Läs mer om Steam Check och hur du ändrar inställningarna

De flesta röklarm uppfattar inte skillnaden mellan ånga från duschen och brandrök och reagerar därför på samma sätt på båda två. Det är en av de saker vi ville förbättra med Nest Protect.

Så här fungerar Steam Check

Under utvecklingen av Steam Check testade och registrerade Nest händelser då larmet utlöstes av ånga, både i labbet och i riktiga hem. Efter att ha mätt skillnaderna mellan händelser utlösta av ånga och brand- eller rökhändelser tog vi fram en algoritm som identifierar ångrelaterade händelser och minskar antalet falsklarm som dessa kan orsaka samtidigt som känsligheten för brand och rök förblir oförändrad.

Vi har upptäckt att Steam Check kan minska antalet falsklarm som orsakas av ånga på Nest Protect med över hälften.* Ibland är det smartast att vara tyst.

Läs mer i vitboken om Steam Check (på engelska).

Steam Check stoppar inte alla larm som orsakas av ånga. Om händelsen verkar likna rök eller brand ljuder larmet även om det orsakas av ren ånga. Om detta inträffar måste du gå till platsen som ångan kommer från och vädra i rummet för att Nest Protect ska kunna avbryta larmet.

De flesta dagar märker du inte ens att Steam Check fungerar. Det kommer bara att vara fridfullare att ta en dusch
än tidigare.

Ändra inställningar för Steam Check

Steam Check är aktiverat som standard, men du kan aktivera eller inaktivera Steam Check när du vill.

1. Välj den Nest Protect som du vill ändra i appen.
  2. Tryck på Settings ikon för Nest-inställningar Nest Sense och aktivera eller inaktivera Steam Check.

Efter konfigureringen kan det ta upp till 24 timmar innan inställningarna på Nest Protect uppdateras.

* Baserat på Nests interna tester och data