Oikeudelliset kohdat

Nestin verkkosivustojen tietosuojakäytäntö

Tässä Nestin verkkosivujen tietosuojakäytännössä kuvataan Nest Labs, Inc:in ja sen tytäryhtiöiden ja osakkuusyhtiöiden (yhdessä ”Nest”) keräämiä, käsittelemiä, jakamia ja säilyttämiä tietoja, henkilötiedot mukaan lukien (ts. tiedot, joista sinut voidaan tunnistaa, kuten nimesi, sähköpostiosoitteesi tai laskutustietosi, tai muut tiedot, joiden perusteella tällaisia tietoja voidaan kohtuullisin keinoin selvittää).

Tässä asiakirjassa keskitytään tietoihin, jotka liittyvät osoitteessa nest.com olevien julkisten verkkosivustojen (verkkokauppamme mukaan lukien) ja nest.com-aliverkkotunnusten toimintaan (joista kukin ”sivusto”). Lisätietoja tavoista, joilla keräämme ja käytämme tietoja Nest-tuotteisiin ja palveluihin liittyen, saat Nest-tuotteita ja -palveluita koskevasta tietosuojalausunnosta.

KERÄYS JA KÄYTTÖ: Nest kerää sinua koskevia tietoja sivustojensa kautta monin tavoin. Käytämme näitä tietoja tarjotaksemme käyttäjille Nest-tuotteita ja palveluita sekä ymmärtääksemme, kuinka kävijät navigoivat sivustollamme sekä tarjotaksemme mainontaa, joka vastaa kiinnostuksen kohteistasi.

Osto- ja sisäänkirjautumistiedot: Jos ennakkotilaat tai ostat Nest-tuotteita sivustoltamme, pyydämme sinua ilmoittamaan nimesi, sähköpostiosoitteesi, laskutus- ja toimitusosoitteesi, luottokorttitietosi ja muita tietoja, jotka saattavat olla tarpeen ostotapahtuman suorittamiseksi. Jos luot Nest-tilin, Nest saattaa tallentaa nimesi, laskutus- ja toimitusosoitteesi sekä luottokorttisi neljä viimeistä numeroa. Me emme kerää emmekä tallenna täydellisiä luottokorttitietojasi. Korttimaksujen käsittelypalveluntarjoajamme, CyberSource, kerää ja tallentaa täydelliset maksukorttitietosi, myös vieraskäyttäjänä ollessasi, kun teet tilauksen ja säilyttää niitä siihen saakka, kunnes tilauksesi lähetetään. Jos luot Nest-tilin ja valitset, että maksukorttitietosi tallennetaan, CyberSource tallentaa maksutietosi.

Postituslistatiedot: Voit halutessasi lähettää sähköpostiosoitteesi sivustollamme olevan lähetyslomakkeen kautta tai luodessasi Nest-tilin. Saatamme lähettää sinulle sähköpostiisi uutisia, jotka koskevat Nestiin liittyviä palveluita, kyselytutkimuksia, tuotteita tai tarjouskampanjoita. Voimme käyttää yhtä tai useampaa palveluntarjoajaa näiden viestien hallinnointiin, mutta emme luovuta sähköpostiosoitettasi roskapostin lähettäjille tai muille kolmansille osapuolille ilman sinun lupaasi. Laitteen käyttöä koskevat tiedot: Jos käyt sivustollamme ja olet kirjautuneena Nest-tilillesi, tallennamme IP-osoitteen, josta verkkosivustollamme vierailet, ja jos sinulla on Nest-laite tai muu yhdistetty laite, tallennamme säädöt, joita teet tuotteeseen verkkosivuston käyttöliittymän kautta. Säilytämme näitä tietoja yhdessä sähköpostiosoitteesi, Nest-laitettasi koskevien tietojen, laitteelta suoraan kerättyjen tietojen, laitteesi asetushistorian ja Nest-tuotteiden ja palveluiden käytön yhteydessä keräämiemme muiden sinua koskevien tietojen kanssa. Tutustu Nest-tuotteita ja -palveluita koskevaan tietosuojalausuntoon saadaksesi lisätietoja tuotteidemme kautta kerätyistä käyttötiedoista.

