Åtgärda problem med wifi-anslutningen på en kamera eller dörrklocka från Nest

Om kameran eller dörrklockan från Google Nest är offline kan den inte streama livevideo eller spara video i molnet. Andra anslutningsproblem kan leda till att videon pausas eller hackar.

Dessa tecken kan också tyda på ett anslutningsproblem:

• Du får en avisering eller ett e-postmeddelande om att kameran är offline eller har kopplats från.
  • I appen står det att kameran är offline, att anslutningen är svag eller att uppladdningshastigheten är för låg.
  • Kamerans statuslampa är släckt.
  • Det finns luckor i kamerans videohistorik när den var offline eller avstängd. Obs! Om kameran har videohistorik för händelser är det normalt med luckor när inga händelser har upptäckts.

Obs! Du måste ha fysisk åtkomst till kameran eller dörrklockan för att kunna felsöka.

Vänta i några minuter efter varje steg och kontrollera sedan om kameran eller dörrklockan fortfarande har anslutningsproblem.

Kontrollera wifi-anslutningen i hemmet

Kontrollera om det går att ansluta andra enheter i hemmet till wifi. Testa till exempel att öppna en webbplats med webbläsaren. Om du använder en mobiltelefon stänger du av mobildata och aktiverar wifi innan du testar anslutningen.

Om ingen av enheterna kan ansluta kontaktar du internetleverantören för att kontrollera tjänstestatusen i området och få hjälp med anslutningen.

Kontrollera bandbredden och hastigheten

För att kameran eller dörrklockan ska upprätthålla en stabil wifi-anslutning behövs den bandbredd som krävs för att ladda upp video till molnet.

1. Du kan kontrollera kamerans bandbreddskrav i Krav på bandbredd och internethastighet för Nest-kameror.
  2. Kontrollera om ditt internetabonnemang har tillräckligt med bandbredd för alla dina kameror. Du kan behöva byta abonnemang för att få tillräckligt med bandbredd.
  3. Kör ett internethastighetstest så nära kameran som möjligt med en mobil enhet. Om hastigheten är lägre än förväntat kan det bero på att kameran är utom räckvidd för routern eller att något stör wifi-nätverket. Fortsätt med nästa steg för att felsöka.

Flytta kameran, routern eller andra objekt

Kameran eller dörrklockan kan kopplas från när den är utanför wifi-nätverkets räckvidd. Den kan också kopplas från på grund av trådlös störning från annan elektronik, stora möbler, apparater, väggar och golv.

• Om det är möjligt flyttar du kameran ungefär en meter från den ursprungliga platsen.
  • Flytta wifi-routern och kameran eller dörrklockan närmare varandra.
  • Flytta om möjligt föremål som kan orsaka störningar i det trådlösa nätverket från kameran, dörrklockan eller routern. Obs! Om du behöver mer hjälp kan du läsa Felsöka störningar i trådlösa nätverk.

Om något av dessa steg löser problemet men du vill flytta tillbaka enheten där den var kan du behöva utöka wifi-nätverkets räckvidd.

Starta om kameran eller dörrklockan

Uppdatera anslutningen genom att starta om kameran eller dörrklockan.

När kameran har startats om väntar du i några minuter och kontrollerar sedan videostreamen. Om en livestream visas har kameran anslutits igen.

Stänga av andra enheter som är anslutna till wifi

Kameran eller dörrklockan kan ha anslutningsproblem på grund av att andra enheter i hemmet använder mycket bandbredd. Nätverket har kanske inte stöd för alla enheter, framför allt när de utför flera aktiviteter med hög bandbredd, t.ex. följande:

• videosamtal och möten
  • ljud- och videostreaming
  • onlinespel.
  1. Öka den tillgängliga bandbredden genom att koppla bort en annan enhet från wifi-nätverket.
    • Beroende på enhet kan du behöva koppla från den i anslutningsinställningarna eller helt enkelt koppla ur strömmen.
    • Om du har en annan Nest-kamera kan du även inaktivera videostreamen för den.
  2. Vänta några minuter och kontrollera sedan om kameran har en stabil wifi-anslutning.
  3. Om problemen med kameran kvarstår fortsätter du att koppla från andra enheter i hemmet. Kontrollera kameran varje gång du kopplar från en enhet.

Så här kan du låta kameran fortsätta vara ansluten när andra enheter är online:

Kontrollera strömförsörjningen

Kontrollera att kameran eller dörrklockan är på.

