Byta batterier i Nest Protect

När batterierna på Google Nest Protect behöver bytas piper enheten oavbrutet tills batterierna har bytts ut. I den här artikeln finns anvisningar om hur byter ut dem.

Obs! Om du får en avisering om att batterierna nästan är slut när du lägger till Protect-enheten i appen kan spänningen ha sjunkit tillfälligt. Felsöka när batterinivån i Nest Protect ser ut att vara låg under konfigureringen.

Litiumbatterier krävs i Protect

Både Protect med batteridrift och Protect med ledning kräver Energizer Ultimate Lithium AA (L91)-batterier.

Använd inte laddningsbara eller alkaliska batterier. Om du gör det laddas de snabbt ur och måste bytas kort efter att du satte i dem.

• Om andra batterier än de som rekommenderas av Nest används påverkar det rök- och kolmonoxidlarmets funktion negativt.
  • Blanda inte batterier av olika typ.
  • Blanda inte nya och gamla batterier.

För Protect (batteri) krävs sex AA-batterier. För Protect (med ledning) krävs tre AA-batterier i reserv. Dessa backupbatterier används vid strömavbrott.

Så här vet du när batterierna på Protect behöver bytas

Följande händer när batterierna börjar ta slut:

• Du får en avisering i Nest-appen.
  • Ljusringen på Protect blinkar gult när du släcker för natten.
  • Du får ett meddelande under Nightly Promise.
  • När batterierna är nästan helt slut piper Protect tills batterierna har bytts ut.

Du kan även när som helst kontrollera hur mycket batteritid Protect-enheten har kvar.

Kontrollera batterinivån

Kontrollera batterinivån på Protect

1. Öppna Nest-appen Nest app.
  2. Välj den Protect som du vill kontrollera batterinivån på.
  3. På den här sidan bör du se batteriets status och när batterinivån senast kontrollerades vid ett Self Test.

Nightly Promise

Nightly Promise på Protect talar om att allt fungerar och att batterinivån är normal. När batterierna börjar ta slut lyser Protect-lampan gult och du får ett meddelande om att byta batterier snart.

Du kan även när som helst kontrollera batterinivån i Nest-appen.

Både batteridrivna Protect-enheter och Protect-enheter med ledning använder batterier (i det senare fallet används batterierna för reservström), men de signalerar hur mycket batteritid det är kvar på olika sätt.

Protect med batteridrift

När det är mindre än ungefär ett års batteritid kvar får du en varning om att batterierna börjar ta slut. Protect-enheten blinkar gult när du släcker lamporna för natten, och om du trycker på knappen i mitten får du ett meddelande om att batteriet börjar ta slut och att du snart bör byta det. Du får även ett meddelande i appen.

När det bara är några månaders batteritid kvar blinkar Protect-enheten gult igen och du får en andra varning i appen. När det bara är några veckors batteritid kvar piper enheten tills batterierna har bytts ut.

Nest Protects lampor och ljud

Protect med ledning

Batterierna på Protect-enheter med ledning används för att hålla alla funktioner igång vid strömavbrott. Batterierna på Protect-enheter med ledning ska hålla i flera år. Med stabil strömförsörjning ska backupbatterierna räcka så länge Protect-enheten håller.

Om backupbatterierna börjar ta slut lyser ljusringen på Protect gult. När du trycker på knappen i mitten får du ett meddelande om att batteriet på Nest Protect börjar ta slut och att du snart bör byta det. Du får också en avisering i appen.

Nest Protects lampor och ljud

Obs! Om det blir strömavbrott och enheten övergår till batteridrift blinkar den lilla gröna lampan på andra generationens Protect en gång i minuten.

Byta batteri i Protect

Att byta batterierna går till på olika sätt på olika Protect-enheter. Kontrollera vilken typ av Nest Protect du har innan du börjar.

Välj den typ av Protect som du behöver byta batterier på.

Andra generationens Nest Protect (batteri)

1. Ta bort Nest Protect från monteringsplattan. Vrid moturs
tills den lossnar.

2. Skjut knappen på batteriluckan i pilens riktning.
Luckan öppnas.

3. Byt ut alla batterierna mot nya Energizer Ultimate
Lithium AA-batterier (L91).

Kontrollera att batteriernas plus- och minuspol är vända åt
det håll som markeringarna + och - i batterifacket visar.

