Så här använder Googles produkter Thread

Googles produkter är utformade för att fungera tillsammans, så de kan kommunicera med dig och med varandra på flera olika sätt. De använder vanligtvis wifi-nätverk, men de kan även använda trådlösa Thread-meshnätverk.

• I ett Thread-meshnätverk vidarebefordrar Thread-enheter information till varandra via Thread-routrar.
  • Bostäder kan ha en eller flera Thread-routrar, så om en av dem förlorar anslutningen kan Thread-enheterna hitta en annan Thread-router och fortsätta kommunicera.
  • Den typen av Thread-routrar som kallas Thread-gränsroutrar gör att enheter kan kommunicera mellan ett Thread-nätverk och ett wifi-nätverk.

Fördelar med Thread-meshnätverk

• Förbättrad räckvidd: Thread-protokollet och dess radio har utformats för utökad räckvidd i hemmet. När du lägger till fler Thread-routrar kan Thread-enheterna längst bort i hemmet kommunicera via mesh-nätverket. Detta är särskilt användbart i större bostäder eller i bostäder där byggnadens konstruktion begränsar wifi-signalens räckvidd.
  • Låg strömförbrukning: Thread drar väldigt lite ström, vilket gör att även batteridrivna enheter kan ansluta till nätverket och andra produkter i flera år utan att behöva laddas.
  • Oberoende av wifi: Thread är inte beroende av wifi-routern eller nätverket. Om routern inte har någon ström eller förlorar internetanslutningen kan Thread-kompatibla produkter fortfarande kommunicera med varandra och med dig.
  • Kompatibelt med Matter: Thread är kompatibelt med Matter, en branschstandard för smarta hem som gör att många smarta hemenheter kan användas tillsammans. Om du har Matter-kompatibla produkter från Google och andra företag kan de kommunicera via ett Thread-nätverk.

En illustration av hur Thread- och Matter-enheter ansluter till varandra i hemmet finns på Thread Groups sida om smarta hem.

Så här använder Googles produkter Thread

Googles produkter kan använda Thread och wifi i olika syften, till exempel för att ladda ned programvaruuppdateringar, skicka appaviseringar och kommunicera mellan enheter. Wifi eller Thread används vanligen som primärt nätverk för kommunikation med andra enheter. Nest Wifi Pro (wifi 6E) har radio för båda nätverken och kan fungera som en Thread-gränsrouter.

Googles Thread-gränsroutrar:

Skärmar: Nest Hub (2:a generationen), Nest Hub Max
Wifi-routrar: Nest Wifi Pro (wifi 6E), Nest Wifi

Verifiera enhetens Thread-anslutning

Du kan använda vissa Google-enheter som en Thread-gränsrouter för att skapa ett Thread-nätverk. Om det finns ett Thread-nätverk i hemmet kan Google-enheten användas för att utöka den befintliga Thread-täckningen till hela hemmet.

Exempel för Android

Så här kontrollerar du en Thread-nätverksanslutning om du behöver felsöka den. Stegen nedan använder Nanoleaf och Android som exempel, men andra Thread-enheter och telefonoperativsystem bör använda liknande steg.

Obs! Kontrollera att du har följande innan du börjar:

Så här kontrollerar du att Google-enheten är ansluten till Thread-nätverket:

1. Konfigurera Google-enheten med Google Home-appen.
  2. Konfigurera Nanoleaf Essentials-enheten i Nanoleaf Smarter Series-appen på samma Android-enhet.
  3. I Nanoleaf-appen öppnar du Dashboard välj din Nanoleaf-enhet Settings.
  4. Kontrollera att firmwareversionen på Nanoleaf-enheten är 1.6.8 eller senare. I annat fall uppdaterar du firmware.
  5. Bekräfta att anslutningstypen är Thread. Öppna Nanoleaf-appen och välj More Thread network.
    • Om Google Thread-gränsroutern är den första gränsroutern i hemmet kan den ha ett namn som börjar med ”NEST-PAN-”.
  6. Om anslutningen fortfarande är Bluetooth startar du om Nanoleaf Essentials-enheten och väntar några minuter.
  7. Du kan testa om Thread-nätverket fungerar genom att välja Nanoleaf-enheten i översikten i Nanoleaf-appen och trycka på en ljussättning för att aktivera den. Om du inaktiverar Bluetooth bör du fortfarande kunna styra enheten.

Thread-användaruppgifter sparas på Android-enheten så att de kan användas när Matter-enheter är tillgängliga.