Automatiskt Sound Check-test

Högtalaren och ljudlarmet på andra generationens Google Nest Protect kan testas automatiskt en gång i månaden med Sound Check. Vid ett Sound Check-test ger varje Nest Protect i hemmet ifrån sig ett kort ljud och kontrollerar att det registreras av mikrofonen, så att ljudlarmet och högtalaren fungerar som de ska. Om Protect-enheterna har registrerat att du är hemma skjuts Sound Check-testet upp tills du har gått hemifrån.

Detta händer vid ett Sound Check

När Sound Check är aktiverat körs det en gång i månaden. Om du har flera Nest Protect körs Sound Check på alla samtidigt. Hela testet tar inte mer än fem sekunder.

Spela upp hur Sound Check låter

Du får en avisering i appen ungefär fem minuter innan ett Sound Check körs.

Du kan välja att hoppa över testet eller låta det köras. Om du hoppar över det görs ett nytt försök automatiskt efter ungefär en månad.

Testa när som helst manuellt

Om du vill testa ljudlarmet och högtalaren manuellt kan du köra Safety Checkup. Då testas allt som ingår i ett Sound Check och mer därtill.

Ändra inställningar för Sound Check

Obs! När du ändrar inställningarna för Sound Check uppdateras inställningarna för alla Protect-enheter i hemmet.

1. I Nest-appen Nest app.
  2. Välj en Nest Protect.
  3. Tryck på Settings ikon för Nest-inställningar Sound Check.
  4. Ange ett tidsintervall (till exempel: 11.00–16.00) när Sound Check helst ska köras så att det görs när du inte brukar vara hemma. Då slipper du bli störd.

Om du inte vill att Sound Check ska köras alls inaktiverar du Allow monthly Sound Check.

Du kan även inaktivera aviseringarna om du inte vill få ett meddelande före ett Sound Check-test.

Gör så här om ett problem visar sig vid Sound Check

Om det inte går att verifiera vid ett Sound Check att Nest Protect-enhetens högtalare och ljudlarm fungerar får du en avisering i appen och ljusringen på Protect lyser med gult sken under Nightly Promise.

Kör ett manuellt Safety Checkup-test så snart som möjligt och kontrollera att ljudlarmet och rösten fungerar på alla Protect-enheter. Det är viktigt att du kontrollerar att alla Nest Protect-enheter i hemmet hörs. Dubbelkolla genom att köra testet en andra gång. Om rösten eller ljudlarmet inte fungerar på någon av Nest Protect-enheterna vid Safety Checkup ska du genast byta ut den. Om Protect-enhetens garanti fortfarande gäller kan du kontakta oss och begära en ersättningsenhet på garantin.

Obs! Om högtalaren på Nest Protect inte fungerar hörs ingen röst vid en Heads-Up-varning eller ett Emergency Alarm, men ljudlarmet hörs fortfarande vid ett Emergency Alarm.

Om en Nest Protect visas som offline eller om inget testresultat redovisas för den kan det vara problem med wifi- eller internetanslutningen. Det kan också vara så att Protect-enheterna sitter för långt ifrån varandra (mer än 15 m).

Inga inspelningar skickas till Google vid Sound Check

Ljudet skickas inte till och sparas inte på Googles servrar vid Sound Check. Protect-enhetens mikrofon lyssnar efter larmljudet under mindre än fem sekunder vid Sound Check.

Vanliga frågor om integritet