Spara och ladda ned videoklipp

Om du tittar på videohistorik för kameran eller dörrklockan i Google Home-appen kan du spara händelser som videoklipp på telefonen.

Om du har en äldre kamera eller dörrklocka i Nest-appen och en prenumeration på Nest Aware kan du skapa, ladda ned och dela videoklipp via Nest-appen eller Nests webbapp (home.nest.com). videoklipp.

Videoklipp och timelapse-videor i Home-appen, Nest-appen och på en dator

I tabellen nedan visas några skillnader mellan Home-appen, Nest-appen och Nests webbapp.

Google Home-appen Google Home för webben Nest-appen Nest-appen för webben (endast tillgänglig för kameror och dörrklockor i Nest-appen)

Ladda ned klipp

Ja1 Ja Ja2

(upp till 2 minuter
och 30 sekunder
per klipp)

Ja

(upp till 1 timme per klipp)

Skapa timelapse-videor

Nej

Nej

Nej

Ja

(upp till 24 timmars videomaterial per timelapse)

1 Du kan bara ladda ned videoklipp från identifierade händelser i videohistoriken. Du kan inte ladda ned klipp från videomaterial utan aktivitet. Kameran eller dörrklockans inställning för maximal klipplängd påverkar hur långa videoklippen kan vara.

2 Du kan bara ladda ned videoklipp som har skapats i Nest-appen med hjälp av Nest-appen. Det går inte att ladda ned videor som har skapats på en dator med Nest-appen.

Skapa, ladda ned och hantera videoklipp

Google Home-appen

Ladda ned ett videoklipp

Obs! Du kan bara ladda ned videoklipp från identifierade händelser i videohistoriken. Du kan inte ladda ned klipp från videomaterial utan aktivitet. Kameran eller dörrklockans inställning för maximal klipplängd påverkar hur långa videoklippen kan vara.

Följ stegen nedan om du vill skapa och ladda ned ett videoklipp:

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Favoriter eller Enheter .
  3. Välj kameran.
  4. Scrolla till en händelse på kamerans tidslinje för videohistorik. Du kan även trycka på Händelsehistorik Event history button för en lista över händelser.
  5. Välj önskad händelse och tryck sedan på Kontroller Menu.
  6. Tryck på Spara klipp för att spara videoklippet på telefonen. Därifrån kan du dela videoklippet via e-post eller andra appar.

Nest-appen

Du kan spara videoklipp på upp till 3 timmar i Nest-appen. Om ett klipp är för stort för att sparas i det återstående lagringsutrymmet står det att du inte har tillräckligt med lagringsutrymme. Du måste ladda ned och radera klipp för att frigöra utrymme innan du kan spara ett nytt klipp.

Obs! Om du vill dela klippet från appen måste du göra det när du skapar klippet. Om du vill dela klippet vid ett senare tillfälle måste du göra det på en dator via ditt konto på home.nest.com.

Skapa ett direktklipp

När du skapar ett direktklipp söker appen efter start- och slutpunkten för aktiviteten i närheten av den valda tiden, skapar ett klipp från aktiviteten och sparar den i appen.

1. Öppna Nest-appen.
  2. Välj kameran på startskärmen.
    Videohistorik i Nest-appen
  3. Spola tillbaka i tidslinjen till tidpunkten där du vill att klippet ska starta. Obs! Du kan antingen scrolla genom tidslinjen eller trycka på en aktivitetsmarkering på tidslinjen.
  4. Tryck på New clip för att skapa ett direktklipp automatiskt. Det tar en liten stund att skapa klippet och spara det i Nest-appen.
  5. Välj vad du vill göra med klippet:
    • Tryck på Save to photos för att ladda ned klippet till telefonen eller surfplattan.
    • Tryck på Dela länk för att se alternativ för att dela klippet.
    • Tryck på Avbryt för att radera klippet.

Skapa ett anpassat klipp

Skapa anpassade klipp medan du tittar på livestreamen eller efter att du har spolat tillbaka Video History.
  1. Öppna Nest-appen.
  2. Välj kameran på startskärmen.
    Videohistorik i Nest-appen
  3. Spola tillbaka i tidslinjen till tidpunkten där du vill att klippet ska starta. Obs! Du kan antingen scrolla genom tidslinjen eller trycka på aktivitetsmarkeringen på kamerans Activity Track.
  4. Tryck länge på New clip när du vill att klippet ska börja och släpp sedan för att markera där det ska sluta. Det tar en liten stund att skapa klippet och spara det i Nest-appen.
  5. Välj vad du vill göra med klippet:
    • Tryck på Save to photos för att ladda ned klippet till telefonen eller surfplattan.
    • Tryck på Dela länk för att se alternativ för att dela klippet.
    • Tryck på Avbryt för att radera klippet.

