Dette gjør du hvis Nest Protect oppdager røyk i hjemmet ditt

Hvis Google Nest Protect oppdager røyk og sender deg en Heads-Up i tilknytning til en falsk alarm, for eksempel damp fra dusjen eller os fra matlaging, bør du gå nøye gjennom og rette opp i kilden til problemet.

Hvis røyken når Emergency Alarm-nivåer, spiller Nest Protect av en kontinuerlig alarm og gir deg beskjed om at det er en nødssituasjon. Hvis alarmen er koblet til Wi-Fi, mottar du også en pushvarsling med veiledningen nedenfor. Hva du bør gjøre-funksjonen i Nest-appen inneholder også råd om forberedelser og planlegging.

Her er informasjon fra brann- og sikkerhetseksperter om hva du bør gjøre i tilfelle brann:

• Følg rømningsplanen din.
  • Varsle små barn i hjemmet og de som kan trenge ekstra hjelp.
  • Forlat bygningen så fort som mulig. Kjenn på dører med baksiden av hånden din for å sjekke at de ikke er varme, før du åpner dem. Bruk en alternativ utgang hvis det er nødvendig. Lukk dørene bak deg når du forlater bygningen.
  • Møt opp på et forhåndsbestemt møtested utenfor bygningen.
  • Når du er kommet ut, må du telle antall personer og ringe brannvesenet.
  • Ikke gå inn i huset igjen med mindre en brannkonstabel sier at det er trygt.

Kilde: National Fire Protection Association

Sørg for å være forberedt med Nest-appen

Når det oppstår en nødssituasjon, får du viktige tips og en nødnummerknapp, slik at du raskt kan ringe om hjelp.  Du kan også forberede deg på nødssituasjoner på forhånd. Trykk på Protect-enheten din i appen. Trykk deretter på innstillingene Innstillinger for Nest-ikon etterfulgt av What to do (Hva du bør gjøre). Her får du informasjon om hvordan du planlegger evakuering, forlater bygninger på en trygg måte med mer.