Så här gör du om Nest Protect upptäcker rök i hemmet

Om Google Nest Protect känner av rök och ger en förvarning (en så kallad Heads-Up) (till exempel ånga från duschen eller rök från spisen) ska du noggrant undersöka och åtgärda orsaken till problemet.

Om röknivåerna ökar och en nödsituation uppstår ljuder Nest Protect kontinuerligt för att varna dig om detta. Om alarmet är anslutet till Wi-Fi får du även ett pushmeddelande med anvisningarna nedan. Med funktionen Vad bör du göra i Nest-appen får du även hjälp med att förbereda och planera.

Enligt brand- och säkerhetsexperter bör du följa dessa steg vid en brand:

• Följ utrymningsplanen.
  • Uppmärksamma små barn i hemmet och de som kan behöva assistans.
  • Lämna byggnaden så snabbt som möjligt. Känn på dörrar med baksidan av handen och säkerställ att de inte är varma innan du öppnar dem. Använd en alternativ utgång vid behov. Stäng dörrar bakom dig när du lämnar byggnaden.
  • Samlas vid en förbestämd plats utanför byggnaden.
  • Väl ute kontrollerar ni tillsammans att ingen saknas och ringer brandkåren.
  • Gå endast tillbaka in i byggnaden om en brandman anser att det är säkert.

Källa: National Fire Protection Association

Förbereda dig med Nest-appen

När en nödsituation uppstår får du viktiga tips och en knapp med nödnumret så att du kan ringa snabbt.  Du kan även förbereda dig för en nödsituation i förväg. Tryck på Protect i appen. Tryck sedan på Inställningar ikon för Nest-inställningar följt av Vad bör du göra. Här får du lära dig hur du planerar en utrymning, lämnar byggnaden säkert med mera.