Placera eller montera Nest Cam IQ för inomhusbruk

Nest Cam IQ för inomhusbruk är utformad så att du snabbt och enkelt kan installera den var du vill. Kameran levereras med ett eget stativ så att du kan placera den på en yta, till exempel en hylla, utan att använda verktyg.

Om du vill kan du installera den på väggen eller i taket med väggfästet till Nest Cam IQ för inomhusbruk, eller till och med fästa den på ett stativ från tredje part.

I de här artiklarna går vi igenom konfigureringen av kameran i följande steg:

1. Konfigurera och ansluta Nest-kameran.
  2. Placera eller montera kameran – Du är här.
  3. Komma igång med Nest-kameran.

Innan du börjar

1. Kontrollera att du har konfigurerat kameran i appen.
  2. Om du ändå inte kan bestämma var du ska placera kameran är det här några tips som kan hjälpa dig att välja en bra plats.
  3. Ta bort plasten på Nest Cams lins. Den sitter bara där som skydd under leveransen och installationen.
  4. Läs igenom riktlinjerna för säkerhet när du använder kameran.

Montera kameran med stativet

1. Placera kameran på en plan yta, till exempel en bokhylla eller ett skrivbord.
  2. Vrid kameran på stället om du behöver justera synfältet.
  3. Kontrollera att kameran streamar video i appen och gör fler justeringar om det behövs.

Tips! Om det inte går att ansluta kameran till wifi eller om videostreamen bryts kan du behöva välja en annan plats där signalen är starkare. Till och med några centimeter kan göra skillnad.

Felsöka när Nest-kameran är offline

Installera kameran på en vägg eller i taket

Med hjälp av väggfästet till Nest Cam IQ för inomhusbruk kan du på ett säkert sätt montera kameran på en vägg, i taket eller på en annan plan yta. Det ingår ett stativfäste på 1/4 tum och 20 gängor per tum som du kan skruva fast kameran på.

1. Installera väggfästet och kameran

När du har konfigurerat kameran i appen följer du dessa steg:

1. Ta fram följande verktyg:
    • en borrmaskin med ett borr på 1,6 mm (för trä) eller 3,2 mm (valfritt, för gipsvägg)
    • en skruvmejsel med krysspår (stjärnspår Phillips)
    • En hammare
    • en penna
    • en stege om du installerar kameran högt upp
    • allting som följde med väggfästet, väggpluggar, skruvar, kabelklämmor och spikar.
  2. Ta med kameran till platsen där du vill installera den. Se till att den kan streama video från den platsen. Om den är offline försöker du hitta en plats som är närmare wifi-routern.
  3. Håll upp väggfästet med den platta baksidan mot väggen eller taket. Markera de två skruvhålen med pennan. Ta sedan bort fästet för nästa steg.
  4. Beroende på ytan borrar du skruvhål på något av följande sätt:
    • Gipsvägg: Skruva fast två självgängande plastankare i väggen eller taket. Om du vill kan du borra styrhål med ett borr på 3,2 mm först och sedan skruva fast skruvarna.
    • Trä: Förborra med ett borr på 1,6 mm. Du behöver inte använda plastankarna.
  5. Passa in väggfästet över ankarna eller styrhålen med den platta svarta sidan mot väggen. Skruva sedan fast skruvarna. Väggfästet ska nu sitta fast ordentligt på väggen eller i taket.
  6. Passa in stativhålet mot kamerans fot och skruva fast foten på fästet.

2. Justera kamerans synfält

1. Kontrollera videon i appen och finjustera kamerans synfält ytterligare om det behövs.
  2. Vrid kamerans fot en liten bit så att kamerans rörelseintervall flyttas. Kontrollera dock att kameran fortfarande sitter fast ordentligt.
  3. Testa att skruva loss väggfästet, vrida det 180 grader och skruva fast det igen. På så sätt får kamerans huvud ett annat rörelseintervall när den är fastskruvad.

Tips! Om kamerans video är uppochned vänder du videon i appen.

3. Installera kabelklämmorna (valfritt)

Du kan sätta fast kamerans strömkabel i väggen med kabelklämmorna så att det ser prydligare ut.

Installera kameran på ett stativ

Nest Cam IQ för inomhusbruk har ett inbyggt stativhål längst ned på basen som är kompatibelt med ett stativfäste av standardmodell med en skruv på 1/4 tum och 20 gängor per tum. På så sätt kan du sätta fast kameran på ett stativ eller annat kamerafäste som använder denna typ av fäste.