Installera och konfigurera Nest × Yale lås

Nest × Yale lås ansluter till wifi och Nest-appen via Nest Connect. Följ anvisningarna nedan för att installera och konfigurera låset. Videoöversikt: Installera och konfigurera Nest × Yale lås

Obs! Du kan installera Google Nest × Yale-låset på de flesta vanliga dörrarna. Dörren måste dock uppfylla vissa storlekskrav. När du har tagit bort det befintliga låset och installerat Nest × Yale lås måste du testa och kalibrera det. Sedan ansluter du låset till Nest-appen så att du kan styra det med telefonen.

När du installerar Nest × Yale-låset måste delarna placeras exakt så att de passar i dörren och med varandra. Stegen är relativt enkla, men du måste vara uppmärksam på detaljerna.

Viktigt att veta innan du börjar

• Kontrollera att dörren uppfyller följande krav (de flesta vanliga dörrar gör det). Du kan använda mallen som finns i installationshandboken eller ett måttband.
    • Dörrens tjocklek måste vara någon av följande:
      • 34,9 millimeter
      • 44,5 millimeter
      • 50,8–57,1 millimeter
  • Avståndet mellan låshålets mitt och dörrens kant måste vara antingen 60,3 mm eller 69,8 mm.

Obs! Om låshålet i dörren inte uppfyller dessa specifikationer kan du borra om hålen när du har tagit bort det nuvarande låset. Don’t want to install it yourself? Contact our installation partner, OnTech, to help you check your system’s compatibility, install, and set up your Nest products.

• Ha det gamla låset nära till hands ifall det behövs. Nest × Yale lås fungerar med de flesta vanliga dörrar. Om du får problem kan du sätta dit det gamla låset igen och be om hjälp med installationen. Make an appointment with our installation partner OnTech, to have a trained pro come to your home, install and set up your Nest products.
  • Sätt inte i batterierna innan du kommit till det steget i installationsanvisningarna. Om du gör det kanske låset inte kalibreras rätt och du får problem med låsningen.
  • Installera det medföljande slutblecket för Nest × Yale lås. Om du inte gör det kan låset gå i baklås. Ditt befintliga slutbleck kan se likadant ut, men Yale-blecket är utformat för att exakt passa det nya låset.
  • Stäng dörren under låstestet enligt anvisningarna. Om du inte gör det kan låset kalibrera sig själv på dörren och gå i baklås. Du behöver inte oroa dig för att bli utelåst under testet. Om låset inte kalibreras bör det låsas upp automatiskt.

Det här behöver du för att komma igång

• Nest × Yale-lås
  • Fästskruvar
  • 4 AA-batterier
  • Installationsnyckel
  • Installationshandbok

Nest Yale lock parts for installation image

I installationsmanualen för låset finns en mall du kan använda för att mäta dörren. Du kan även använda ditt egna måttband.

installation manual

Du behöver även följande:

1. Installera Nest × Yale lås

1. Ta bort det gamla låset

Ta bort den nuvarande låset och slutblecket om du redan har ett installerat på dörren. Du kan behöva en annan skruvmejsel eller skiftnyckel som passar det befintliga låset.

Borra om låshålen om det behövs.

Om avståndet mellan låshålets mitt och dörrens kant inte är 60,3 mm eller 69,8 mm måste du borra om dem på rätt ställe.

Använd en träborr på 60,3 mm och mallen från installationshandboken när du flyttar hålen. Du kan även behöva en mejsel för att flytta urtaget för slutblecket.

Don’t want to install it yourself? Contact our installation partner, OnTech, to help you check your system’s compatibility, install, and set up your Nest products.

Ha ditt gamla lås nära till hands.

Nest × Yale lås fungerar med de flesta vanliga dörrar. Om du får problem kan du bara sätta dit det gamla låset igen och be om hjälp med installationen. Make an appointment with our installation partner OnTech, to have a trained pro come to your home, install and set up your Nest products.

2. Installera kolvlåset

Screwing backplate into place
  1. Innan du sätter i kolvlåset i dörren ska du justera längden så att det passar dörren och se till att kolvlåset dras in.
  2. Tryck in låskolven i dörren som på bilden. Använd sedan de två medföljande skruvarna för att fästa det.

Viktigt! Om du använder en borrmaskin använder du en inställning med lågt vridmoment för att undvika att skada skruvhuvudet.

3. Installera slutblecket

Screwing lock into place image

Viktigt! Du måste installera den nya slutblecket som medföljer låset, även om det ser likadant ut som det befintliga. Om du inte gör det kan låset gå i baklås.

Ta bort det befintliga slutblecket och installera det medföljande slutblecket i dörrkarmen.

Kontrollera att hålet i blecket är i linje med låskolven i låset innan du installerar det. Om det inte är det justerar du urtaget för blecket med en mejsel.

Obs! Du kan antingen använda de korta skruvarna så installationen blir enklare att utföra med en skruvmejsel eller de långa skruvarna för extra säkerhet.

4. Installera knappsatsen på utsidan av dörren

Nest x Yale Lock press fit keypad

Viktigt! Dubbelkolla att kolvlåset är helt indraget och att hålet för spärren sitter horisontellt innan du fortsätter.

1. Dra kabeln genom låshålet.
  2. Tryck in knappsatsen i hålet. Den ska sitta kvar av sig själv.

5. Installera monteringsplattan

1. Dra av monteringsplattan från låsets baksida.

Nest Yale Lock pull off mounting plate

1. Sätt i den medföljande nyckeln i hålet på ovansidan av låset och tryck nedåt. Dra av batteriluckan.

Tips! Du kan använda ett häftstift i stället för nyckeln.

