Plassering eller montering av Nest Cam IQ Indoor

Nest Cam IQ Indoor er laget for å kunne monteres raskt og enkelt nesten hvor som helst. Kameraet leveres med et eget stativ, så du enkelt kan sette det på horisontale overflater – for eksempel hyller – uten å måtte bruke verktøy.

Hvis du heller vil montere det på en vegg eller i taket, kan du bruke veggfestet for Nest Cam IQ Indoor – eller en tripod fra en tredjepart.

I denne artikkelserien må du følge disse trinnene for å konfigurere kameraet ditt:

1. Konfigurer og koble til et Nest-kamera.
  2. Plassér eller montér kameraet – Du er her.
  3. Kom i gang med Nest-kameraet ditt.

Før du begynner

1. Sørg for at du har konfigurert kameraet i appen.
  2. Hvis du fortsatt ikke vet hvor du vil plassere kameraet, har vi utarbeidet noen tips til hvordan du velger et godt sted.
  3. Fjern klistremerket på Nest Cam-linsen. Det er bare satt på for å beskytte enheten under frakt og montering.
  4. Les gjennom retningslinjene for sikkerhet før du bruker kameraet.

Montér kameraet med stativet

1. Sett kameraet på en flat overflate, for eksempel en bokhylle eller et skrivebord.
  2. Drei kameraet på stativet for å justere kameravinkelen.
  3. Sjekk kameraets videostrøm med Nest-appen, og gjør ytterligere justeringer hvis det er nødvendig.

Tips: Hvis kameraet ikke kan kobles til Wi-Fi, eller hvis videostrømmen avbrytes, kan det hende du må velge et annet sted hvor signalet er sterkere. Selv noen få centimeter kan utgjøre en forskjell.

Feilsøk når Nest-kameraet er uten nett

Montér kameraet på en vegg eller i taket

Med veggfestet til Nest Cam IQ Indoor kan du feste kameraet til en vegg, i taket eller en annen flat overflate. Det følger også med en 1/4"–20-tripodkontakt som du kan skru kameraet på.

1. Montér veggfestet og kameraet

Når du har konfigurert kameraet med Nest-appen, kan du følge disse trinnene:

1. Hent frem følgende verktøy:
    • en boremaskin med 1/16”-skruebit (for treverk) eller 1/8”-skruebit (valgfritt, for gipsvegg)
    • en stjerneskrutrekker
    • hammer
    • blyant
    • stige (hvis du vil montere kameraet høyt)
    • alt som følger med veggfestet: monteringsplate, veggankere, skruer, kabelklemmer og spikre
  2. Ta med kameraet dit du vil montere det. Sørg for at det kan strømme video fra stedet du har valgt. Hvis det mister nettilkoblingen, kan du prøve å finne et sted som er nærmere Wi-Fi-ruteren din.
  3. Hold veggfestet med den flate, svarte siden mot veggen eller taket. Merk de to skruehullene med blyanten. Fjern deretter veggfestet for å gå videre til neste trinn.
  4. Avhengig av overflaten kan du bore skruehull på ulike måter:
    • Gips: Skru de to selvborende plastankrene inn i veggen eller taket. Hvis du foretrekker det, kan du bore styrehull (1/8”) først og skru inn ankrene etterpå.
    • Tre: Bor styrehull (1/16”). Du trenger ikke å bruke plastankrene.
  5. Plassér veggfestet over veggankrene eller styrehullene, med den flate, svarte siden mot veggen. Deretter skrur du inn skruene. Veggfestet skal nå være forsvarlig festet til veggen eller taket.
  6. Juster tripodhullet på kamerabasen, og skru basen på festet.

2. Juster synsfeltet til kameraet

1. Sjekk videoen i appen, og finjuster kameravinkelen hvis det er nødvendig.
  2. Vri litt på kamerabasen for å justere området kameraet kan beveges i. Sørg for at kameraet fortsatt er godt festet.
  3. Prøv å skru løs veggfestet, rotere det 180 grader og skru det fast igjen. Slik får kameraet et helt nytt område å beveges i.

Tips: Hvis videobildet fra kameraet er opp-ned, kan du snu videoen i appen.

3. Montér kabelklemmene (valgfritt)

Du kan bruke kabelklemmene til å feste kameraets strømledning til veggen, slik at alt ser mer ryddig ut.

Montér kameraet på en tripod

Nest Cam IQ Indoor har et tripodhull på undersiden av stativet. Hullet passer til en standard 1/4"–20-kontakt (hann). Dette gjør det mulig å feste kameraet til et tripodstativ eller et annet kamerastativ som bruker denne kontakttypen.