Montering og konfigurering av Nest × Yale-låsen

Nest × Yale-låsen kobles til wifi-nettverket og Nest-appen via Nest Connect. Følg veiledningen nedenfor for å montere og konfigurere låsen. Oversiktsvideo: Monter og konfigurer Nest × Yale-låsen

Merk: Google Nest × Yale-låsen kan monteres på de fleste vanlige dører. Men døren din må overholde visse størrelseskrav. Når du har fjernet den nåværende låsen og montert Nest × Yale-låsen, må du teste og kalibrere den. Deretter kobler du den til Nest-appen, slik at du kan kontrollere den med telefonen.

Når du monterer Nest × Yale-låsen og kobler til delene, må du innrette delene nøyaktig med både døren og hverandre. Trinnene er ganske enkle, men du må være nøye.

Dette bør du vite før du begynner

• Sjekk at døren overholder de følgende kravene (de fleste standarddører gjør det). Du kan bruke malen som følger med monteringsveiledningen, eller et målebånd.
    • Tykkelsen på døren må være én av følgende:
      • 3,5 cm
      • 4,5 cm
      • 5–6 cm
  • Midtpunktet for låsehullet er 6 eller 7 cm fra kanten av døren.

Merk: Hvis hullene i døren er utenfor disse spesifikasjonene, kan du bore nye hull når du har fjernet den nåværende låsen. Don’t want to install it yourself? Contact our installation partner, OnTech, to help you check your system’s compatibility, install, and set up your Nest products.

• Ta vare på den gamle låsen for sikkerhets skyld. Nest × Yale-låsen fungerer med de fleste standarddører. Men hvis du støter på problemer, kan du montere den gamle låsen igjen og få hjelp med monteringen. Make an appointment with our installation partner OnTech, to have a trained pro come to your home, install and set up your Nest products.
  • Ikke sett i batteriene før monteringsveiledningen ber deg om det. Hvis du gjør det, kan det hende at låsen ikke kalibrerer seg som den skal, og at den får problemer med å låse seg.
  • Monter Nest × Yale-låseplaten som følger med låsen. Hvis du ikke gjør det, kan låsen blokkeres. Selv om låseplaten du har allerede, kan se lik ut, er Yale-platen laget for å passe den nye låsen perfekt.
  • Lukk døren under låsetesten i henhold til veiledningen. Hvis du ikke gjør det, kan låsen kalibrere seg til døren og blokkeres. Ikke vær redd for å bli låst ute i løpet av testen. Hvis låsen ikke kalibreres, skal den låses opp automatisk.

Dette trenger du for å komme i gang:

• Nest × Yale-låsen
  • festeskruene
  • 4 AA-batterier
  • monteringsnøkkelen
  • monteringsveiledningen

Nest Yale lock parts for installation image

Monteringsveiledningen for låsen leveres med en mal du kan bruke til å måle døren. Du kan også bruke et målebånd.

installation manual

Du trenger også

1. Monter Nest x Yale-låsen

1. Fjern den gamle låsen

Fjern låsen og låseplaten som eventuelt er montert på døren allerede. Du trenger muligens en annen skrutrekker eller skiftenøkkel for å feste låsens deler.

Bor nye hull ved behov.

Hvis midtpunktet for låsehullet ikke er 6 eller 7 cm fra kanten på døren, må du bore det på nytt på riktig sted.

Bruk et 60 mm spadebor og malen fra monteringsveiledningen for å flytte hullene. Du trenger kanskje også en meisel for å flytte utskjæringen for låseplaten.

Don’t want to install it yourself? Contact our installation partner, OnTech, to help you check your system’s compatibility, install, and set up your Nest products.

Ha den gamle låsen tilgjengelig.

Nest × Yale-låsen fungerer med de fleste standarddører. Men hvis du støter på problemer, kan du montere den gamle låsen igjen og få hjelp med monteringen. Make an appointment with our installation partner OnTech, to have a trained pro come to your home, install and set up your Nest products.

2. Monter reilen

Screwing backplate into place
  1. Før du setter reilen inn i døren, må du justere lengden etter døren og forsikre deg om at reilen er trukket tilbake.
  2. Trykk reilen inn i døren, som vist. Bruk deretter to av de medfølgende skruene til å feste den.

Viktig: Hvis du bruker drill, må du bruke en innstilling med lavt dreiemoment for å unngå å ødelegge skruegjengene.

3. Monter låseplaten

Screwing lock into place image

Viktig: Du må montere den nye låseplaten som følger med låsen, selv om den ser lik ut som den gamle. Hvis du ikke gjør det, kan låsen blokkeres.

Fjern låseplaten som er montert nå, og monter den medfølgende låseplaten i dørkarmen.

Forsikre deg om at hullet i platen er på linje med reilen til låsen, før du monterer den. Hvis ikke må du justere utskjæringen for platen med en meisel.

Merk: Du kan bruke de korte skruene med en skrutrekker for å gjøre monteringen enklere eller de lange skruene for å få bedre sikkerhet.

4. Monter talltastaturet på utsiden av døren

Nest x Yale Lock press fit keypad

Viktig: Dobbeltsjekk at reilen er trukket tilbake, og at låshullet er vannrett, før du fortsetter.

1. Før kabelen gjennom låsehullet.
  2. Trykk for å føre talltastaturet inn i hullet. Det skal holde seg på plass selv.

5. Monter monteringsplaten

1. Trekk monteringsplaten av baksiden av låsen.

Nest Yale Lock pull off mounting plate

1. Sett den medfølgende nøkkelen inn i hullet øverst på låsen, og trykk ned. Trekk batteridekselet rett av.

Tips: Du kan bruke en tegnestift i stedet for nøkkelen.

