Konfigurera och använda Activity Zones

Aktivitetszoner är en funktion på Nest Cam (med batteri), Nest Doorbell (med batteri) och Nest Cam (med kabel). Med alla andra kameror kan du använda aktivitetszoner om du har en prenumeration på Nest Aware, antingen en provperiod eller en pågående betalprenumeration.

Med Activity Zones för kameran eller dörrklockan kan du skapa anpassade aktivitetszoner för aktivitet som du vill bli aviserad om. Du ringar helt enkelt in ett område i kamerans synfält med appen. Till exempel kan du ha en zon runt en dörr så att du blir aviserad när någon går in eller ut genom den. När någon går genom dörrens aktivitetszon skapas även en händelse i tidslinjen för videohistorik.

Obs! För kamerorna Nest Cam Indoor och Nest Cam Outdoor krävs en prenumeration på Nest Aware för att använda aktivitetszoner.

Med aktivitetszoner kan du göra följande:

• Övervaka upp till fyra zoner per kamera.
  • Anpassa alla zoner till formen, storleken, färgen och namnet.
  • Få aviseringar om personer och andra rörelseaviseringar när något händer i en zon. Om du har en Nest Doorbell kan du även få paketaviseringar.
  • Få aviseringar där zonens namn står med så att du vet exakt var något hände.
  • Konfigurera en zon för ett område med aktivitet som du inte vill bli aviserad om, t.ex. ett fönster mot en livligt trafikerad gata, samtidigt som du får aviseringar om det som händer i resten av rummet.
  • Få markörer på tidslinjen för videohistorik vid aktivitet inom en zon så att du snabbt får en överblick.

Aktivitetszoner påverkar inte vad som registreras av kameran

Kameran streamar fortfarande allt som syns i sökaren och sparar detta videomaterial i videohistoriken, även om du har skapat aktivitetszoner. Videoflödet är detsamma med och utan aktivitetszoner.

När du använder aktivitetszoner kan du dock bli aviserad om något rör sig inom en viss del av kamerans synfält och även se tidigare aktivitet.

How to set up Activity Zones for Nest Aware cameras

Skapa och använda Activity Zones på en telefon

Skapa en ny aktivitetszon

Home-appen

Obs! Om det inte finns något alternativ för att skapa aktivitetszoner i Home-appen följer du anvisningarna för Nest-appen i avsnittet nedan.

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Favoriter eller Enheter .
  3. Välj kameran som ska ha en aktivitetszon.
  4. Tryck på Mer More menu Inställningar  Händelser  Registrerade händelser.
  5. Välj + Lägg till zon. Den nya zonen visas mitt i kamerans synfält.
  6. Ändra zonens form utifrån vad du vill att den ska registrera.
    • Vrid telefonen till liggande läge så att du ser hela kamerans synfält. Skärmrotering måste vara aktiverat på telefonen.
    • Flytta zonen genom att trycka inuti den och dra.
    • Om du vill ändra form på zonen trycker du på någon av de åtta punkterna på zonens sidor och drar.
  7. Om du vill byta färg på en aktivitetszon trycker du på Zonfärg. Det finns fyra färger att välja bland.
  8. Tryck på Zonens namn under kamerabilden och ge zonen ett förklarande namn.
  9. Under Händelsehistorik kan du välja vilka typer av händelser som ska registreras i zonen och vilka aviseringar du vill få.

Nest-appen

1. Välj kameran som ska ha en aktivitetszon.
  2. Tryck på Settings .
  3. Välj Activity ZonesObs! Du måste ha en aktiv prenumeration på Nest Aware. Annars visas inte alternativet Activity Zones.

4. Tryck på Create Zone Plus icon. Den nya zonen visas mitt på skärmen.
  5. Vrid telefonen till liggande läge så att du ser hela kamerans synfält. Skärmrotering måste vara aktiverat på telefonen.
  6. Flytta zonen genom att trycka inuti den och dra.
  7. Om du vill ändra form på zonen trycker du på någon av de åtta punkterna på zonens sidor och drar.
  8. Om du vill byta färg på en aktivitetszon trycker du på en av de färgade cirklarna längst ned på skärmen. Det finns fyra färger att välja bland.
  9. Du kan ge zonen ett förklarande namn genom att trycka på pennan Pencil icon högst upp på skärmen. Spara sedan zonens namn genom att trycka på bockmarkeringen app confirm icon.
  10. Spara zonen genom att trycka på bockmarkeringen app confirm icon.

Detta händer när du har skapat en zon:

Alla händelser som registrerats i en aktivitetszon färgkodas med samma färg som zonen, även om händelserna registrerades innan du skapade zonen.

Ändra en aktivitetszon

Home-appen

Obs! Om det inte finns något alternativ för att skapa aktivitetszoner i Home-appen följer du anvisningarna för Nest-appen i avsnittet nedan.

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Favoriter eller Enheter .
  3. Välj kameran som ska ha en aktivitetszon.
  4. Tryck på Mer More menu Inställningar  Händelser  Registrerade händelser.
  5. Gör de önskade ändringarna. Ändringarna sparas automatiskt i appen.

Nest-appen

1. Välj kameran med den aktivitetszon som du vill ändra.
  2. Tryck på Settings .
  3. Välj Activity Zones.
  4. Välj den zon som du vill ändra.
  5. Gör önskade ändringar. Du kan ändra storlek och form på den, byta färg och ändra namnet precis som när du skapar en ny aktivitetszon.
  6. Spara genom att trycka på bockmarkeringen app confirm icon. Om du ångrar dig trycker du på Cancel app cancel icon uppe till vänster.

Ta bort en aktivitetszon

Inget videomaterial i videohistoriken raderas när du tar bort en aktivitetszon. Däremot tas markörerna som visar när något hände i det området bort från tidslinjen.

