Stänga av ljudet på Nest Protect

Du kan enkelt stänga av ljudet på Google Nest Protect genom att trycka på knappen eller med appen. Alla Heads-Up-varningar och vissa Emergency Alarms går att stänga av. Däremot går det inte att stänga av larmet om röknivån är för hög. Detta är ett branschkrav som gäller alla röklarm.

När går det att stänga av ljudet?

Heads-Up-varning för rök eller kolmonoxid (CO) Ljudet kan stängas av.
Emergency Alarm för rök

Ljudet kan stängas av om inte röknivån är för hög.

Obs! Detta gäller alla röklarm. Det är ett branschkrav.

Emergency Alarm för kolmonoxid Ljudet kan stängas av om inte kolmonoxidnivån är för hög.
Falsklarm som beror på damm, ånga eller något annat fel

Ljudet går inte att stänga av förrän problemet är löst.

Felsöka falsklarm

Pip vid låg batterinivå

Ljudet går inte att stänga av.

Byt batterierna

Pip när sista giltighetsdatum för produkten har passerats eller vid sensorfel

Ljudet går inte att stänga av. Ta bort batterierna och koppla bort strömkällan.

Byt ut larmet så snart som möjligt

Så här stänger du av ljudet på Nest Protect

Tryck på knappen

Tryck på den stora knappen på framsidan av den Nest Protect-enhet som utlöste rök- eller kolmonoxidlarmet.

Det går inte att stänga av ljudet på Nest Protect om kolmonoxidnivån är högre än den lagstadgade gränsen. Detta är en regel som alla larm måste följa.

Dessa Heads-Up-varningar och Emergency Alarm går att stänga av

Obs! Om Nest Protect piper betyder det att något behöver åtgärdas. Pipandet slutar inte förrän du har åtgärdat problemet. Du tar reda på varför enheten piper i Nest-appen eller genom att trycka på knappen. Du kan behöva byta batterier eller byta ut Protect-enheten.

Använda appen

Krav för att stänga av larm med Nest-appen

• Du måste ha en andra generationens Nest Protect som är ansluten till wifi och Nest-appen
  • Du måste vara inloggad på ditt konto i appen
  • Bluetooth måste vara aktiverat på telefonen
  • Du måste vara hemma och kunna hålla telefonen någon meter från den Protect-enhet där larmet först utlöstes. Du ser i appen vilken Protect-enhet det är.

Med andra generationens Nest Protect kan du stänga av ett larm i Nest-appen. När ett rök- eller kolmonoxidlarm utlöses kan Nest Protect skicka en avisering till telefonen. Du kan stänga av larmet via aviseringen.

1. Visa mer information genom att trycka eller svepa på aviseringen

Du ser i aviseringen vad larmet gäller (rök eller kolmonoxid) och var larmet utlöstes.

Obs! Om du har en Nest Cam i samma hem kan meddelandet innehålla en ögonblicksbild från kameran. Om du har flera kameror byter du mellan dem genom att svepa åt vänster eller höger.

2. Gå till Protect-enheten om faran är över

Det går bara att använda App Silence inom någon meter från den Nest Protect-enhet som larmet först utlöstes på.

Kontrollera att det är säkert att vistas i rummet innan du stänger av ljudet.

3. Tryck på den gula avstängningsknappen

Detta är en förberedelse för att ljudet ska stängas av.

4. Tryck länge på den stora knappen

Håll knappen nedtryckt i ungefär två sekunder tills appen meddelar att larmet har stängts av.

Aktivera eller inaktivera App Silence

1. Tryck på Nest Protect-enheten på appens startskärm.
  2. Välj Settings ikon för Nest-inställningar följt av Silencing alarms.
  3. Aktivera eller inaktivera möjligheten att stänga av ljudet i appen genom att trycka på reglaget.

Obs! Det går fortfarande att stänga av larmet genom att trycka på knappen på Nest Protect-enheten, även om App Silence har inaktiverats.

