Talk and Listen med Nest-kameran eller Nest-dörrklockan

Med Talk and Listen kan du prata med andra via kameran även om du inte är hemma. Och när du är hemma kan du även använda den med en kompatibel Google Nest-skärm.

Om Nest-kameran vid ytterdörren skickar en avisering om rörelse kan du till exempel öppna appen och se vem som är där. Om det är ett bud med ett paket kan du trycka på knappen Talk och be personen att lämna paketet vid dörren.

• På nyare kameror fungerar Talk and Listen som ett videosamtal. Du kan prata med den andra personen utan att behöva vänta på att ljudet ska växla tillbaka.
  • På vissa äldre kameror som använder Nest-appen fungerar Talk and Listen åt ett håll åt gången. Ni måste därför turas om att prata och lyssna.

Google Nest-skärmar

Om du har en Nest Doorbell kan du även använda Talk and Listen på en Google-skärm, till exempel Nest Hub Max. Anvisningar finns i Få meddelanden om besökare från dörrklockan på en högtalare eller skärm. Kontrollera att dörrklockan och skärmen har lagts till i samma hem i appen.

Home-appen

1. Öppna Home-appen.
  2. Tryck länge på enhetens ruta.
  3. Tryck på mikrofonen  Talk icon. Om kameran är avstängd trycker du på Aktivera.
  4. Kameran plingar i andra änden. Då vet personen framför kameran att du ska säga något. Nu kan samtalet börja.
  5. Lägg på genom att trycka på mikrofonen Talk icon. Kameran plingar en gång till så att den andra personen vet att samtalet har avslutats.

Nest-appen

1. Öppna Nest-appen.
  2. Välj den kamera som du vill prata genom.
  3. Tryck på Talk Talk icon.
  4. Kameran plingar på andra sidan om du har aktiverat signalen för Talk and Listen så att personen framför kameran vet att du ska säga något. Nu kan samtalet börja.
  5. När ni har avslutat samtalet trycker du på Talk Talk icon för att lägga på. Om du har aktiverat signalen för Talk and Listen plingar kameran en gång till så att den andra personen vet att samtalet har avslutats.

Obs! På vissa äldre kameror (Nest Cam Indoor och Nest Cam Outdoor) som använder Nest-appen fungerar Talk and Listen åt ett håll åt gången. Ni måste därför turas om att prata och lyssna. Gör så här:

1. Öppna Nest-appen.
  2. Tryck på den kamera som du vill prata genom.
  3. Tryck på Talk  Talk icon.
  4. Kameran plingar i andra änden. Då vet personen framför kameran att du ska säga något. Nu kan samtalet börja.
  5. Tryck på Done när du har pratat klart. En ljudsignal hörs från kameran så att den andra personen vet att det går bra att börja prata.
  6. Lägg på genom att trycka på Talk  Talk icon en gång till. Kameran plingar en gång till så att den andra personen vet att samtalet har avslutats.