Home-appen

Obs! Om det inte finns något alternativ för att skapa aktivitetszoner i Home-appen följer du anvisningarna för Nest-appen i avsnittet nedan.

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Favoriter eller Enheter .
  3. Välj kameran som ska ha en aktivitetszon.
  4. Tryck på Mer More menu Inställningar  Händelser  Registrerade händelser.
  5. Välj zonen som du vill radera.
  6. Scrolla längst ned på skärmen och tryck på Radera zon.

Nest-appen

1. Välj kameran som du vill raderat en aktivitetszon för.
  2. Tryck på Settings .
  3. Välj Activity Zones.
  4. Välj zonen som du vill radera.
  5. Tryck på Delete nest cam trash clip nere till höger på skärmen. Bekräfta att zonen ska raderas.

Skapa och använda Activity Zones på en dator

Obs! Det går bara att skapa och redigera aktivitetszoner på datorn om du konfigurerade kameran eller dörrklockan med Nest-appen.

Med några enkla klick kan du skapa en aktivitetszon för vilket område som helst som du vill hålla ett öga på. Du kan även redigera eller ta bort aktivitetszoner.

Skapa en ny aktivitetszon

1. Logga in i Nest-appen via en webbläsare.
  2. Välj kameran som ska ha en aktivitetszon.
  3. Välj Activity Zones nere till höger. Om ikonen för aktivitetszoner inte syns testar du att göra webbläsarfönstret större så att den kommer fram. Obs! Du måste ha en aktiv prenumeration på Nest Aware. Annars visas inte alternativet Activity Zones.

4. Välj Create. Den nya zonen visas mitt på skärmen.

Flytta och ändra form på en aktivitetszon

Du kan flytta en aktivitetszon och ändra form på den så att den ramar in det område eller det föremål som du vill hålla ett öga på.

1. Flytta zonen genom att klicka inuti den och dra.
  2. Om du vill ändra form på zonen klickar du på någon av de åtta åunkterna på
    zonens sidor och drar.
  3. Om du vill byta färg på en aktivitetszon klickar du på den färgade cirkeln nere till vänster på skärmen. Det finns fyra färger att välja bland.
  4. När zonen har önskad form och färg kan du ge den
    err förklarande namn. Skriv namnet i rutan
    längst ned till vänster i webbläsaren.
  5. Spara zonen genom att välja Done.
activity zone colors

Få aviseringar om aktivitetszoner

Samma videomaterial streamas och spelas in med och utan aktivitetszoner, men med en zon kan du få mer användbara aviseringar som talar om var rörelsen identifierades.

Om du redan har konfigurerat en zon kan du styra om du ska få aviseringar om rörelse i den zonen eller inte med Nest-appen.

1. Öppna kamerans videostream i Nest-appen.
  2. Välj Settings .
  3. Välj Notifications.
  4. Tryck på namnet på en zon och ställ in vilka aviseringar om aktivitet i zonen du vill få genom att välja People, All other motion eller båda. Om du har dörrklocka kan du även välja Packages. Då kan du få en avisering när ett paket lämnas eller hämtas i kamerans synfält.

Obs! Med People får du en avisering även om en människa bara delvis kommer in i zonen, t.ex. med en arm.

Du kan även anpassa dina aviseringar i Home-appen.

Anpassa Aktivitet i Home-appen för att endast visa de händelser du vill ha.

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Aktivitet .
  3. Tryck på Filter högst upp.
  4. Välj önskade händelser och enheter följt av tryck på Visa resultat.

Om du har aktiverat e-postmeddelanden eller pushmeddelanden för kameran får du även en ögonblicksbild av vad som syntes i kameran när aviseringen skickades.

Ändra en aktivitetszon

1. Logga in på ditt konto på home.nest.com i en webbläsare.
  2. Klicka på Activity Zones nere till höger på skärmen.
  3. Välj den zon som du vill ändra.
  4. Gör önskade ändringar. Du kan ändra storlek och form på den, byta färg och ändra namnet precis som när du skapar en ny aktivitetszon.
  5. När du är klar klickar du på Done.
Select current zone or add a new zone screen

Ta bort en aktivitetszon

Inget videomaterial i videohistoriken raderas när du tar bort en aktivitetszon. Däremot tas markörerna som visar när något hände i det området bort från tidslinjen.

1. Logga in på ditt konto på home.nest.com i en webbläsare.
  2. Välj kameran med den aktivitetszon som du vill ändra.
  3. Klicka på Activity Zones nere till höger.
  4. Välj zonen som du vill ta bort.
  5. Klicka på den röda Delete-knappen.

Se vad som hänt i en aktivitetszon

När aktivitet registreras i en zon i kameran markeras det i tidslinjen med en markör. Scrolla genom tidslinjen och titta efter de punkter och staplar som markerar händelser. De har samma färger som de aktivitetszoner de hör till. Tryck på en av dem om du vill titta på videon som spelats in.

Tips om hur du ska konfigurera aktivitetszoner

Skapa små zoner

Med en stor aktivitetszon registreras mer aktivitet. Rent allmänt kan man säga att ju mindre och mer exakt en aktivitetszon är, desto bättre blir aviseringarna från kameran.

Om zonen är för stor kan objekt som verkar vara utanför den utlösa en zoninspelning eller avisering.

Experimentera med hur stora Activity Zones du behöver och var de ska vara så att du får önskad effekt.

Låt inte två zoner överlappa varandra

Om två eller flera aktivitetszoner överlappar varandra får du bara en avisering om den zon där aktiviteten registrerades först. Även om något faktiskt hände i flera aktivitetszoner samtidigt får du bara en avisering från en av dem.