På datorn

Google Home för webben

Spara och ladda ned videoklipp

1. Öppna home.google.com och logga in.
  2. Välj kameran som spelade in videon du vill använda.
  3. Tryck på händelsen som du vill göra till ett klipp.
  4. Klicka på Spara ett klipp .
  5. Appen genererar en standardlängd för klippet baserat på händelsens längd.
  6. Välj Spara klipp för att spara videoklippet på datorn. Därifrån kan du dela videoklippet via e-post eller andra appar.

Nest-appen för webben

Skapa ett videoklipp

1. Öppna home.nest.com och logga in.
  2. Välj kameran som spelade in videon du vill använda.
  3. Välj Clips nere till höger på skärmen.
  4. Välj Create clip.
  5. Skjutreglage visas på tidslinjen. Dra dem framåt eller bakåt för att välja start- och sluttid för klippet.
  6. Namnge det nya klippet och välj Save.
  7. Följande popup-meddelande visas: ”Your clip is ready. View your clip.” Välj View your clip.
  8. Välj Done om du är nöjd med klippet.
    • Om du inte är nöjd med klippet eller vill välja andra start- eller sluttider väljer du Delete för att radera det och välj Back Back button om du vill börja om.

Skapa ett snabbt händelseklipp

1. Öppna home.nest.com och logga in.
  2. Välj kameran som spelade in videon du vill använda.
  3. Håll muspekaren över en händelse på tidslinjen. Ett popup-fönster visas med ett klipp av händelsen.
  4. Välj New clip .
  5. Skjutreglage visas på tidslinjen och dessa markerar aktivitetens eller händelsens varaktighet.
    • Du kan dra skjutreglagen framåt eller bakåt för att justera klippets start- och sluttid.
  6. Ge det nya klippet ett namn och välj Save.
  7. Följande popup-meddelande visas: ”Your clip is ready. View your clip.” Välj View your clip.
  8. Välj Done om du är nöjd med klippet.
    • Om du inte är nöjd med klippet eller vill välja andra start- eller sluttider väljer du Delete för att radera det och välj Back Back button om du vill börja om.

Skapa en timelapse

Du skapar timelapse på ungefär samma sätt som du skapar vanliga videoklipp. Du kan komprimera upp till 24 timmar video till en timelapse.

1. Öppna home.nest.com och logga in.
  2. Välj kameran som spelade in videon du vill använda.
  3. Välj Clips nere till höger på skärmen.

4. Välj Create timelapse.
  5. Skjutreglage visas på tidslinjen. Dra dem framåt eller bakåt för att välja start- och sluttid för klippet.
  6. Välj Length för att välja hur lång din timelapse ska vara.
    Obs! Start- och sluttiderna flyttas inte när du ändrar längden på din timelapse

7. Ge det nya klippet ett namn och välj Save.

Obs! Om det saknas videomaterial i den timelapse du skapade kanske du inte har valt tillräckligt med videohistorik för att fylla hela timelapse-videon. Välj i så fall ett längre videoklipp som fyller upp hela timelapse-videon. Mer hjälp finns i artikeln om att felsöka problem med att skapa videoklipp.

Visa klipp

1. Öppna home.nest.com och logga in.
  2. Välj kameran som du vill visa.
  3. Välj Clips nere till höger på skärmen.
  4. Välj View clips.
  5. Välj det klipp du vill visa så öppnas det i ett popup-fönster.
  6. Välj Play Nest Cam play icon för att titta på klippet.

Dela eller ladda ned klipp

1. Öppna home.nest.com och logga in.
  2. Välj kameran som du vill visa.
  3. Välj Clips nere till höger på skärmen.

4. Välj View clips.
  5. Välj klippet du vill dela eller ladda ned.
  6. Välj en av ikonerna längst ned i videofönstret när du vill dela klippet. Välj ikonen för Facebook, YouTube, Twitter eller Nextdoor om du snabbt vill lägga upp ditt klipp på någon av dessa webbplatser för sociala medier.

1. Klicka på Link Link icon för att skapa en länk för klippet.
    2. Välj Copy och klistra in länken där du vill dela den. Alla som får länken kan titta på klippet.
      Viktigt! Det går bara att titta på en delad länk på en dator. Det går inte att titta på den på en telefon eller surfplatta. Om du vill att andra ska kunna se din video på en telefon eller surfplatta rekommenderar vi att du delar den via YouTube, Twitter, Facebook eller Nextdoor.
    3. Välj Download download nest app icon för att spara klippet på din dator.

Radera klipp

Obs! Du kan inte återställa klipp efter att de har raderats. Alla klipp som du vill spara måste sparas på datorn innan du raderar dem från Nests webbapp.

1. Öppna home.nest.com och logga in.
  2. Välj kameran som du vill radera klipp från.
  3. Välj Clips nere till höger på skärmen.
  4. Välj View clips.
  5. Håll muspekaren över klippet du vill ta bort och välj Trash nest cam trash clip .
    Obs! Om du vill titta på klippet innan du raderar det markerar du klippet och väljer Play Nest Cam play icon.