameraer strømmer video og bruker båndbredde når de er slått på.

Men nyere Nest-kameraer og -ringeklokker (f.eks. Nest Cam (med ledning), Nest Cam (med batteri) eller Nest Doorbell (med batteri)) strømmer bare video når noen ser på direkstrømmen, eller når kameraet tar opp registrerte hendelser. Derfor er dataforbruket sannsynligvis lavere enn i eksemplene nedenfor.

Kvalitets- og båndbreddeinnstillingen du velger

Jo høyere innstillingen for videokvalitet er, desto mer data bruker kameraet.

• Kameraer som er konfigurert i Home-appen:

• Med videoinnstillingen Høy balanseres videokvaliteten med databruken.

• Innstillingen Maks prioriterer høy videokvalitet.

• Kameraer som er konfigurert i Nest-appen:

• Low (lav) for kvalitet bruker minst båndbredde, men det påvirker videokvaliteten.

• Medium (middels) for kvalitet balanserer båndbreddebruken og videokvaliteten.

• High (høy) for kvalitet bruker mer båndbredde for å få høyere videokvalitet.

Slik endrer du videokvaliteten for kameraet

Siden disse tre faktorene kan variere, viser vi her et høyt anslag av mulige brukstall, som du kan bruke for å beregne hvor mye data du trenger månedlig for de ulike Nest-kameraene i hjemmet ditt.

Nest Cam (med batteri)

Innstilling for videokvalitet

High Video (høy videokvalitet)

Max Video (maksimal videokvalitet)

Typisk månedlig databruk med døgnkontinuerlig videoopptak

200 GB

300 GB

Typisk månedlig databruk med hendelsesbasert opptak

10 GB

75 GB

Merk: Månedlig databruk for ringeklokken kan variere.

Nest Cam IQ Indoor, Nest Cam IQ Outdoor

Innstilling for kvalitet og båndbredde

Lav

Middels

Høy

Typisk månedlig databruk med døgnkontinuerlig videoopptak

100 GB

250 GB

400 GB

Typisk månedlig databruk med hendelsesbasert opptak

100 GB

250 GB

400 GB

Nest Cam Indoor og Nest Cam Outdoor

Innstilling for kvalitet og båndbredde

Lav

Middels

Høy

Typisk månedlig databruk med døgnkontinuerlig videoopptak

30 GB

120 GB

300 GB

Typisk månedlig databruk med hendelsesbasert opptak

30 GB

120 GB

300 GB

Nest Doorbell (med batteri)

Innstilling for kvalitet og båndbredde

Optimalisert

Premium

Typisk månedlig databruk med døgnkontinuerlig videoopptak

Ikke aktuelt

Ikke aktuelt

Typisk månedlig databruk med hendelsesbasert opptak

2 GB

10 GB

Merk: Månedlig databruk for ringeklokken kan variere.

Nest Doorbell (2. generasjon) (med ledning)

Innstilling for kvalitet og båndbredde

Optimalisert

Premium

Typisk månedlig databruk med døgnkontinuerlig videoopptak

200 GB

300 GB

Typisk månedlig databruk med hendelsesbasert opptak

10 GB

75 GB

Merk: Månedlig databruk for ringeklokken kan variere.

Nest Doorbell (med ledning)

Innstilling for kvalitet og båndbredde

Lav

Middels

Høy

Typisk månedlig databruk med døgnkontinuerlig videoopptak

50 GB

150 GB

300 GB

Typisk månedlig databruk med hendelsesbasert opptak

50 GB

150 GB

300 GB

Reduser mengden data kameraet bruker per måned

Hvis du vil at kameraet skal bruke mindre data per måned, kan du prøve disse tingene:

Merk: Det anbefales ikke å strømme kameravideo via mobil wifi-sone.

Databruken påvirker andre enheter i hjemmet

Her er noen vanlige aktiviteter som kan ta opp mye av den tilgjengelige båndbredden i internettilkoblingen hjemme:

• strømming av HD-filmer

• videochat

• spilling på nettet

• deling av nettverksressurser

Hvis du ser på kameravideo og den settes på pause eller hakker, kan du prøve å slå av andre enheter med internettilkobling for å se om det frigjør litt båndbredde.

Hvis du bruker en app eller enhet som konkurrerer med kameraet om båndbredde, kan du planlegge at kameraet skal slås av når det er mer sannsynlig at du bruker båndbredden til andre ting.

Tidsplaner for Nest-kameraer