Nest-kameror

1. Om kameran är batteridriven kontrollerar du om batterinivån är låg. Ladda den om det behövs. Kalla temperaturer kan påverka kamerans batteritid, så när det är kallt kan du behöva ladda enheten oftare.
  2. Om kameran är ansluten till en strömkälla kontrollerar du att strömmen är påslagen i elcentralen. Om det inte finns någon ström i hemmet trots att den är påslagen i elcentralen kanske du har strömavbrott. I så fall kontaktar du den lokala elleverantören.
  3. Anslut kameran till ett annat eluttag och kontrollera om den slås på. Om kameran fungerar med det nya eluttaget kan du behöva flytta kameran eller kontakta en elektriker som kan laga eluttaget.
  4. Om kameran inte fungerar i något eluttag trots att det finns ström i hemmet kan det vara problem med strömkabeln. Byt ut kabeln och kontrollera om kameran fungerar.
  5. Om du har anslutit Nest Cam (med batteri) till solpanelen laddas inte kameran när temperaturen understiger 0 °C. Då kan du behöva ta in kameran och ladda den med den medföljande laddningskabeln.

Laddning av batteriet i Nest-kameror och Nest-dörrklockor när det är kallt

Nest-dörrklockor

1. Om du har en Nest Doorbell (med batteri) kontrollerar du om batterinivån är låg och laddar batteriet vid behov. Kalla temperaturer kan påverka batteritiden, så när det är kallt kan du behöva ladda enheten oftare.
  2. Batteriet laddas inte när temperaturen understiger 0 °C. När det är kallt ute kan du behöva ta med batteriet in och ladda det med den medföljande laddningskabeln.
    • Även om din Nest Doorbell (med batteri) är ansluten till en annan strömkälla används fortfarande batteriet. Därför kan du behöva ladda batteriet manuellt när det är kallt.
  3. Om dörrklockan är ansluten med ledningar till hemmets dörrklocksystem eller ansluten med en nätadapter kontrollerar du att det finns ström i hemmet och att dörrklockan har kopplats in korrekt.
  4. Om dörrklockan strömförsörjs via dörrklockans kablar och är ordentligt ansluten kontrollerar du kablarnas spänning. Om den inte uppfyller kraven på spänning och strömförsörjning kan du behöva uppgradera transformatorn.

Laddning av batteriet i Nest-kameror och Nest-dörrklockor när det är kallt

Kontrollera appversionen

Kontrollera att du har den senaste versionen av Google Home-appen eller Nest-appen för att få de senaste funktionerna och felkorrigeringarna.

Uppdatera Android-appar
Uppdatera iOS-appar

Starta om modemet och routern

Starta om routern, modemet och eventuella extenders eller repeaters som du använder för att förlänga wifi-nätverkets räckvidd. Du hittar anvisningar i användarhandboken eller på tillverkarens webbplats för varje enhet.

Obs! Många modem och routrar startas om när du kopplar ur dem, väntar i 30 sekunder och sedan kopplar in dem igen.

När du har startat om modemet eller routern väntar du tills ström- och anslutningslamporna lyser med ett fast sken. Datalampan kan också börja blinka. Kontrollera sedan om anslutningsproblemen är lösta.

Kontrollera om kameran eller dörrklockan känns för varm eller kall

Kameran eller dörrklockan fungerar bara på en plats där den ligger inom driftstemperaturen. Om den blir för varm eller kall kan den kopplas från wifi för att skydda sig själv. Om den har ett batteri kan temperaturer under 0 °C påverka batteritiden och laddningsbeteendet.

Om kameran känns ovanligt varm kopplar du ur den och låter den svalna. Koppla in den och kontrollera om den ansluter igen.

Obs! Om inomhuskameran är för varm ska du kontrollera att den inte sitter i direkt solljus, ovanför en öppen spis eller nära en ventilationskälla eller en annan värmekälla. Om den gör det kan du behöva flytta den till en annan plats för att åtgärda problemet.

Besök Nest-kameran eller Nest-dörrklockan blir varm om du behöver mer hjälp.

Flytta eller inaktivera nätverksextenders

Huvudroutern har ibland bättre anslutning än nätverksextenders. Om kameran eller dörrklockan försöker ansluta till en inkompatibel extender kan det också bli problem med anslutningen.

1. Om det går ska du flytta nätverksextendern närmare kameran eller dörrklockan.
  2. Om kameran eller dörrklockan fortfarande har anslutningsproblem kopplar du bort eller inaktiverar eventuella nätverksextenders.

Kontrollera wifi-nätverkets eller routerns inställningar

Inkompatibla inställningar för wifi-routern kan leda till att kameran eller dörrklockan kopplar från eller visas som Offline i appen.

Rekommenderade inställningar för wifi-nätverk och routrar

Återställ kameran eller dörrklockan till standardinställningarna

Obs! När du återställer standardinställningarna raderas kamerans videohistorik och ögonblicksbilder permanent. Spara alla klipp du vill behålla innan du återställer standardinställningarna.

Om inget av de andra felsökningsstegen fungerade återställer du standardinställningarna på kameran eller dörrklockan.