Oppdater innstillingene for wifi-nettverket og ruteren

Du trenger vanligvis ikke å endre innstillingene for wifi-nettverket eller ruteren. De fleste tilkoblingsproblemer løses på andre måter. Du bør først følge veiledningen på Feilsøk problemer med wifi og tilkobling for å løse de fleste problemene.

Hvis du ikke er kjent med innstillingene for wifi-ruteren, bør du kontakte internettleverandøren eller ruterprodusenten for å få hjelp.

Sammendrag av anbefalte innstillinger

Her er de viktigste anbefalte innstillingene for wifi-nettverk og rutere for bruk med Nest-produkter. Du finner mer informasjon i avsnittene nedenfor.

• Hvis du har en 802.11 ac-ruter, slår du på 802.11 b/g/n.
  • Angi DHCP-leieperioden for wifi-ruteren til minst to timer.
  • Hvis du har en Nest-termostat, slår du på strømsparingsmodus på ruteren.
  • Hvis du har en Nest Protect, slår du på IPv6.
  • Hvis du legger til flere Nest-enheter, slår du på Multicast på wifi-ruteren.

Hvis du har bekreftet disse innstillingene og fortsatt har problemer, kan du se etter flere innstillinger nedenfor.

Viktige ting du bør gjøre før du endrer innstillinger

1. Sjekk at ruteren og nettverket fungerer med Nest-produkter

Nest-produkter fungerer nesten hvor som helst der det finnes et wifi-signal. Men det er noen ting du må huske på hvis du prøver å koble til bestemte typer wifi-nettverk eller -rutere.

• Standard wifi-rutere bruker 2,4 GHz-båndet, 5 GHz-båndet eller begge deler (tobånds). Enkelte Nest-produkter, for eksempel Nest Protect-røykvarslere og Nest Learning Thermostat (1. og 2. generasjon), fungerer bare med 2,4 GHz-båndet. Finn ut hvordan du bruker Nest-produkter med tobånds wifi-nettverk.
  • Hvis du vil koble til Nest Protect, må du sørge for at ruteren din støtter IPv6.
  • Når du legger til flere Nest-enheter, må du sørge for at ruteren er på, og at den støtter Multicast. Nest-enheter bruker Multicast til å kommunisere og konfigurere tilkoblinger med andre Nest-produkter.
  • Mobile wifi-soner, gjestenettverk og offentlige eller åpne nettverk anbefales ikke for bruk med Nest-produkter. Nest-produkter støtter ikke bedriftsnettverk, for eksempel 802.1x/RADIUS eller obligatorisk side-nettverk (nettverk som krever at du godtar vilkårene for bruk, for eksempel på kaféer eller hoteller). Finn ut mer om disse nettverkstypene.
  • Fastvare med åpen kildekode, for eksempel DD-WRT, OpenWRT og Tomato, støttes ikke. Selv om noen versjoner kan fungere godt med Google Nest-produkter, kan kompatibiliteten variere fra utgave til utgave.
  • Sjekk ruterens enhetsgrense. Alle wifi-rutere har en grense for hvor mange enheter som kan kobles til wifi samtidig. Hvis du har mange enheter på nettverket ditt, kan du prøve å koble fra noen for å sjekke om Nest-produktet kan koble til nettverket.
  • Sjekk om ruterinnstillingene for trådløs isolering er slått på. Disse innstillingene hindrer enheter på nettverket ditt i å koble til andre enheter i hjemmet. Siden Nest-produkter snakker med hverandre under tilkobling, konfigurering og daglig bruk, kan det hende at de ikke fungerer skikkelig når disse innstillingene er slått på.

Innstillinger for signalforsterker

Hvis det er mulig, kan du prøve å konfigurere enheten i nærheten av ruteren for å teste om alt annet fungerer, og om signalrekkevidden er problemet.

Hvis enheten fungerer i nærheten av ruteren, men ikke lenger unna eller på stedet du foretrekker, kan det være nødvendig å legge til et wifi-tilgangspunkt for å utvide rekkevidden til wifi-nettverket, slik at Nest-produktene kan kobles til.