Remove battery plate on table lock

1. Før låsekabelen gjennom hullet i monteringsplaten, og trykk stiftene på monteringsplaten gjennom hullene i reilen.

cable through mounting plate

1. Fest monteringsplaten med bolter som har riktig lengde for døren.
  2. Sørg for at talltastaturet og platen sitter vinkelrett på døren, før du strammer dem til. Ved behov kan du bruke en vaterboble.

6. Monter låsen

1. Koble kabelen til kontakten på låsen. Den kan bare kobles til på én måte. Se etter en liten flik for å justere den riktig. Legg deretter kabelen bak kabelkrokene for å holde den på plass.

Nest plug the lock

Viktig: Sørg for at vrideren på låsen står loddrett, og at reilen er trukket helt tilbake, før du fester låsen til platen.

1. Før spindelen gjennom hullet, og hekt låsen på den nedre delen av monteringsplaten. Trykk låsen fast på platen. Den skal klikke på plass.

Nest Yale Lock spindle through hole

1. Bruk de to små, svarte boltene til å skru fast låsen til monteringsplaten. Du finner hullene for boltene i batterirommet på låsen.

2. Test og konfigurer låsen

1. Test låsen

Test at låsen fungerer både når døren er åpen og når den er lukket.

thumb turn lock test

1. Når døren er åpen:

• Drei på vrideren, og sjekk at reilen flyttes helt ut.
  • Drei på vrideren, slik at reilen trekkes tilbake.
  1. Når døren er lukket:

• Drei på vrideren for å låse døren.

Hvis du merker motstand, eller hvis reilen ikke flyttes helt ut, fjerner du låsen og sjekker monteringen av reilen og låsen på nytt.

2. Sett i batteriene

1. Lukk døren før du setter i batteriene.
    • Viktig: Hold døren ulåst mens du setter i batteriene. Hvis døren er låst, klarer låsen kanskje ikke å teste og kalibrere seg riktig med døren.
  2. Sett inn de medfølgende AA-batteriene i batterirommet. Låsen skal slå seg på og spille av Nest-hilsenen.
  3. Ikke sett på batteridekselet ennå. Nest-appen krever at du skanner koden i batterirommet når du kobler til.
Merk: Hvis låsen ikke blir kalibrert, bør du tilbakestille den til fabrikkstandard og følge fremgangsmåten for å fortsette konfigureringen.

3. Opprett et midlertidig passord

1. For å vekke låsen, legg håndflaten på talltastaturet, eller trykk på Yale-logoen.
  2. Låsen skal informere deg om hvordan du oppretter et midlertidig passord for låsen, før du kobler den til Nest-appen.
Merk: Når du har koblet låsen til Nest-appen, oppretter du et nytt passord for låsen. Etter det trenger du ikke dette passordet lenger.

4. Kalibrer reilen/låsen

Låsen skal be deg om å lukke døren, slik at den kan kalibrere seg selv. Hvis låsen registrerer et problem (for eksempel at den er blokkert), skal den låses opp automatisk.

3. Koble låsen til Nest-appen

1. Logg på kontoen din

Hvis du ikke har brukt Nest-produkter før: Gå til Apple App Store eller Google Play for å laste ned Nest-appen og opprette en konto.

Hvis du allerede eier et Nest-produkt: Logg på kontoen din i appen hvis du ikke har gjort det allerede.

Merk: Hvis du har mer enn ett hjem i kontoen din, må du først velge Nest-hjemmet der du vil installere kameraet. Trykk på menyen øverst til venstre på startskjermen for å bytte hjem.

2. Konfigurer Nest Connect

Nest × Yale-låsen kobles ikke direkte til wifi. Du må konfigurere Nest Connect før du kan koble den til internett og legge den til i Nest-appen. Deretter kan du fortsette å konfigurere låsen.

3. Skann QR-koden

QR code lock

For å begynne, åpne Nest-appen og så trykk på innstillingene Innstillinger for Nest-ikon og så velg Add product (Legg til et produkt).

1. I appen blir du bedt om å skanne QR-koden på produktet ditt, slik at appen vet hvilken enhet du vil installere. Koden til Nest × Yale-låsen finner du i batterirommet.

2. Start med telefonen din omtrent 30 cm unna, og flytt den deretter sakte nærmere koden. Koden trenger ikke å fylle boksen i appen for at du skal kunne skanne.

Tips: Når du skanner koden, må du sørge for at du har god belysning, og at ingenting skygger for koden.

1. Hvis du fortsatt ikke kan skanne koden, trykk på Continue Without Scanning (Fortsett uten skanning) og skriv inn tallene over QR-koden.

2. Når appen vet hvilken enhet du prøver å installere, blir du veiledet gjennom alle trinnene.

4. Koble låsen til appen

1. Fortell appen hvor låsen er montert. Appen bruker denne posisjonen når den sender deg varsler, så velg en som passer.

2. Appen skal begynne å se etter Nest Connect-enheten.

3. Når appen finner den, trykker og holder du på den hvite knappen over vrideren på låsen for å koble til låsen og Nest Connect.

Feilsøkingstips: Hvis låsen ikke kan kobles til, kan du flytte Connect nærmere låsen. Selv noen centimeter kan utgjøre en forskjell.

5. Opprett Nest-adgangskoder

Opprett en Nest-adgangskode med appen. Denne adgangskoden erstatter hovedadgangskoden du opprettet på låsen.

I appen blir du spurt om du vil opprette adgangskoder for andre som deler tilgang til Nest-hjemmet ditt. Du kan også invitere nye personer til å dele tilgang. I tillegg kan du angi en tidsplan som begrenser når noen kan komme inn i hjemmet.

Nå som låsen er installert og konfigurert, kan du komme i gang med bruk av Nest × Yale-låsen.