Konfigurera och ansluta Nest-kameran

Börja här om du har en ny Google Nest-kamera eller om du har tagit bort kameran från appen och vill lägga till den igen.

Du får hjälp att konfigurera kameran steg för steg i appen. Du behöver appen för att ansluta kameran till wifi och spela in video, så du bör alltid ta appen till hjälp när du konfigurerar och installerar kameran.

Här följer en kort översikt över hur du kommer igång och några viktiga tips vid felsökning.

Obs! Anslut kameran till appen innan du monterar den på plats. Du behöver kunna skanna koden på kameran när du ansluter den till appen.

1. Ladda ned den app du behöver

Använd antingen Google Home-appen eller Nest-appen vid konfigureringen, beroende på vilken kameramodell du har. Ladda ned den app du behöver från Apple App Store eller Google Play Butik.

Följande Nest-kameror ska konfigureras i Google Home-appen:

• Nest Cam (med kabel)
  • Nest Cam med strålkastare
  • Nest Cam (med batteri)

Följande Nest-kameror ska konfigureras i Nest-appen:

• Nest Cam IQ för inomhusbruk
  • Nest Cam IQ för utomhusbruk
  • Nest Cam Indoor
  • Nest Cam Outdoor

2. Lägg till kameran i appen med hjälp av QR-koden

Välj konfigureringsanvisningarna för den app du använder.

Home-appen

1. Ladda ned Home-appen från Apple App Store eller Google Play Butik om du inte redan har gjort det.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen. Om du uppmanas att logga in anger du inloggningsuppgifterna till ditt Google-konto.
  3. Tryck på Enheter Lägg till Google Nest eller en partnerenhet Google Nest or partner device.
  4. Välj det hem där du vill lägga till kameran eller välj Lägg till ett annat hem och skapa ett nytt. Tryck på Nästa.
  5. Appen söker efter enheter i närheten. Välj den kameramodell du har när du uppmanas att välja en enhet.
  6. Skanna kamerans QR-kod med telefonen. Du kan även trycka på Fortsätt utan inläsning och ange konfigurationskoden.
    Tips! Om du inte vet var konfigurationskoden sitter kan du trycka på Hitta koden och få hjälp med det.
  7. Appen vägleder dig genom en enkel konfiguration och installation.

Nest-appen

Om du inte har använt Nest tidigare

1. Ladda ned Nest-appen från Apple App Store eller Google Play om du inte redan har gjort det.
  2. Öppna appen och skapa ett konto.
  3. Tryck på Add på appens startskärm.
  4. Skanna QR-koden på kamerans baksida. Du kan även trycka på Continue without scanning och skriva in siffrorna som står ovanför QR-koden.
  5. Appen vägleder dig genom en enkel konfiguration och installation.

Om du redan har ett konto

1. Öppna Nest-appen Nest app.
    • Obs! Om du har mer än ett hem i kontot ska du först se till att du har valt det Nest-hem som du vill installera kameran i. Tryck på menyn uppe till vänster på startskärmen om du behöver byta hem.
  2. Tryck på Settings ikon för Nest-inställningar uppe till höger på appens startskärm.
  3. Välj Add product plus.
  4. Skanna QR-koden på kamerans baksida. Du kan även trycka på Continue without scanning och skriva in siffrorna som står ovanför QR-koden.
  5. Du får hjälp med konfigureringen och installationen steg för steg i appen.

Lägga till kameran i Home-appen efter konfigureringen

När du är klar med konfigureringen i Nest-appen kan du lägga till Nest-kameran i hemmet i Home-appen. Då kan du styra kameran och andra kompatibla anslutna enheter (t.ex. en smart glödlampa eller Google-högtalare) på ett och samma ställe.

Konfigurera smarta enheter i Google Home-appen

Obs! Om du redan har loggat in i Nest-appen med ett Google-konto bör Nest-kameran och vissa andra produkter i Nest-hemmet redan visas i hemmet i Home-appen.