• Vi anbefaler at du bruker et produkt fra samme produsent som ruteren. Produkter fra samme merke fungerer ofte godt sammen.
  • For å gjøre produktet enklere å bruke kan du bruke de samme innstillingene, for eksempel nettverksnavn (SSID), passord og kryptering, som for den eksisterende ruteren.
  • Hvis du allerede har en signalforsterker eller et ytterligere trådløst tilgangspunkt, kan det være årsaken til tilkoblingsproblemet. Koble enheten fra eller slå den av midlertidig, og koble deretter Nest-produktet direkte til ruteren.
2. Last ned brukerhåndboken for ruteren

Les brukerhåndboken for ruteren eller kontakt nettleverandøren din for å finne ut hvordan du endrer ruterinnstillingene. Du kan vanligvis laste ned brukerhåndboken fra produsentens nettsted. Sørg for at du laster ned håndboken som samsvarer med ruterens modellnummer.

3. Sikkerhetskopier ruterens nåværende innstillinger

Noen av endringene du gjør, kan forhindre tilkobling til internett. Derfor er det viktig å følge disse trinnene i tilfelle du må gå tilbake til de gamle innstillingene på ruteren.

Følg veiledningen i brukerhåndboken for å sikkerhetskopiere ruterens nåværende innstillinger. Hvis ruteren ikke har noen funksjon for sikkerhetskopiering, kan du skrive ut de gjeldende innstillingene eller skrive dem ned.

4. Oppdater ruterens fastvare eller programvare

For å sikre best mulig ytelse og kompatibilitet må du installere de nyeste programvareoppdateringene for ruteren fra produsentens nettsted. Følg veiledningen i brukerhåndboken for ruteren.

Endre innstillingene

Når du har fulgt trinnene under «Viktige ting du bør gjøre før du endrer innstillinger», kan du begynne å sjekke og endre ruterinnstillingene. Problemer med innstillingene for tilkobling løses ofte ved å gjøre ett eller flere av følgende:

• Hvis du har en Nest-termostat, slår du på strømsparingsmodus på ruteren.
  • Hvis du har en 802.11 ac-ruter, slår du på 802.11 b/g/n.
  • Angi DHCP-leieperioden for wifi-ruteren til minst to timer.
  • Hvis du har Nest Protect, slår du på IPv6 eller Multicast.

Vi anbefaler imidlertid at du går gjennom de grunnleggende innstillingene for wifi-ruteren før du endrer avanserte wifi-innstillinger.

Merk: Når du har oppdatert wifi-innstillingene, må du kanskje oppdatere wifi-informasjonen for Nest-produktene dine i appen, slik at de kan koble til wifi-nettverket ditt.

Grunnleggende innstillinger for wifi-ruteren

Merk: Hvis du bruker flere tilgangspunkter i nettverket, for eksempel en ekstra ruter eller en signalforsterker, bør de bruke de samme innstillingene. Ellers er det ikke sikkert at de kan koble til hverandre eller Nest-produktene dine.

Nettverksnavn (SSID) og passord

Hvis du får en ny ruter eller tilbakestiller ruteren din til fabrikkstandard, kan det hende at Nest-produktene dine kobles fra hvis nettverksnavnet (SSID), passordet eller andre innstillinger ikke samsvarer med de tidligere innstillingene.

Hvis du gir det nye hjemmenettverket ditt samme SSID og passord som det forrige nettverket, skal Nest-produktene dine kobles til på nytt automatisk så lenge produsentens innstillinger er de samme.

Hvis Nest-produktene dine ikke kobles til det nye nettverket automatisk, eller hvis du vil bruke et annet nettverksnavn eller passord, må du oppdatere wifi-informasjonen for hvert av Nest-produktene dine i appen.

Wifi-kanaler

Det er vanligvis best å angi automatisk valg av wifi-kanal i stedet for å velge en bestemt kanal. På denne måten kan ruteren automatisk bytte kanal for å unngå forstyrrelser fra wifi-nettverk og trådløse enheter i nærheten som kan redusere hastigheten eller til og med blokkere wifi-signaler.

Krypteringstype

Vi anbefaler at du bruker WPA2-kryptering på ruteren når du bruker Nest-produkter.

Nest-produkter er ikke kompatible med WEP-ASCII.

