Pathlight

• Pathlight lyser upp vägen så att du slipper fumla i mörkret. Den är perfekt var som helst i hemmet där du vill ha lite extra ljus.
  • Det är som en nattlampa som börjar lysa när du går förbi Google Nest Protect och släcks när du har gått förbi.
  • Pathlight använder högeffektiva LED-lampor som drar mycket mindre energi än vanliga glödlampor. Det innebär att den drar lite batteri och inte slösar på energin.

När Pathlight tänds

• Pathlight är utformad för att tändas i mörka rum eller korridorer. Om det finns tillräckligt med ljus för att se brukar Pathlight inte aktiveras.
  • Protect känner av när du går förbi och lyser med ett dämpat vitt ljus för att hjälpa dig hitta i mörkret. Tio sekunder efter att du har passerat släcks Pathlight.
  • Om du har en Nest Protect med kabel kan du ställa in att Pathlight alltid ska vara tänd. Den förblir tänd så länge rummet är mörkt.
  • Pathlight aktiveras bara när rummet har varit mörkt en kort stund, vanligtvis bara några sekunder. Det fungerar på det här sättet eftersom det tar lite tid för ögonen att vänja sig vid ett mörkt rum.
  • Om Pathlight inte tänds kan det vara för mycket ljus eller så är Nest-produktens batterinivå för låg. På så sätt kan Nest Protect-enheterna förlänga batteritiden så att du kan vara trygg så länge som möjligt.

Använda Pathlight med husdjur

Pathlight kan känna av dig och dina husdjur. Protect-enhetens aktivitetssensorer letar efter alla i rummet – även hundar och katter. Det är bara att släcka Pathlight med Nest-appen om den tänds när du inte vill.

Så fungerar Pathlight i olika Nest-produkter

För att förlänga batteritiden har Pathlight optimerats för olika Nest Protect-enheter som använder batterier. Här är skillnaderna mellan dem:

Produkt Så fungerar det
Protect med batteridrift

On: Pathlight tänds i cirka fem sekunder
när du går förbi.

Off: Pathlight tänds inte.

Protect med kabel

On: Pathlight tänds i cirka tio
sekunder när du går förbi.

Always On: Om du väljer Always On
tänds Pathlight när det blir mörkt och
släcks när det blir ljusare i rummet. Så du
behöver inte gå förbi för att den ska tändas. Det här alternativet
är perfekt för ett barns rum eller ett mörkt område som en
trappa.

Off: Pathlight tänds inte.

Ändra Pathlight-inställningarna för Nest Protect

Om du ändrar ljusstyrkan påverkas Nest Protects batteritid. Vi har testat Nest Protects ljusstyrkeintervall för att säkerställa bästa möjliga prestanda och samtidigt bevara batteritiden. Standardinställningen är tillräckligt ljus för att lysa upp när du går i mörkret utan att batteriet tar slut snabbt.

Obs! Nest Protects LED-lampor med lång livslängd har klassats för att överstiga produktens livslängd (upp till sju år för 1:a generationens Nest Protect och upp till tio år för 2:a generationen), så Pathlight bör fungera så länge Nest Protect-enheten fungerar.

1. Tryck på Settings ikon för Nest-inställningar på Nest-appens startsida.

2. Scrolla ned och välj den Nest Protect som du vill ändra inställningarna för.

3. Om du vill ändra ljusstyrkan för Pathlight väljer du Brightness. Välj sedan Low, Medium eller High.
    Om du vill aktivera eller inaktivera Pathlight väljer du Nest Sense och sedan Pathlight.

• Sedan kan du ställa in Pathlight på On eller Off.

• Om du har en Nest Protect med kabel kan du även välja Always On.

• Obs! Inställningarna för ljusstyrka och på/av som du väljer påverkar även lampan för Nightly Promise. Men även om lampan är inaktiverad fortsätter Nest Protect att testa sig själv, och Nest-appen meddelar dig om allt är som det ska eller om det uppstår ett problem.

4. Ändringar av Pathlight-inställningarna för Nest Protect träder i kraft inom en dag för en batteridriven Nest Protect och inom en timme för en Nest Protect med kabel. En klockikon i appen indikerar den väntande ändringen.

Om du vill uppdatera inställningarna för Pathlight direkt trycker du på knappen på Nest Protect-enheten en gång.