Tips for å respektere andres privatliv når du bruker Nest-produkter

Med Nest-produkter blir det lettere å gjøre en rekke ting, for eksempel å spare strøm eller beskytte boligen din, noe som delvis skyldes at de samler inn informasjon og sender den til nettskyen for behandling. Her er noen tips for bruk av produkter som er tilkoblet nettet – for eksempel Nest-enheter – på en bevisst måte og med respekt for personvernet til de rundt deg.

Dette er mulig fordi Nest-produkter er «smartenheter» som samler inn informasjon om miljøet like rundt seg (for eksempel video, bevegelse og temperatur). De er også koblet til internett for å utføre avanserte funksjoner, for eksempel sending av mobilvarsler.

Med slike funksjoner kan smartenheter samle inn og sende informasjon til nettskyen for behandling. Denne informasjonen kan omhandle både deg og andre som befinner seg i nærheten av slike smartenheter. Alle som befinner seg i et kameras synsfelt, blir for eksempel inkludert i videoen om kameraet er påslått.

Her er noen tips for å respektere andres personvern når du bruker smartenheter, inkludert Nest-produkter:

1. Når det gjelder personvern, bør du huske den gylne regelen: Behandle andre som du selv vil behandles.
  2. Følgende gjelder for kameraer og videoringeklokker:
    • Det er du som kontrollerer hvor du plasserer kameraene eller videoringeklokkene dine, og det er du som har ansvaret for at de brukes på riktig måte.
    • Noen steder har spesifikke lover som begrenser hvor kameraer eller videoringeklokker kan plasseres, samt om du kan ta opp video eller lyd. Slike lover kan også kreve at du må innhente spesifikt samtykke for å filme andre med biometriske funksjoner, noe som gjøres med for eksempel Nest-funksjonen Familiar Face Alert. Vi anbefaler at du unngår å filme offentlige gangveier eller naboers private eiendom, og at du innhenter samtykke fra personer som besøker boligen din når du bruker Familiar Face Alert. Bruk kamerahengselet eller videoringeklokkekilen til å justere kameraets synsfelt. Sørg for at du er kjent med og følger alle lokale krav.
    • Du må ikke filme områder hvor folk i større grad forventer å ikke bli overvåket, for eksempel bad og soverom – såfremt de ikke har gitt deg spesifikk tillatelse.
    • Du må be om tillatelse før du deler opptak med video eller lyd av andre enn deg selv.
  3. Det er ikke bare kameraer som samler inn informasjon. Smarttermostater kan for eksempel sjekke om noen er hjemme, for å spare strøm. Smarte røykvarslere kan registrere at du går under dem, så de kan lyse opp veien for deg. Hvis du er usikker på om andre du bor med, gjester eller leieboere har noe imot disse funksjonene, er det lurt å spørre.
  4. Vær spesielt oppmerksom på gjesters rettigheter. Uansett hvor glade de er for å besøke deg, er det ikke sikkert de vil at du skal ta opp video eller lyd av dem når de er hos deg. Hvis du har et kamera eller en videoringeklokke som tar opp video og/eller lyd, kan det være lurt å informere gjester om det. Lokal lov og rett kan gjelde her også, så det kan hende du må vise et varsel for å informere gjester om at du bruker et kamera eller en videoringeklokke. Det kan også hende du må varsle lokale myndigheter om bruken og be dem om tillatelse.
  5. Respekter rettighetene til leieboerne dine. Du bør vurdere å gjøre leieboerne til kontoeiere på alle smartenheter som er montert på området de leier – spesielt ved langtidsleie. Smartenheter er vanligvis ment brukt av de som bor der de er plassert.

Hvis du bruker en Google-konto til å administrere Nest-produktene dine, gjelder Googles vilkår for bruk og tilleggsvilkårene for bruk av Nest for bruk av produktene, og i personvernreglene beskrives det hvordan data håndteres.

Hvis du bruker en Nest-konto til å administrere Nest-produktene dine, gjelder vilkårene for bruk av Nest for bruk av produktene, og i personvernerklæringen beskrives det hvordan data håndteres.

Du finner mer informasjon om dette i vanlige spørsmål om personvern: Google Nest. Finn ut mer om garantiene våre om personvern i hjemmet.