Remove battery plate on table lock

1. Dra låsets kabel genom hålet i monteringsplattan och tryck in monteringsplattans stift genom hålen i kolvlåset.

cable through mounting plate

1. Fäst monteringsplattan med de bultar som är rätt längd för dörren.
  2. Innan du drar åt dem helt ser du till att knappsatsen och plattan ligger tätt mot dörren. Du kan använda ett vattenpass om det behövs.

6. Installera låset

1. Anslut kabeln till kontakten på låset. Den kan bara anslutas på ett sätt. Leta efter en liten flik för att justera så den sitter rätt. Dra sedan kabeln bakom kabelkrokarna för att hålla den på plats.

Nest plug the lock

Viktigt! Kontrollera att låsvredet är riktat vertikalt och att kolvlåset är helt indraget innan du monterar låset på plattan.

1. För tryckespinnen genom hålet och haka fast låset nederst på monteringsplattan. Tryck fast låset ordentligt på plattan. Det bör klicka på plats.

Nest Yale Lock spindle through hole

1. Använd de två små svarta bultarna för att skruva fast låset i monteringsplattan. Du hittar hålen för bultarna i låsets batterifack.

2. Testa och konfigurera låset

1. Testa låset

Testa att låset fungerar både när dörren är öppen och stängd.

thumb turn lock test

1. När dörren är öppen:

• Vrid på låsvredet och se till att kolvlåset fälls ut helt.
  • Vrid låsvredet så att kolvlåset dras in.
  1. När dörren är stängd:

• Vrid låsvredet för att låsa dörren.

Om du känner motstånd eller om kolvlåset inte fälls ut helt tar du bort låset och kontrollerar kolvlåset och låsinstallationen igen.

2. Sätt i batterierna

1. Stäng dörren innan du sätter i batterierna.
    • Viktigt! Håll dörren olåst medan du sätter i batterierna. Om dörren är låst kan det hända att låset inte testar och kalibrerar sig själv mot dörren.
  2. Sätt i de medföljande AA-batterierna i batterifacket. Låset ska aktiveras och spela upp Nest-hälsningen.
  3. Sätt inte på batterilocket än. Du måste skanna koden i batterifacket när du ansluter via Nest-appen.
Obs! Om låset inte kalibreras kan du återställa det till standardinställningarna och följa anvisningarna för att fortsätta med konfigureringen.

3. Skapa ett tillfälligt lösenord

1. Väck låset genom att trycka på knappsatsen eller på Yale-logotypen med handflatan.
  2. Låset bör informera dig om hur du skapar ett tillfälligt lösenord för låset innan du ansluter det till Nest-appen.
Obs! När du har anslutit låset till Nest-appen skapar du ett nytt lösenord för låset. Sedan behöver du inte längre detta lösenord.

4. Kalibrera kolvlåset/låset

Låset bör be dig att stänga dörren så att det kan kalibreras. Om låset upptäcker ett problem (till exempel baklås) bör det låsas upp automatiskt.

3. Anslut låset till Nest-appen

1. Logga in på kontot

Om du inte har använt Nest förut öppnar du Apple App Store eller Google Play för att ladda ned Nest-appen och skapa ett konto.

Om du redan äger en Nest-produkt loggar du in på kontot i appen, om du inte redan har gjort det.

Obs! Om du har mer än ett hem i kontot ska du först se till att du väljer det Nest-hem som du vill installera kameran i. Tryck på menyn uppe till vänster på startskärmen om du behöver byta hem.

2. Konfigurera Nest Connect

Nest × Yale låset ansluter inte direkt till wifi. Om du vill ansluta det till internet och lägga till det i Nest-appen konfigurerar du först Nest Connect. Fortsätt sedan med att konfigurera låset.

3. Skanna QR-kod

QR code lock

Börja med att öppna Nest-appen följt av trycka på Settings (inställningar) ikon för Nest-inställningar följt av välja Add product (lägg till produkt).

1. Appen bör be dig att skanna QR-koden på produkten så att den vet vilken enhet du vill installera. Koden för Nest × Yale lås sitter i batterifacket.

2. Börja med att hålla telefonen 30 centimeter bort och rör den långsamt närmare koden. Den behöver inte fylla rutan i appen för att skannas.

Tips! När du skannar koden ska du se till att du har bra belysning och att det inte finns någon skugga som täcker koden.

1. Om du ändå inte kan skanna koden trycker du på Continue Without Scanning (fortsätt utan att skanna) och skriver in siffrorna över QR-koden.

2. När appen vet vilken enhet du vill installera bör den guida dig igenom alla stegen.

4. Anslut låset till appen

1. Ange var låset har installerats i appen. Den här platsen används när appen skickar aviseringar, så välj en som passar.

2. Appen bör börja leta efter Nest Connect.

3. När appen har hittat den håller du den vita knappen ovanför låsvredet nedtryckt för att ansluta låset och Nest Connect.

Felsökningstips: Om låset inte ansluter kan du flytta Connect-enheten närmare låset. Ibland räcker det med några centimeter eller en halvmeter.

5. Skapa lösenord för Nest

Skapa ett Nest-lösenord med appen. Det här lösenordet ersätter det huvudlösenord som du skapade på låset.

Appen bör fråga dig om du vill skapa lösenord för andra personer som har åtkomst till Nest-hemmet. Du kan även bjuda in nya personer som ska få åtkomst och du kan ange ett schema som begränsar när en person kan komma in i hemmet.

Nu när låset har installerats och konfigurerats kan du komma igång med ditt Nest × Yale lås.