4. Stäng batteriluckan. Du hör ett klick när den sitter som den ska.
Av säkerhetsskäl går batteriluckan inte att stänga förrän
alla sex batterierna har satts i.
5. Passa in skårorna på Nest Protects undersida
mot monteringsplattan och vrid moturs
tills du känner att den hakar tag i monteringsplattan.
Nest Protect gen 2 backplate

6. Testa Nest Protect-enheten genom att trycka två gånger på Nest-knappen.
Det är ett bra sätt att kontrollera att batterierna sitter rätt.

Läs mer om Safety Checkup

Press Nest Protect gen2

Andra generationens Nest Protect (med ledning)

1. Stäng av strömmen till Nest Protect vid elcentralen.
2. Ta bort Nest Protect från monteringsplattan. Vrid moturs
tills den lossnar.
3. Koppla bort strömadaptern. Nest protect gen 2 detach power connector
4. Skjut knappen på batteriluckan i pilens riktning.
Luckan öppnas.

5. Byt ut alla batterierna mot nya Energizer Ultimate
Lithium AA-batterier (L91).

Kontrollera att batteriernas plus- och minuspol är vända åt
det håll som markeringarna + och - i batterifacket visar

6. Stäng batteriluckan. Du hör ett klick när den sitter som den ska.
Av säkerhetsskäl går batteriluckan inte att stänga förrän
alla tre batterierna har satts i.
7. Sätt i strömadaptern igen. Nest protect gen 2 detach power connector
8. Passa in skårorna på Nest Protects undersida
mot monteringsplattan och vrid moturs
tills du känner att den hakar tag i monteringsplattan.
Nest Protect gen 2 backplate
9. Slå på strömmen igen i elcentralen.

10. Testa Nest Protect-enheten genom att trycka två gånger på Nest-knappen.
Det är ett bra sätt att kontrollera att batterierna sitter rätt.

Läs mer om Safety Checkup

Press Nest Protect gen2

Första generationens Nest Protect (batteri)

1. Ta bort Nest Protect från monteringsplattan. Vrid moturs
tills den lossnar.
2. Skruva loss batteriluckans två skruvar med en Philipsmejsel.

3. Byt ut alla batterierna mot nya Energizer Ultimate
Lithium AA-batterier (L91). Kontrollera att batteriernas plus- och minuspol är vända åt
det håll som markeringarna + och - i batterifacket visar.

Tryck ned den lilla spärren på batterifackets undersida så att du kan sätta i det sista batteriet och stänga batteriluckan.

4. Sätt tillbaka batteriluckan. Skjut in den i hållarna
mittemot batterierna och sätt tillbaka skruvarna. Av säkerhetsskäl går batteriluckan inte att stänga förrän alla sex batterierna har satts i.

5. Sätt Nest Protect på monteringsplattan och vrid medurs tills du känner att den hakar tag i monteringsplattan.

6. Testa Nest Protect-enheten genom att trycka två gånger på Nest-knappen. Det är ett bra sätt att kontrollera att batterierna sitter rätt.

Läs mer om Safety Checkup

Press Nest Protect gen2

Första generationens Nest Protect (med ledning)

1. Stäng av strömmen till Nest Protect vid elcentralen.
2. Ta bort Nest Protect från monteringsplattan. Vrid moturs
tills den lossnar.
3. Koppla bort strömadaptern.
4. Skruva loss batteriluckans två skruvar med en Philipsmejsel.

5. Byt ut alla batterierna mot nya Energizer Ultimate
Lithium AA-batterier (L91). Kontrollera att batteriernas plus- och minuspol är vända åt
det håll som markeringarna + och - i batterifacket visar.

Tryck ned den lilla spärren på batterifackets undersida så att du kan sätta i det sista batteriet och stänga batteriluckan.

6. Sätt tillbaka batteriluckan. Skjut in den i hållarna
mittemot batterierna och sätt tillbaka skruvarna. Av säkerhetsskäl går batteriluckan inte att stänga förrän alla tre batterierna har satts i.
7. Sätt i strömadaptern igen.
8. Sätt Nest Protect på monteringsplattan och vrid medurs tills du känner att den hakar tag i monteringsplattan.
9. Slå på strömmen igen i elcentralen.

10. Testa Nest Protect-enheten genom att trycka två gånger på Nest-knappen. Det är ett bra sätt att kontrollera att batterierna sitter rätt.

Läs mer om Safety Checkup

Press Nest Protect gen2