Felsöka wifi- och anslutningsproblem med Nest-produkter

I den här artikeln hittar du anvisningar om hur du åtgärdar problem med Nest-produkter som inte går att lägga till i kontot eller visas som offline i appen.

Nest-produkterna försöker automatiskt återansluta till nätverket med jämna mellanrum. Om Nest-produkten visas som offline i appen under en längre tidsperiod kan den inte ansluta till hemmets wifi-nätverk.

Viktigt! Om Nest-produkten är offline får den ingen signal alls. Du måste felsöka på plats för att ansluta den igen.

Nedan hittar du hjälp med några vanliga wifi- och anslutningsproblem:

Nytt lösenord för routern eller wifi-nätverket
connection icon

Lösenordet, namnet eller andra inställningar för routern/wifi-nätverket har ändrats

Du kanske ser följande:

• Offlineikonen för hemmet all products offline i Home- eller Nest-appen
  • Offline under hemikonen i Home- eller Nest-appen
  • Offline under alla Nest-produkter i Home- eller Nest-appen

Ändra wifi-nätverket för Nest-termostaten

Byta wifi-nätverk för kameran och dörrklockan

Ändra wifi-nätverket för Nest Protect

Så här uppdaterar du wifi-inställningarna för Nest Connect

Uppdatera wifi-inställningarna för Nest × Yale-lås

Termostater

Nest Thermostat device

Offline i appen

Du kanske ser följande:

• Termostaten visas som offline i appen
  • Ingen wifi-anslutning, Inte ansluten eller ett liknande meddelande på termostaten
  • Det kanske inte heller går att styra termostaten med appen

Nest-termostaten är offline

Det går inte att ansluta till appen

Du kanske ser följande:

• Meddelandet Det gick inte att ansluta eller Något gick fel i appen
  • Meddelandet Det gick inte att ansluta på termostaten
  • En snurrande ikon Blue loading loop på termostaten

Det går inte att ansluta Nest-termostaten till appen

Felsöka problem med att ansluta en Nest-termostat till Nest-appen eller wifi-nätverket (andra TD-felkoder)

Det går inte att lägga till termostaten i appen

Du kanske ser följande:

• Ett felmeddelande med åtkomstkoden på termostaten
  • En snurrande blå ring Blue loading loop på termostaten

Det går inte att ansluta Nest-termostaten till appen

Kameror och dörrklocka

Cam IQ outdoor image

Kameran eller dörrklockan visas som offline i Home- eller Nest-appen

Du kanske ser följande:

• Det står Offline under kameran eller dörrklockan i appen
  • Ingen livevideo
  • Luckor i videohistoriken som innebär att kameran varit avstängd eller offline

Åtgärda problem med wifi-anslutningen på en kamera eller dörrklocka från Nest

Det gick inte att lägga till kameran eller dörrklockan i Home- eller Nest-appen

Du kanske ser följande:

• Ett C-fel, t.ex. C-380, när du försöker lägga till kameran eller dörrklockan från Nest i appen

Felsöka anslutningen till appen under konfigureringen

Nest × Yale-lås

Next x Yale image

Nest x Yale lås visas som offline i Nest-appen

Du kanske ser följande:

• Det står Offline under låset i appen
  • Information saknas i låsets historik

Det kanske inte heller går att låsa eller låsa upp låset i appen.

Nest × Yale-lås är frånkopplat eller offline

Problem med att lägga till låset i Nest-appen

Du kanske ser följande:

• Det gick inte att lägga till Nest x Yale lås i appen
  • Ett felmeddelande, till exempel Det gick inte att ansluta till låset

Felsöka anslutningsfel under konfigureringen av Nest × Yale-lås

Nest Connect

connect image

Nest Connect visas som offline i Nest-appen

Du kanske ser följande:

• Andra produkter som använder Connect visas som offline i appen

Felsöka varför Nest Connect är offline eller frånkopplad

Det gick inte att lägga till Nest Connect i Nest-appen

Följ anvisningarna nedan för att kontrollera att Connect inte redan har lagts till:

1. Öppna Nest-appen.
  2. Tryck på Inställningar (inställningar) på appens startskärm.
  3. Scrolla nedåt och kontrollera om Nest Connect redan finns i kontot.

Om Connect inte redan finns i kontot testar du några av felsökningsstegen nedan.

