Achter de schermen bij Nest

Dit is waar we bij Nest aan werken en over nadenken.

<Terug naar berichten
Technologie

Hier is hij dan: de Nest Cam.

We gaan elke dag de deur uit zonder te weten wat er thuis gebeurt. Is mijn huis veilig? Zijn de kinderen al thuis? Alles goed met de huisdieren? We zijn altijd in de weer met e‑mail, werk en mobieltjes, maar brengen het gros van de tijd door zonder contact met de plek waar we het meest aan gehecht zijn.

We gaan elke dag de deur uit zonder te weten wat er thuis gebeurt. Is mijn huis veilig? Zijn de kinderen al thuis? Alles goed met de huisdieren? We zijn altijd in de weer met e‑mail, werk en mobieltjes, maar brengen het gros van de tijd door zonder contact met de plek waar we het meest aan gehecht zijn.

Vandaar dat we in 2014 de Dropcam in de Nest-familie hebben opgenomen. Dankzij de Dropcam wist je of er een inbreker in huis was en wie al die voetstappen op het tapijt had achtergelaten. Je kon er de kinderen mee in de gaten houden en zien wat je huisdieren uitspookten als je even niet keek. Wij wisten meteen: dit is de volgende stap op weg naar een huis dat meer rekening met je houdt.

We hebben het beste van de Dropcam genomen en dat nog beter gemaakt.

Maak kennis met de Nest Cam.

De Nest Cam beveiligingscamera heeft een prachtige, helemaal opnieuw vormgegeven standaard en laat je je huis in haarscherpe Full HD-video (1080p) zien. Hij heeft geavanceerd Nachtzicht en een microfoon en luidspreker waarmee je kunt praten en luisteren. En met een abonnement op Nest Aware met videogeschiedenis, de nieuwe Nest-service voor opnemen in de cloud, kun je 10 of 30 dagen aan videobeelden terugspoelen en nog nauwkeurigere meldingen ontvangen.

Wat je waarschijnlijk meteen opvalt aan de Nest Cam is de standaard. De vorm en functie moesten elkaar aanvullen, zodat hij perfect bij je huis zou passen. Met de magnetische basis kun je de standaard aan metaal hangen, aan de wand bevestigen of op een universele statief schroeven. Je kunt hem ronddraaien, in een hoek buigen of ondersteboven hangen.

We hebben ook een aantal dingen veranderd. De Nest Cam streamt Full HD-video (1080p) met beelden zo scherp dat je de andere kant van de ruimte tot in detail kunt zien. En dankzij de functie Inzoomen en verscherpen krijg je met de Nest Cam eenvoudig een scherp close-up beeld.

Van binnen heeft de Nest Cam acht nieuwe infrarood-ledlampen met hoog vermogen die Nachtzicht en bewegingsdetectie verbeteren. Veel andere camera's voor huishoudelijk gebruik laten je in het donker alleen videobeelden zien van het stukje waar de lamp schijnt. Met de Nest Cam zie je de hele ruimte. En omdat onze sensoren onderscheid kunnen maken tussen een zaklamp en daglicht, ontstaat er geen verwarring en wordt Nachtzicht niet steeds uitgeschakeld wanneer een fel licht in de camera schijnt.. Dat komt goed van pas als een inbreker een zaklamp gebruikt of de koplampen van een auto door het raam naar binnen schijnen.

Eén van de belangrijkste functies van een camera voor huishoudelijk gebruik is het terugspoelen van videobeelden. Zo kun je zien wat je hebt gemist. De Nest Cam kan dit als geen ander. De Dropcam nam zeven dagen aan beelden op in de cloud om de tijd terug te spoelen. De Nest Cam heeft Nest Aware met videogeschiedenis en slaat continu 10 dagen aan materiaal op. Zo heb je meer tijd om terug te kijken wat je hebt gemist en de mooiste beelden te bewaren. En alles wordt opgeslagen in de cloud. Dus ook al wordt je camera gestolen, je hebt altijd de beelden nog. Meer tijd nodig? Je kunt ook een abonnement nemen op 30 dagen videogeschiedenis.

Hoeveel dagen videogeschiedenis je ook neemt, je vindt makkelijk wat je zoekt. Als er iets gebeurt, hoef je geen urenlange video's door te spitten om te zien wat er aan de hand was. Nest Aware filtert de momenten uit waarop er beweging of geluid is gedetecteerd en laat je zien wat er is gebeurd. Met Activiteitszones kun je zelfs gebieden markeren die je extra goed in de gaten wilt houden.

We hebben vele uren beeldmateriaal geanalyseerd en nieuwe algoritmen ontwikkeld die de activiteitsmeldingen van de Nest Cam nauwkeuriger maken zodat je alleen meldingen ontvangt die ertoe doen. De tijd van meldingen vanwege een passerende auto of een schaduw op de muur is voorbij.

En omdat het onmogelijk is altijd een camera bij de hand te hebben als je kind of huisdier iets schattigs doet, kun je met Nest Aware clips en time-lapses maken van alles wat de Nest Cam vastlegt.

Vanwege het nieuwste lid van de Nest-familie hebben we de Nest-app een make-over gegeven. Hij ziet er prachtig uit, is eenvoudig te gebruiken en heeft talloze nieuwe functies. Zo kun je videobeelden van je Nest Cam of Dropcam bekijken, via de luidspreker van de camera praten en snel terugspoelen naar momenten waarop beweging of geluid werd gedetecteerd.

De Nest-app werkt voor alle Nest-producten. Dus als je een Nest Learning Thermostat of Nest Protect rook- en koolmonoxidemelder hebt, kun je ze allemaal op één plek bedienen. Je Nest-producten werken ook samen. Wanneer je de Nest Thermostat instelt op Afwezig, kan de Nest Cam automatisch worden ingeschakeld. Als de Nest Protect rook of koolmonoxide detecteert, kan de Nest Cam automatisch vastleggen wat er gebeurt, ook als je geen abonnement op Nest Aware hebt. En heb je je camera en rookmelder in dezelfde ruimte geïnstalleerd, dan kun je het beeld van de camera bekijken op het meldingsscherm in de app.

Net als alle andere Nest-producten wordt de Nest Cam nog beter na verloop van tijd. Via nieuwe software en app-updates brengen we verbeteringen aan en zorgen we dat hij nog meer rekening met je houdt.

Je kunt de Nest Cam kopen via nest.com/nl/ voor € 199.