Night Vision

För Google Nest-kamerornas Night Vision används högeffektiva infraröda LED-lampor för att lysa upp omgivningen när det är mörkt. När Night Vision är inställt på Auto väntar Nest-kamerorna med att växla mellan normalläget och nattläget tills det mörknar eller ljusnar. Det kan till exempel vara i skymningen eller gryningen, då ljuset är svagt. På vissa andra kameror kan inställningen annars hoppa fram och tillbaka mellan normalläget och nattläget så att bilden blir för ljus eller för mörk.

Grundläggande om Night Vision

• Om någon tänder lampan när Night Vision är aktiverat kopplas Nest-kameran snabbt om till det vanliga videoläget.
  • Nest-kameror har även en funktion som ska förhindra att någon bländar kameran genom att lysa på den med en ficklampa. Night Vision är inställt så att det ska förbli aktiverat om något sådant händer, så att du kan se vad inkräktaren har för sig.
  • IR-lamporna sitter så att de ska lysa upp hela vidvinkelobjektivets synfält och inte bara en liten del i mitten.
  • Räckvidden för Night Vision beror på hur ljust det är och på vilken kamera eller dörrklocka du har. Testa inspelad eller livevideo från kameran när det är mörkt och justera kamerans position eller lägg till belysning om det behövs.
  • Om det finns ljuskällor i närheten kan kameran kanske nå ännu längre.
  • När Night Vision är aktiverat streamas bilden i svartvitt även om scenen är väl upplyst.

Ändra inställningarna för Night Vision

I de flesta fall är det bäst att ha Night Vision inställt på Auto, så att funktionen slås på och stängs av automatiskt.

• Med inställningen Auto aktiveras Night Vision automatiskt på kameran när det blir mörkt. Funktionen inaktiveras sedan när det blir tillräckligt ljust.
  • Med inställningen Always On är Night Vision alltid på, även om det är ljust, tills du ändrar till Auto eller Off. Den här inställningen kan vara bra om du vill kunna se en svagt upplyst eller mörk del av ett i övrigt väl upplyst område.

Home-appen

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen
  2. Tryck på Favoriter eller Enheter
  3. Tryck länge på enhetens ruta  Mer More menu  Inställningar .
  4. Tryck på Video. Under Night Vision väljer du mellan Alltid , Auto eller Av.

Nest-appen

1. Välj önskad kamera på startskärmen.
  2. Tryck på Settings ikon för Nest-inställningar
  3. Välj Night Vision Nestcam Night Vision icon.
  4. Flytta reglaget till Off, Auto eller Always On.