Konfigurera Nest Protect med appen

• Konfigurera Protect med Nest-appen innan du installerar den i taket eller på väggen. Du lägger till Protect-enheten i appen genom att skanna QR-koden på enhetens baksida.
  • I appen finns detaljerade anvisningar som guidar dig genom konfigureringen och installationen av Protect.
  • I den här artikeln får du en översikt över konfigureringen samt några felsökningssteg.
  • När du har lagt till Protect i appen kan du få varningar i telefonen, stänga av alarm med appen och mycket annat. Om du inte lägger till Protect i Nest-appen får du fortfarande en varning när den upptäcker rök eller kolmonoxid, men du får inga aviseringar från appen.

Titta på videon om du vill ta en förhandstitt på konfigureringen och installationen av Protect.

How to set up Nest Protect with the Nest app

Det här behöver du för att komma igång

• Nest Protect
  • wifi och internetåtkomst på platsen där du installerar Protect-enheten (hemmets wifi-nätverk)
  • lösenordet till wifi-nätverket
  • en telefon eller surfplatta
  • den senaste versionen av Nest-appen
  • ett Nest- eller Google-konto.

1. Placera Protect-enheten nära wifi-routern

• Lägg Protect-enheten på ett bord nära wifi-routern så att den är lättåtkomlig medan du konfigurerar den.
  • Dra inte ut batterifliken. Det kommer att stå när du ska göra det, men om du redan har gjort det är det ingen fara. När du kommer så långt kan du aktivera Protect-enheten genom att trycka på knappen.

Om du installerar mer än en Protect-enhet:

• Konfigurera alla Protect-enheter samtidigt och lägg till dem i Nest-appen innan du installerar dem i taket eller på väggen.
2. Aktivera wifi och Bluetooth på telefonen
  1. Kontrollera att Bluetooth är aktiverat och att telefonen är ansluten till samma wifi-nätverk som du ansluter Protect-enheten till.
    Obs! Ibland ansluts inte telefoner och surfplattor omedelbart till Protect via wifi och byter då automatiskt till mobildata.
  2. Inaktivera mobildata tillfälligt på telefonen. När du är klar med konfigureringen kan du aktivera det igen.
  3. Kontrollera wifi-inställningarna. Vissa enheter har automatiska alternativ för nätverksbyte som också bör inaktiveras.
    • Avmarkera Undvik dåliga anslutningar. Du kan aktivera det igen när konfigureringen är klar.

Du kan behöva stänga av och starta om telefonen eller surfplattan för att ändringarna ska börja gälla. Efter omstarten kontrollerar du att wifi har aktiverats igen.

3. Ladda ned Nest-appen

• Om du inte redan har Nest-appen går du till Google Play Butik eller Apple App Store och laddar ned den.
  • Om du redan har Nest-appen kontrollerar du att du har den senaste versionen.

4. Logga in på kontot

Om du är ny ombeds du att skapa ett konto. Logga annars in om du inte redan har gjort det.

5. Lägg till Protect i appen

• Om du har fått Protect-enheten från en tidigare ägare eller flyttar enheten till ditt nya hem behöver du återställa standardinställningarna. Protect-enheten måste återställas till standardinställningarna innan du kan lägga till den i kontot.
  • Om det här är din första Nest-produkt trycker du på Add New på appens startskärm.
  • Om du redan har en Nest-produkt i kontot trycker du på Settings (inställningar) ikon för Nest-inställningar följt av Add product (lägg till produkt) .

6. Skanna QR-koden

Kameran på telefonen bör aktiveras av Nest-appen. Använd kameran för att skanna QR-koden på baksidan av Protect-enheten.

Felsöka skanning av QR-koder

Appen identifierar automatiskt att du lägger till en Protect-enhet och guidar dig genom konfigureringen.

Tips! Skriv ned åtkomstkoden till varje Protect-enhet du installerar och spara den på ett säkert ställe. Åtkomstkoden består av sex siffror och finns på baksidan av enheten jämte QR-koden. På så sätt sparar du lite tid om du någonsin tar bort Protect-enheten från appen och behöver lägga till den igen.

7. Tala om för Protect var du ska installera den

Välj ett av rummen i appens lista. Protect-enheten läser upp rumsnamnet du väljer vid en Heads-Up-varning eller ett Emergency Alarm. Du kan även lägga till en etikett eller skapa ett anpassat namn.

Du kan alltid ändra detta senare om det behövs.

8. Dra ut Protect-enhetens batteriflik

Dra ut den blå fliken på Protect-enheten. Enheten hälsar på dig och lyser i blått.

Om du inte ser ett blått ljus eller får ett välkomstmeddelande när du drar ut batterifliken:

1. Ta bort batterierna från Protect-enheten.
  2. Titta efter delar av fliken i batterifacket.
  3. Sätt tillbaka batterierna. Se till att trycka dem hela vägen in.
protect 2nd gen pull battery tab

Om du drog ut fliken tidigare och lampan inte längre lyser blått väcker du Protect-enheten genom att trycka på dess knapp.

Obs! Om du redan har en ansluten Protect-enhet i appen kan du kanske hoppa över några av följande steg. Det står precis hur du ska göra i appen.

9. Anslut Protect till wifi

• Välj önskat wifi-nätverk från listan över tillgängliga nätverk i appen.
  • Om du redan har en ansluten Protect-enhet i Nest-appen ansluts den nya Protect-enheten automatiskt till både den andra Protect-enheten och wifi. Om den nya Protect-enheten inte ansluts:
    • Flytta telefonen och den nya Protect-enheten närmare den andra Protect-enheten så att de är inom räckvidd.
    • Tryck på knappen på den andra Protect-enheten.

Om du får en felkod eller behöver mer hjälp kan du läsa de här artiklarna:

10. Välj inställningar för Pathlight

Välj inställningar för Pathlight så att Protect kan lysa upp din väg i mörkret. Du kan välja att ha det av, på eller alltid på.

11. Slutför konfigureringen

Protect ansluts till internet och visas i Nest-appen. Ljusringen blir grön.

12. Sätt etikett på Protect-enheten

Anteckna datum och det rumsnamn du valde på baksidan av varje Protect-enhet. Det hjälper dig att hålla reda på var de ska installeras.

Obs! Du kan även trycka på knappen på Protect-enheten för att höra var den ska vara.

protect 2nd gen back label

13. Lägg till nästa Protect-enhet om du har en

Nest-appen frågar om du har fler Protect-enheter. I så fall kan du vägledas genom en snabbare konfigurering för övriga enheter. Tryck på Add another Nest Protect (lägg till en till Nest Protect) så får du hjälp med konfigureringen av din andra Protect-enhet.

Tryck på Next (nästa) när du har konfigurerat alla Protect-enheter.

14. Välj inställningar för Sound Check

Med Sound Check testar Protect-enheten automatiskt högtalaren och alarmet en gång i månaden. Du kan välja inställningar nu eller ändra dem när som helst i appen.

15. Installera Protect-enheten

Gå till Installera Nest Protect för att få installationsanvisningar

Som med alla röklarm är det viktigt att hålla Protect-enheten dammfri. Förvara den i plasthöljet eller lådan den levererades i så att den skyddas från damm tills du installerar den.