Montering av Nest Cam IQ Outdoor

Du kan montere og installere Google Nest Cam IQ Outdoor på flere ulike måter. Du kan legge strømkabelen til en stikkontakt utendørs eller til en som er inne i huset – enten via eksisterende ventiler eller hull eller ved å bore et hull selv.

Se en oversiktsvideo

Her er en trinn-for-trinn-video som viser deg hvordan du monterer Nest Cam IQ Outdoor. Les nedenfor for å få mer informasjon og hjelp til de enkelte trinnene.

1. Kom i gang

1. Konfigurer Nest Cam med appen.
  2. Gå gjennom retningslinjene for sikkerhet før du monterer kameraet.
  3. Fjern den svarte skumplaten mellom veggmonteringsplaten
    og undersiden av kameraet. Den er bare der for
    beskyttelse under frakten.
  4. Du kan la klistremerket på linsen være på til
    Nest Cam er ferdig montert. Dette gjør det enklere
    å beskytte linsen mot støv og flekker. Men husk å fjerne det
    når du er ferdig med monteringen.
Cam IQ outdoor image

Viktig: Sørg for at du overholder alle lokale bestemmelser, og at du vet hvor alle rør og elektriske kabler er, før du begynner å bore. Hvis du ikke føler deg komfortabel med å bore gjennom husets yttervegger, kan du kontakte en lokal fagperson, som monterer kameraet for deg.

2. Verktøy du trenger

Alt du trenger for å komme i gang, finnes i esken: kamera, veggmonteringsplate, strømkabel, kabelklemmer, skruer og veggankere for harde overflater (for eksempel betong).

Merk: Hvis du vil koble kameraet til en utendørs stikkontakt, kan det hende du får kjøpt adapter og kabel godkjent for utendørs bruk, fra Nest Store i utvalgte land.

Cam IQ outdoor camera part illustration
Cam IQ outdoor wall plate
Cam IQ outdoor screws
Kamera Veggmonteringsplate 12 Nest-skruer
Cam IQ outdoor power cable line
Cam IQ outdoor cable clips
Strømkabel for utendørs bruk (7,5 meter) 8 kabelklemmer 12 veggankere
Cam IQ outdoor power adapter
nest cam hexkey line
Cam IQ outdoor cable strap
Innendørs strømadapter Unbrakonøkkel Strømkabelstropp

Andre ting du kanskje trenger

• En stjerneskrutrekker eller skrumaskin med stjernehodebits

• Fugemasse for å tette rundt veggmonteringsplaten og kabelhullet

• Bor

• • 2 mm for styrehull

• • 6 mm for veggankere

• • 13 mm for kabelhull

Hvis du skal bore i stein eller murstein, trenger du murbor.

3. Velg et godt sted

Du har sikkert gjort deg noen tanker allerede om hvor du skal montere Nest Cam IQ Outdoor. Her er noen viktige ting å tenke på:

Se og vurder hva kameraet skal vise

Nest Cam IQ Outdoor har sporingsfunksjon med nærbilder i Supersight, slik at kameraet kan zoome automatisk inn på observerte personer. Siden kameraet er så fleksibelt, kan du montere det på steder med god oversikt over store områder, som for eksempel innkjørselen eller hagen. Du er ikke begrenset til kortere avstander, men du kan også velge å montere det nær en av inngangsdørene.

Pass på at ikke noe befinner seg for nær kameraet. Ingenting må blokkere utsikten. Står det for eksempel en stolpe, en plante eller en lykt i veien? Det kan påvirke eksponeringen, fokuset eller Night Vision-funksjonen til Nest Cam.

Det er best å vinkle kameraet nedover, slik at solen ikke skinner inn i linsen. Vanligvis skjer ikke dette før solen står lavt på himmelen – tidlig om morgenen eller ved solnedgang. Hvis du legger merke til gjenskinn, bør du justere kameraet slik at horisonten er ute av kameraets synsvidde.

Montér det rett over hodehøyde

Du bør montere kameraet rett over hodehøyde på stedet du har valgt. To til tre meter over bakken er høyt nok til at du kan se ansiktene til folk, og lavt nok til at du kan snakke med dem via kameraets høyttaler og mikrofon.

Ly er bra

Nest Cam IQ Outdoor er værbestandig, men regndråper eller snøflak på linsen kan forstyrre bildet. Sol som skinner direkte inn i linsen, kan også påvirke videokvaliteten. Hvis huset ditt har takskjegg eller andre konstruksjoner som gir ly for været, bør du kunne finne et velegnet sted å plassere kameraet.

Hvor bør du plassere kameraet for å se det du ønsker å se? >

4. Test videostrømmingen utendørs

Tykke eller isolerte vegger kan redusere styrken til Wi-Fi-signalet. Pass på at kameraet kan strømme video fra stedet du har valgt.

1. Koble til kameraet, og hold det der du vil montere det. Sjekk at det kan strømme video til Nest-appen.
  2. Hvis du ikke ser videobildene, kan det skyldes at signalstyrken ikke er god nok. Prøv å flytte litt på kameraet. En halv meter fra eller til kan noen ganger være nok. Du kan også prøve å flytte Wi-Fi-ruteren.
  3. Gå til nest.com/wifihelp for å få mer informasjon og hjelp med feilsøking.

5. Finn ut hvordan du skal trekke kabelen

Nest Cam IQ Outdoor er laget for å kobles til en innendørs stikkontakt, så du må finne ut hvordan du skal føre kabelen gjennom husveggen.