Alarm som inte går att stänga av med appen

Det går inte att stänga av ljudet på Nest Protect med Nest-appen i följande fall:

• Om du är för långt ifrån Nest Protect-enheten som du försöker stänga av ljudet på. Du bör se i Nest-appen om du är för långt bort. Kontrollera att du är i samma rum som den Nest Protect-enhet som rök- eller kolmonoxidlarmet först utlöstes på. Om du går närmare denna Nest Protect-enhet ska det gå att stänga av ljudet på den.
  • Om du försöker stänga av första generationens Nest Protect. Du bör se i Nest-appen om och när du kan använda App Silence.
  • Om du redan har stängt av ljudet på ett kolmonoxidlarm tre gånger med Nest-appen. Om kolmonoxidnivån fortfarande är för hög ska Nest Protect fortsätta att larma. Uppsök frisk luft.
    Obs! Det går fortfarande att stänga av ett kolmonoxidlarm även om du redan har stängt av det tre gånger i Nest-appen. Du gör detta genom att trycka på Nest-knappen på den Nest Protect-enhet som larmet först utlöstes på.
  • Om Nest Protect-enheten piper. Du tar reda på vad som behöver göras genom att öppna Nest-appen eller trycka på knappen på Nest Protect-enheten.
  • Om du har inaktiverat funktionen App Silence. Läs mer om hur du aktiverar eller inaktiverar App Silence i avsnittet nedan.

Så här testar du räckvidden för App Silence

Om du vill stänga av ett larm ska du alltid gå till den Nest Protect-enhet som larmet först utlöstes på och se till att du är inom räckvidden för Bluetooth. Du kan ta reda på ungefär hur lång räckvidden är genom att försöka köra Safety Checkup, eftersom båda funktionerna använder Bluetooth.

1. Gå till den Nest Protect-enhet du vill testa.
  2. Välj denna Nest Protect-enhet i appen och testa om det går att köra en Safety Checkup
  3. Om testet startar befinner du dig inom ungefär samma räckvidd som gäller för App Silence. Om Safety Checkup inte startar måste du gå närmare Protect-enheten.

Stänga av ljudet på flera Nest Protect-enheter

Ibland kan ett rök- eller kolmonoxidlarm utlösas på flera enheter samtidigt. I så fall ser du i Nest-appen vilka Nest Protect-enheter som har utlöst en Heads-Up eller ett Emergency Alarm.

Om faran är över kan du gå till var och en av de Nest Protect-enheter som rök eller kolmonoxid har detekterats på och stänga av ljudet på dem en i taget. Ljudet ska stängas av på övriga Nest Protect-enheter i hemmet också. Om Protect har detekterat kolmonoxid kan du stänga av larmet så länge kolmonoxidnivån inte är för hög. Under alla omständigheter är det viktigt att kontrollera att ingen fara föreligger vid varje enhet du stänger av larmet på.

Stänga av ljudet på första och andra generationens Protect-enheter

Om du har både första och andra generationens Nest Protect i hemmet och en av dem detekterar rök eller kolmonoxid kan larmet ljuda på samtliga genom trådlös sammankoppling

Hur du ska stänga av larmet beror på vilket slags Nest Protect som det först utlöstes på. Om du har gett Protect-enheterna rumsnamn ska de tala om var i hemmet som rök eller kolmonoxid upptäcktes. Och om du har en wifi-anslutning får du veta vad du ska göra i Nest-appen.

• Om rök- eller kolmonoxidlarmet utlöstes på en första generationens Nest Protect visas inte möjligheten att stänga av larmet på telefonen. I stället måste du trycka på knappen på Nest Protect-enheten och på det sättet stänga av ljudet på övriga första och andra generationens Nest Protect.
  • Om rök- eller kolmonoxidlarmet först utlöstes på en andra generationens Nest Protect kan du stänga av ljudet på Nest Protect-enheterna (både första och andra generationen) med Nest-appen eller genom att trycka på Nest-knappen.

Om du till exempel har en andra generationens Nest Protect i vardagsrummet och den detekterar rök ska en första generationens Nest Protect i sovrummet tala om att det är rök i vardagsrummet och larmet ljuder. Om du får en avisering från Nest-appen på telefonen kan du gå till vardagsrummet och stänga av ljudet på Nest Protect-enheten där med App Silence. När du har gjort det ska larmet stängas av på alla andra Nest Protect-enheter också, även den första generationens Nest Protect i sovrummet.