Tobåndsnettverk (2,4 og 5 GHz)

Hvis du har en tobånds wifi-ruter (med støtte for både 2,4 og 5 GHz-signaler), kan Nest-produkter kobles bedre til ett av båndene, avhengig av omgivelsene dine. De fleste Nest-produkter fungerer med 5 GHz-nettverk, men det finnes unntak.

Nest Learning Thermostat (1. og 2. generasjon), Nest Protect (1. og 2. generasjon) og Nest Connect fungerer bare med 2,4 GHz wifi. Hvis du har et av disse produktene i hjemmet, må du slå på 2,4 GHz på ruteren for å koble dem til.

Tips: En nettverkstilkobling på 2,4 GHz er ikke nødvendigvis tregere enn 5 GHz-tilkoblinger. 2,4 GHz-signalene beveger seg lenger, slik at de dekker et større område, og de kan enklere gå gjennom solide gjenstander.

• Prøv å bytte til et 2,4 GHz-nettverk hvis Nest-produktet ditt er montert langt unna ruteren, eller hvis du har en svak tilkobling til 5 GHz-nettverket.
  • Prøv å bytte til et 5 GHz-nettverk hvis du har svak forbindelse på grunn av forstyrrelser fra husholdningsenheter som bruker 2,4 GHz, for eksempel trådløse telefoner, babymonitorer, mikrobølgeovner og trådløse høyttalere.

Strømsparingsmodus

Enkelte rutere har en strømsparingsmodus. Les ruterdokumentasjonen for å sjekke om den har denne funksjonen. Du kan slå på funksjonen for å bevare batterinivået til tilkoblede produkter, for eksempel Nest-termostater.

Avanserte innstillinger for wifi-ruteren

Hvis du er kjent med hvordan du konfigurerer wifi-nettverk, brannmurinnstillinger eller alternativer for MAC-adressefiltrering, kan du prøve flere ting. Hvis du ikke kjenner til disse nettverksinnstillingene, tar du kontakt med nettleverandøren din og ber dem om å hjelpe deg med å finne og endre innstillingene.

Brannmurinnstillinger

Begrensende brannmurinnstillinger kan hindre at Nest-enheter kobler til internett. Du kan prøve å endre disse innstillingene midlertidig for å se om det løser problemet. Gjenopprett brannmurinnstillingene til det foretrukne sikkerhetsnivået etterpå.

Advarsel: Hvis du endrer ruterens brannmurinnstillinger, kan det øke risikoen for innkommende trusler fra internett. Kontakt ruter- eller brannmurprodusenten for å få mer informasjon.

DHCP-leieperiode

Angi DHCP-leieperioden for wifi-ruteren til minst to timer. Dette kan bidra til å sikre at Nest-produktene dine forblir koblet til nettverket ditt. Hvis du angir en periode på under to timer, kan det føre til at Nest-produktene ikke kobles til nettverket igjen – selv om tilkoblingen bare blir brutt i et halvt sekund eller mindre.

Nettverksporter

Under konfigureringen brukes port 11095 til å koble enkelte Nest-produkter til appen. Hvis du har problemer med å koble til Nest-produktet, kan det hende at du må oppheve blokkeringen av port 11095 midlertidig i wifi-ruterens innstillinger for å fullføre konfigureringen. Når Nest-produktet vises i appen, kan du lukke port 11095 igjen.

Det er ikke nødvendig å åpne spesifikke TCP- eller UDP-nettverksporter for innkommende trafikk for daglig bruk av Nest-produktene dine. Hvis du kan sjekke e-postene dine eller bruke nettbanken i nettleseren, er de nødvendige portene allerede åpne.

MAC-adressefiltrering

Hvis du har slått på MAC-adressefiltrering for ekstra nettverkssikkerhet, må MAC-adressene til Nest-produktene dine legges til i listen over autoriserte enheter. Du kan bruke ruterens programvare til å se MAC-adressene til alle enhetene på nettverket. Du finner veiledning i ruterdokumentasjonen.

Finn MAC-adressen til Nest-produktet ditt, og legg den til i ruterens godkjenningsliste

Trådløse 802.11-nettverk

Hvis du har en 802.11 ac-ruter eller signalforsterker, må du sørge for at 802.11 b/g/n også er slått på. 802.11 ac støttes bare av enkelte Nest-produkter.