Merk: Hvis du har kjøpt den værbestandige Google Nest-strømadapteren (tilgjengelig i Google Store i utvalgte land), trenger du ikke å koble strømkabelen til en innendørs stikkontakt. Koble strømkabelen til nærmeste utendørs stikkontakt. Du kan også vurdere å montere et låsbart deksel over kontakten, for å forhindre at kameraet kobles fra. Hvis du ikke har en utendørs stikkontakt, kan du følge trinnene nedenfor.

• Du kan føre kabelen gjennom en eksisterende åpning, for eksempel en loftsventil. Da slipper du å bore et hull til kabelen, men den blir mer synlig på husveggen.

Hvis du ikke har en eksisterende åpning, må du
bore et hull for å trekke kabelen inn i huset. Det finnes to
måter å gjøre dette på:

• Du kan montere kameraet rett over
    kabelhullet. Da skjules strømkabelen på
    utsiden av huset, men på innsiden kan den være
    synlig siden den må trekkes til stikkontakten.
    Tenk på hvordan du vil skjule den delen av kabelen
    som er innendørs.

• For å unngå synlig kabel
    innendørs, kan du trekke kabelen langs ytterveggen
    til et hull som er boret nærmere
    stikkontakten på innsiden. På denne måten kan du redusere
    mengden kabel som er synlig inni huset ditt.

Uansett hvilken metode du velger,
kan du male kabelen og klemmene (men ikke
kameraet!) slik at de er lite synlige.

Cam IQ outdoor cable path line

6. Mål kabelen

Før du monterer kameraet, kan det være lurt å måle
kabelen langs ruten der du skal legge
den.
Cam IQ outdoor garage placement line

Koble kameraet fra kabelen for å
gjøre det lettere å måle. Skyv låsen på
baksiden av kameraet for å frigjøre kabelen

Tips: Du kan legge kameraet tilbake i esken for
å holde det beskyttet.
Cam IQ outdoor push latch line

7. Montér veggplaten

Når du har gjort de nødvendige forberedelsene,
kan du montere veggmonteringsplaten.

1. Hold veggmonteringsplaten der du vil
    montere kameraet, og marker
    hullene med en blyant.
  2. Bruk et 2 mm bor til å bore styrehull
    for skruene.
Merk: Hvis veggen er laget av hardt materiale
som murstein eller betong, kan det hende du må bruke
de medfølgende veggankrene for å holde skruene.
Bruk et 6 mm bor for ankerne.
Cam IQ outdoor wall plate screws

Hvis du monterer kameraet rett over kabelhullet

• Bruk et 13 mm bor til å bore hullet i
    midten.

• Trekk kabelen gjennom hullet i
    veggen, og trekk den deretter gjennom hullet
    i midten av veggmonteringsplaten, helt til du når enden av
    kabelen. Kontrollér at det er kabelenden
    med grå gummiring.
    Tips: Bruk hettene som er festet
    til begge endene av kabelen, for å unngå at støv
    og smuss kommer inn i
    kontakten. Hvis du ikke har hettene,
    kan du dekke kabeltuppen med litt
    maskeringstape.

• Påfør fugemasse på baksiden av veggmonteringsplaten,
    i form av en U. La det være en liten åpning
    nederst,
    slik at vann kan renne ut.

• Fest veggmonteringsplaten med skruene som
    følger med.

• Koble kabelenden
    med den grå gummiringen til undersiden
    av kameraet.

Cam IQ outdoor camera over cable hole

Hvis du trekker kabelen langs ytterveggen

• Påfør fugemasse på baksiden av veggmonteringsplaten, i form av en C. La det være en liten åpning nederst, slik at vann kan renne ut.

• Fest veggmonteringsplaten med skruene som følger med.

Viktig: Sørg for at kabelsporet til veggmonteringsplaten peker i samme retning som du skal trekke kabelen i.

Cam IQ outdoor wall plate notch

8. Montér kameraet

1. Koble kabelenden med den grå gummiringen til undersiden av kameraet. Du hører en klikkelyd når den kobles fast.

• Plassér den overskytende kabelen inn i hullet i veggen.
    • Hvis du trekker kabelen langs ytterveggen før den går inn, må du føre kabelen gjennom kabelsporet i veggmonteringsplaten.
  1. Skyv undersiden av kameraet mot veggmonteringsplaten til det festes med en klikkelyd.

Cam IQ outdoor camera over cable hole

Merk: Hvis det skulle bli nødvendig å demontere
kameraet, kan du bruke den
medfølgende unbrakonøkkelen til å løsne det fra
veggmonteringsplaten.
Cam IQ outdoor remove hex key

9. Juster synsfeltet

Kontrollér at kameraet er koblet til strøm og Wi-Fi.

Bruk Nest-appen til å sjekke synsvidden mens du justerer
kameravinkelen. Du kan rotere både hengslet og
kameralinsen 360 grader. Pass på at Nest-logoen er nederst.

Bruk appens Zoom and Enhance-funksjon til å beskjære, så du fjerner
alt du ikke vil ha.

adjusting camera IQ outdoor view line

Cam IQ outdoor rotate illustration

10. Montér kabelen

Fest kabelen med de medfølgende kabelklemmene.
Du kan bruke så mange kabelklemmer du trenger,
utendørs eller innendørs.

For å gjøre det mindre synlig, kan du prøve å trekke kabelen langs en list eller i et hjørne.

Hvis du har trukket kabelen langs ytterveggen
og har et synlig hull som kabelen går gjennom,
bør du tette rundt det med
fugemasse.
install cam IQ outdoor cable clip

11. Siste finpuss

Fjern klistremerket på linsen hvis du ikke allerede har gjort det. Tørk av støv eller smuss med en myk, lofri klut.

Du kan male kabelen og kabelklemmene slik at de er lite synlige. Ikke mal kameraet. Dette kan påvirke ytelsen og gjøre garantien ugyldig.