3. Få mer hjälp med konfigurering och installation

Felsöka problem under konfigureringen

Under konfigureringen kan du bland annat ansluta kameran till wifi, anpassa inställningarna och kontrollera videokvaliteten.

Här följer några snabba tips om du stöter på problem på vägen.

Hjälpmeddelanden och koder

Om ett hjälpmeddelande med en kod visas i appen kan du få detaljerad hjälp med felsökningen i vårt interaktiva felsökningsverktyg för Nest-kameror och Nest-dörrklockor.

Obs! Det interaktiva felsökningsverktyget rekommenderas bara om du konfigurerar kameran med Nest-appen.

Anslutningsproblem

Här följer några saker du kan testa om wifi-nätverket inte visas i appen eller om kameran inte ansluts till wifi:

1. Vänta i några minuter och försök sedan ansluta kameran igen.
  2. Flytta kameran närmare wifi-routern så att signalen blir starkare.
  3. Minska eventuella störningar i det trådlösa nätverket.
  4. Testa att starta om routern.
  5. Om du har ett dolt wifi-nätverk måste du skriva nätverkets namn (SSID) manuellt.

I artikeln Felsöka problem med att lägga till en Nest-kamera i appen finns fler tips.

Problem med strömförsörjningen

Det här är några tecken på att kameran inte får tillräckligt med ström:

• Kameran går inte att slå på.
  • Ett meddelande eller en statusangivelse i appen visar att strömförsörjningen är otillräcklig.
  • Sådant som wifi-anslutningen och videons kvalitet kan också försämras om strömförsörjningen är otillräcklig.

Här följer några saker du kan göra för att åtgärda problemet:

• Om kameran är ansluten till elnätet kontrollerar du att det inte är något fel på strömkabeln eller eluttaget. Använd en annan kompatibel strömkabel eller ett annat eluttag för att se om det fungerar då.
  • Om kameran går på batteri laddar du det igen när batterinivån är låg. Kontrollera även att kameran sitter stadigt på stativet när du sätter tillbaka den.

Problem med videokvaliteten

Om videon från kameran blir fördröjd eller hackar beror det oftast på att wifi-anslutningen är dålig. Det kan även tyda på att strömförsörjningen är otillräcklig. Testa om följande åtgärdar problemet:

• Flytta kameran närmare wifi-routern så att signalen blir starkare.
  • Minska eventuella störningar i det trådlösa nätverket.
  • Om kameran är ansluten till elnätet kontrollerar du att det inte är något fel på strömkabeln eller eluttaget. Använd en annan kompatibel strömkabel eller ett annat eluttag för att se om det fungerar då.
  • Om kameran går på batteri laddar du det igen när batterinivån är låg. Kontrollera även att kameran sitter stadigt på stativet när du sätter tillbaka den.

Om du får dålig bild från kameran kan du försöka åtgärda problemet så här:

• Rengör kameraobjektivet.
  • Vinkla kameran så att solen inte lyser rakt in i objektivet.
  • Kameran ska sitta i skuggan och inte utsättas för extrema väderförhållanden. Även om utomhuskameror är gjorda för utomhusbruk kan videokvaliteten påverkas om det är mycket varmt eller mycket kallt.

Fler tips finns i vår artikel om att felsöka problem med dålig bild från Nest-kameran.

Få mer hjälp med monteringen

Du får grundläggande anvisningar om hur du ska montera Nest-kameran i appen. Om du behöver mer detaljerade anvisningar väljer du din kameramodell nedan.

Nest Cam med strålkastare

Nest Cam (med kabel) Nest Cam (med batteri)
Cam IQ image camera indoor with stand
Nest Cam IQ för inomhusbruk Nest Cam Indoor
Cam IQ outdoor image Nest cam side view
Nest Cam IQ för utomhusbruk Nest Cam Outdoor

4. Läs mer om hur kameran används

Vi har valt ut de viktigaste artiklarna för dig som vill ha lite hjälp på vägen med kameran och samlat dem i artikeln Komma igång med Nest-kameran.