Uppdatera produkter och appar från Nest

Om Nest-produkterna har en pålitlig internetanslutning ska programvaran uppdateras automatiskt. Tänk på att vi lanserar uppdateringar av Nest-produkter gradvis och i omgångar. Det kan därför hända att din produkt inte uppdateras omedelbart. Du kan även ställa in telefonen på att automatiskt installera den senaste versionen av Nest-appen och Google Home-appen.

Uppdatera Home-appen och Nest-appen

Om du behöver felsöka ett problem är det viktigt att se till att du har den senaste versionen av appen med de senaste felkorrigeringarna och funktionerna.  Vi rekommenderar att du ställer in telefonen på att få automatiska appuppdateringar så att du får de senaste funktionerna och förbättringarna så snart de är tillgängliga.

Läs följande artiklar om du vill uppdatera appar automatiskt:

Kontrollera programvaruversionen för Nest-produkter

Om du behöver ta reda på vilken version av Nest-produkten du har använder du den app du hanterar Nest-produkten med och kontrollerar den nuvarande programvaruversionen.

Nest-appen

1. Öppna Nest-appen Nest app.
  2. Tryck på Nest-produkten på startskärmen.
  3. Tryck på Settings ikon för Nest-inställningar.
  4. Välj Technical Info.
  5. Den aktuella versionen ska visas bredvid Software.

Home-appen

1. Öppna Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck länge på enhetens ruta.
  3. Tryck på Inställningar .
  4. Välj Enhetsinformation.
  5. Programvaruversionen ska visas under Teknisk information.

Få programvaruuppdateringar för produkten

Nest-termostater

Termostaten kan installera uppdateringen automatiskt. Du behöver inte göra någonting. Om du vill kan du uppdatera termostatens programvara manuellt.
Nest Thermostat
  1. Välj Settings ikon för Nest-inställningar på termostatens startskärm.
  2. Öppna Version Update.
Nest Thermostat E eller Nest Learning Thermostat
  1. Välj Settings ikon för Nest-inställningar i Quick View-menyn på termostaten.
  2. Välj Software Update.

Felsökning

Om det finns en ny programvaruversion för termostaten men den inte har uppdaterats kan det bero på något av följande:

• Termostaten är inte ansluten till en pålitlig internetanslutning via wifi-nätverket. Termostaten eller appen meddelar dig när det finns ett anslutningsproblem.
    Nest-termostaten är offline
  • Batteriladdningen är under 3,7 volt. I så fall väntar termostaten tills batteriet har laddats tillräckligt innan programvaran uppdateras.
    Felsöka när termostaten inte slås på
  • Systemet för uppvärmning och nedkylning körs. Stäng av termostaten och se om det löser problemet.
  • Det finns ett problem med kablarna. Du måste åtgärda eventuella problem med kablarna innan termostatens programvara kan uppdateras.

Obs! Vissa termostatmodeller kan få uppdateringar oavsett om de har lagts till i ett konto i appen eller inte, så länge de är anslutna till wifi.

Nest Protect

Så länge Nest Protect är ansluten till wifi och internet kan den uppdateras automatiskt.

Felsökning

Om det har gått mer än en vecka och Nest Protect inte har fått den senaste programvaran kan du testa att återställa anslutningen till wifi-nätverket.

1. Tryck på knappen på Nest Protect en gång. Du bör få meddelandet ”Ready. Press to test.”
  2. Håll knappen nedtryckt i cirka fem sekunder tills Protect-enheten säger ”Checking the network”.
  3. Vänta i 15 minuter.
  4. Kontrollera programvaruversionen för Nest Protect igen. Om den har uppdaterats till den senaste versionen är du klar.

Nest-kameror och Nest-dörrklockor

Så länge kameran eller dörrklockan från Nest är ansluten till wifi och internet ska den uppdateras automatiskt. Du behöver inte göra något.
Det går inte att uppdatera Nest-kameror och Nest-dörrklockor manuellt.

Felsökning

Om kameran eller dörrklockan är offline i appen och inte kan uppdateras hittar du anvisningar om hur du åtgärdar problem med wifi-anslutningen för Nest-kameran eller Nest-dörrklockan i vårt hjälpcenter.

Nest Connect

Felsökning

Om Nest Connect visas som Offline i appen uppdateras den inte. Läs mer i Felsöka varför Nest Connect är offline eller frånkopplad.

Uppdatera Connect manuellt

1. Tryck på knappen på Connect-enheten och släpp den. Knappen finns på Connect-enhetens undersida.

2. Tryck på knappen igen och håll den nedtryckt.

3. Släpp knappen när lampan på Connect-enheten blinkar blått.

Connect-enhetens programvara ska börja uppdateras automatiskt och lampan släcks när den är klar.

Nest × Yale-lås

Så länge ditt Nest × Yale-lås är anslutet till wifi och internet ska det uppdateras automatiskt när ny programvara lanseras. Du behöver inte göra något.

Det går inte att uppdatera låset manuellt.

Obs! Medan låset uppdateras går det inte att låsa, låsa upp eller ändra inställningar med knappsatsen eller Nest-appen. Uppdateringen bör bara ta några minuter. Indikatorlampan i hemmet blinkar blått under uppdateringen.