Dela livevideo från en Nest-kamera

Om du vill att andra ska kunna se din Google Nest-kameras eller Google Nest-dörrklockas livestream finns det några sätt du kan dela den på utan att avslöja kontots e-postadress eller lösenordet till appen (dela aldrig lösenordet med någon).

Det vanligaste sättet är att bjuda in en ny medlem med Home-appen eller med Family Accounts i Nest-appen.

För äldre kameror som styrs med Nest-appen finns det fler sätt att dela video på: med en lösenordsskyddad länk eller en offentlig länk. Om du vill dela videon från kameran med andra utan att dela åtkomsten till hemmet och alla dess enheter kan du dela videon offentligt eller med en lösenordsskyddad länk.

Skillnader mellan olika sätt att dela kameran på

Delningsmetod Det här delas Visa livestream Visa Video History Aviseringar Styra kameror
Nest-familj eller medlem i hemmet i Google Home

Alla kameror

(och andra produkter i hemmet)

Ja Ja Ja

Ja

(och andra produkter i hemmet)

Offentlig länk (endast kameror i Nest-appen) Kameror som hanteras med Nest-appen Ja Nej Nej Nej
Länk med lösenord (endast kameror i Nest-appen) Kameror som hanteras med Nest-appen Ja Nej Nej Nej

Dela kameran med en appinbjudan

Obs! Alla som har delad åtkomst till hemmet i Home- eller Nest-appen kan styra och komma åt alla Google Nest-produkter i hemmet. De kan bland annat ändra inställningarna och ta bort produkter från kontot, så dela bara åtkomsten med personer du litar på.

1. Bjud in de personer du vill dela kamerans videoflöde med till hemmet genom att skicka en inbjudan i Home-appen eller Nest-appen
  2. När de har tackat ja till inbjudan kan de se livestreamen från alla kameror i hemmet. De kan dessutom få aviseringar om rörelse, ljud och annat. Om kameran har en prenumeration på Nest Aware kan de se dess inspelade Video History.

Dela videostreamen med en offentlig eller privat länk (endast Nest-appen)

Dessa anvisningar gäller endast kameror och dörrklockor som hanteras i Nest-appen.

1. Logga in på home.nest.com på en dator. Det går inte att ändra kamerans integritetsinställningar på en telefon eller surfplatta.
  2. Välj kameran du vill dela och klicka på Settings uppe till höger.
    Obs! Om du inte ser Settings gör du fönstret större så att alternativet syns.
  3. Klicka på Camera sharing.
  4. Välj ett delningsalternativ:
    • Share with password: Genom att dela med lösenord kan du låta utvalda personer se kamerans livestream. De behöver länken till kameran och ska ange lösenordet du har ställt in. Upp till 10 personer kan titta på videostreamen samtidigt.
      Obs! Lösenordet måste vara minst åtta tecken långt och bestå av både stora och små bokstäver, minst en siffra och minst en symbol.  Av säkerhetsskäl kan du inte använda samma lösenord när du delar kameran som när du loggar in i Nest-appen.
    • Share publicly: Om du delar offentligt kan alla som har länken titta på kamerans livestream. Inget lösenord krävs.

5. Bekräfta genom att klicka på Agree & Share with password.
  6. En länk till kameran skapas. Kopiera den och dela den med andra, bädda in den på en webbplats eller lägg upp den i sociala medier.

Obs! Det går inte att anpassa länken, men om du har ställt in ett lösenord kan du ändra det. Om du vill ändra lösenordet återgår du till sidan och klickar på Change password. Om du slutar dela kameran och sedan delar den på nytt genereras en ny länk.

Sluta dela en videostream (endast Nest-appen)

De här anvisningarna gäller endast kameror och dörrklockor som hanteras i Nest-appen. Om du inte längre vill dela med någon i Home-appen tar du bort den medlemmen från hemmet.
  1. Logga in på home.nest.com på en dator. Det går inte att ändra kamerans integritetsinställningar på en telefon eller surfplatta.
  2. Välj kameran som inte längre ska delas.
  3. Klicka på Settings . Om du inte ser Settings gör du webbläsarfönstret större så att alternativet syns.
  4. Klicka på Camera sharing följt av Stop sharing camera.