1. Starta om telefonen innan du lägger till Connect igen.
  2. Kontrollera att telefonen är ansluten till samma wifi-nätverk som det du försöker ansluta Connect till.
  3. Om det redan finns andra Nest-produkter i samma Nest-hem ska du se till att de finns i närheten eftersom det då blir enklare att parkoppla Connect.
  4. Flytta Connect närmare wifi-routern medan du försöker parkoppla den.
  5. Om du använder wifi-extendrar inaktiverar du dem medan du parkopplar Connect.

Nest Protect

Nest Protect 2 image

Nest Protect visas som offline.

Du kanske ser följande:

• Det står Offline under Protect i appen
  • Det saknas information i Protects historik

Felsöka när Nest Protect kopplas från eller är offline

Det gick inte att lägga till Nest Protect i appen

Du kanske ser följande:

• Ett P-fel, t.ex. P-008, när du försöker lägga till Nest Protect i appen

Det går inte att ansluta Nest Protect till appen eller wifi

Nest temperatursensor

Temperature sensor image

Nest temperatursensor visas som offline

Du kanske ser följande:

• Sensorn visas som offline i appen
  • Det går inte att välja sensorn i Nest-appen
  • Sensorfunktionen används inte av termostaten när den borde

Felsöka problem med Nest temperatursensor

Det gick inte att lägga till Nest temperatursensor i appen

Du kanske ser följande:

• Ett fel uppstod när sensorn skulle läggas till i appen
Felsöka problem med Nest temperatursensor

Hela Nest-hemmet

Hela Nest-hemmet är offline

Om alla Nest-produkter i hemmet är offline kopplas hela Nest-hemmet från.

Om du bara har en enda Nest-produkt väljer du produkten ovan och testar att felsöka den enskilt innan du utför felsökningssteg för hela Nest-hemmet.

Om du har fler än en Nest-produkt och alla är offline startar du om routern. Information om hur du startar om routern finns i handboken.

Du kan även kontrollera följande för att ansluta Nest-hemmet igen:

1. Kontrollera om strömmen har gått

Om du är hemma vet du så klart om strömmen har gått. Om du inte är hemma kanske du inte vet att ett strömavbrott har inträffat. Vid strömavbrott slutar hemmets wifi-nätverk att fungera och alla Nest-produkter visas som offline i appen. Testa att kontakta det lokala elbolaget för att ta reda på om det finns ett pågående avbrott i området.

Du måste vänta på att strömmen kommer tillbaka innan Nest-produkterna kan ansluta till internet igen.

2. Kontrollera appversionen

Se till att du använder den senaste versionen av appen på telefonen eller surfplattan.

Du kontrollerar detta genom att öppna Apple App Store eller Google Play Butik och söka efter Home- eller Nest-appen. På appens sidan bör det stå om det finns en tillgänglig uppdatering.

Vi rekommenderar även att du aktiverar automatiska uppdateringar så att du inte behöver söka efter uppdateringar manuellt.

3. Kontrollera om det finns några avbrott hos internetleverantören

Om internetleverantörens tjänster ligger nere kan Nest-produkterna inte ansluta till internet, även om wifi-nätverket fungerar.

1. Du kan kontrollera detta genom att öppna google.com på en dator, telefon eller surfplatta som är ansluten till wifi-nätverket utan att mobildata är aktiverat.

Tips! Om du vill försäkra dig om att du inte använder mobildata på den mobila enheten kan du aktivera flygplansläget och sedan wifi.

1. Om det inte går att ansluta med en annan wifi-enhet kontaktar du internetleverantören och frågar om någon av deras tjänster ligger nere lokalt. Om så är fallet ansluter Nest-produkterna till internet igen när leverantören har åtgärdat avbrottet.

2. Om det går att ansluta till internet med en annan wifi-enhet ligger inte problemet hos leverantören. Kontrollera inställningarna på routern och se till att den är kompatibel med Nests produkter. Inställningarna kan ha ändrats eller så har en programvaruuppdatering laddats ned på routern.

Rekommenderade inställningar för wifi-routern

4. Kontrollera statusen för Nest-tjänsten

Besök den här sidan och kontrollera Nest-tjänstens status. Om Nest-tjänsten ligger nere kanske du ser följande: Nest-produkterna visas som Offline. Vänta medan Nest-tjänsten återupptas och kontrollera om Nest-produkterna ansluter igen.

5. Felsöka enskilda produkter

Om inget av ovanstående åtgärdar problemet väljer du en av Nest-produkterna ovan och följer anvisningarna för att felsöka enskilda produkter.