Verkkoseuranta ja vaihtoehtosi: Verkkosivuston käyttöä koskevat tiedot: Kuten monet muutkin verkkosivustot, me ja kolmannen osapuolen kumppanimme analysoimme lokitiedostojen tietoja ja muita evästeiden, verkkojäljitteiden ja muiden seurantatekniikoiden avulla kerättyjä tietoja kerätäksemme tietoja selauskäyttäytymisestäsi verkkosivustollamme vieraillessasi. Tällaisia tietoja ovat esim. selaintyyppisi, verkkoalueet, katsotut sivut, IP-osoite, tulo- ja poistumissivut, tiedot vuorovaikutuksestasi sivustomme verkkosivujen ja kolmansien osapuolien linkkien kanssa, palvelun liikenne- ja käyttötrendit jne. Käytämme istuntokohtaisia evästeitä pitääksemme sinut kirjautuneena sisään, kun käytät sivustomme toimintoja; nämä poistuvat, kun suljet selaimesi. Käytämme myös pysyviä evästeitä, jotka säilyvät selaimellasi ja joiden avulla tunnistamme sinut, kun palaat sivustolle. Käytämme niitä muistaaksemme tietosi, jotta sinun ei tarvitse antaa niitä uudelleen, sekä ymmärtääksemme paremmin, kuinka käytät verkkosivustoamme, tuotteitamme ja palveluitamme sekä diagnosoidaksemme ja korjataksemme teknisiä ongelmia ja parantaaksemme sivustoamme, tuotteitamme ja palveluitamme muilla tavoin. Joissakin sähköpostiviesteissämme käytämme ns. ”click-through URL” -linkkejä verkkosivuston sisältöön. Seuraamme näitä klikkaustietoja mitataksemme asiakaskommunikaatiomme tehokkuutta. Käytämme myös kolmansien osapuolien analysointityökaluja (Google Analytics mukaan lukien) analysoidaksemme ja parantaaksemme palveluamme. Useimmat internetselaimet hyväksyvät evästeet automaattisesti, mutta voit ehkä muuttaa selaimesi asetuksia poistaaksesi evästeet käytöstä tai saadaksesi ilmoituksen ennen evästeen hyväksymistä verkkosivustolta, jolla vierailet. Jos poistat evästeet käytöstä, kaikki verkkosivustomme osat eivät ehkä toimi. Huomaa, että laitetyypistäsi tai selaimestasi riippuen, kaikkia seurantamekanismeja ei ehkä voi poistaa tai ottaa pois käytöstä laitteellasi.

  • Saattaa olla, että selaimesi ”Do Not Track” -asetuksella ei ole mitään vaikutusta evästetietojen keräämiseen, jota suoritamme analyyttisiin ja sisäisiin tarkoituksiin. Ainoa keino estää (opt out) täydellisesti tietojen kerääminen evästeiden tai muiden seurantatekniikoiden avulla on selaimesi tai mobiililaitteesi asetusten aktiivinen hallinta evästeiden ja muiden seuranta-/tallennustyökalujen tai poistamiseksi käytöstä tai laitteesta. (Lisätietoja evästeistä, jäljitteistä ja muista vastaavista tekniikoista saat esimerkiksi osoitteesta [allaboutcookies.org][http://allaboutcookies.org]).

  • Sallimme kolmannen osapuolen mainoskumppaneiden käyttää evästeitä ja muita tekniikoita tietojen keräämiseen selaustoiminnastasi ajan mittaan ja eri verkkosivuilla, kun käytät meidän sivustoamme. Käytämme esimerkiksi mainospalveluita, joita tarjoavat kolmannen osapuolen mainoskumppanit, kuten Google Display Network ja AdRoll, jotta voisimme markkinoida palveluitamme sinulle muilla verkkosivustoilla ja muissa verkkopalveluissa. ”Uudelleenkohdistukseksi” kutsutun prosessin avulla kukin palvelu asettaa palvelimellesi evästeen, kun vierailet sivustollamme, jotta ne voivat tunnistaa sinut ja näyttää sinulle selaustoimintaasi perustuvia mainoksia muilla verkkosivuilla. Jos et halua, että nämä kolmannen osapuolen mainoskumppanit käyttävät näitä tietoja mainontaan, voit muuttaa selainasetuksiasi ja ottaa evästeet pois käytöstä tai saada ilmoituksen, kun evästeitä asetetaan tai voit ottaa käyttöösi selaimesi Do Not Track -asetuksen, joskaan emme pysty vaikuttamaan siihen, huomioivatko nämä kolmannen osapuolen mainoskumppanit selaimen Do Not Track -signaalin. Useat mainosyritykset ovat myös NAI:n tai DAA:n jäseniä ja/tai tarjoavat opt-out-mahdollisuuksia näillä alan sivuilla osoitteissa networkadvertising.org/choices ja aboutads.info/choices. Kolmansien osapuolien sivustot ja toiminnot: Sivustollamme saattaa olla linkkejä kolmansien osapuolien operoimille verkkosivustoille sekä sosiaalisen median toimintoja, kuten Facebook- ja Twitter-painikkeita (esim. ”Tykkää”, ”Twiittaa” tai ”Pin”). Nämä kolmansien osapuolien sivustot saattavat kerätä sinua koskevia tietoja, jos napsautat linkkiä ja sosiaalisen median sivustot saattavat automaattisesti tallentaa tietoja selauskäyttäytymisestäsi aina, kun vierailet sivustolla, jolla on sosiaalisen median painike. Vuorovaikutukseesi näiden toimintojen kanssa sovelletaan toiminnon tarjoavan yrityksen tietosuojakäytäntöä, ei meidän tietosuojakäytäntöämme. Me emme hallitse sitä, mitä tietoja nämä kolmannet osapuolet keräävät. Tarkista sosiaalisen median sivustojen yksityisasetuksesi ja harkitse tarkkaan, ennen kuin napsautat linkkejä, jotka saattavat siirtää sinut kolmannen osapuolen verkkosivustolle. Alaikäiset: Sivustomme ei tarkoituksella kerää tai tallenna alle 13-vuotiaiden lasten henkilötietoja. TIETOJEN JAKAMINEN: Emme missään tilanteessa luovuta henkilötietoja mihinkään kaupallisiin tai markkinointitarkoituksiin, jotka eivät liity Nest-tuotteidesi toimitukseen, kysymättä sinulta ensin. Piste. Me emme vuokraa tai myy asiakasluetteloitamme. Saatamme luovuttaa henkilötietoja seuraavissa harvinaisissa tilanteissa:

  • Sinun luvallasi: Voimme luvallasi luovuttaa henkilötietoja. Esimerkki tästä on esimerkiksi osallistumisesi kumppaneidemme (esim. energia- tai vakuutusyhtiöiden) tarjoamiin ohjelmiin. Osallistuessasi saatamme luovuttaa tiettyjä tietoja kumppanille. Näitä tietoja saattavat olla esimerkiksi ilmoittautumistietosi ja laitteesi aktivoinnin tila. Jos yhdistät kolmansien osapuolien tuotteita ja palveluita Nest-tuotteisiisi Works with Nest -ohjelman avulla, sinulle esitetään ehdotettua tiedonvaihtoa koskevat tiedot. Nest pyytää suostumuksesi tällaiseen puolestasi tehtävään tiedonsiirtoon ja voit muuttaa mieltäsi koska tahansa. Kun käytät Nestin tuotteisiin integroituja kolmansien osapuolien palveluita, nämä palvelut ovat omien käyttöehtojensa ja tietosuojakäytäntöjensä alaisia.

  • Ulkopuoliseen käsittelyyn: Meillä on toimittajia, palveluntarjoajia ja teknikoita, jotka avustavat meitä tietojen käsittelyssä ja varastoinnissa, ja auttavat meitä esimerkiksi kysymyksiisi vastaamisessa. Ne saattavat myös auttaa meitä valvomaan palvelimiamme teknisten ongelmien varalta.
Näillä teknikoilla (kuten myös Nestin työntekijöillä) on pääsy tiettyihin sinua tai sinun tiliäsi koskeviin tietoihin, joita heidän työnsä edellyttää, mutta he eivät saa käyttää näitä tietoja muihin kuin Nestin tarkoituksiin. Käytössämme on myös tiukat menettelytavat ja tekniset esteet, joilla estämme työntekijöiden luvattoman pääsyn videotietoihin.

  • Liiketoiminnan siirroissa: Jos yhtiö ja/tai sen omaisuus myydään tai siirretään kokonaan tai osittain, henkilötietosi saattavat kuulua myytyyn tai siirrettyyn omaisuuteen. Pyydämme ostajaa käsittelemään tietojamme tietojen keruuhetkellä voimassa olleen tietosuojalausunnon mukaisesti.

  • Laillisista syistä: Saatamme luovuttaa tietoja kolmannelle osapuolelle, jos vilpittömästi uskomme, että meidän on tehtävä niin laillisista syistä. Voimme esimerkiksi luovuttaa tietoja vastauksena oikeusprosessiin tai noudattaaksemme valtion tai osavaltion lakeja (tai muiden maiden kuin Yhdysvaltojen sovellettavia lakeja).

Saatamme jakaa muita kuin henkilötietoja (esim. koottuja ja nimettömiä asiakastietoja) julkisesti ja kumppaneidemme kanssa. Voimme esimerkiksi julkaista tietoja energiankäytön trendeistä tai asuinilmaston kohonneista häkätasoista. Saatamme luovuttaa näitä tietoja myös muille käyttäjille, jotta he voisivat paremmin ymmärtää omaa energiankäyttöänsä muihin Nest-yhteisön jäseniin verrattuna, tai tuodaksemme esille turvallisuuteen liittyviä seikkoja tai parantaaksemme järjestelmäämme yleisesti. Saatamme myös luovuttaa muita kuin henkilötietoja kumppaneillemme, jos ne ovat esimerkiksi kiinnostuneita tarjoamaan kysyntälähtöisiä palveluita tai muita kannustinohjelmia. Pyrimme toimenpiteillämme varmistamaan, ettei näitä ei-henkilökohtaisia tietoja yhdistettäisi sinuun ja edellytämme samaa kumppaneiltamme.

Henkilötietojasi saatetaan kerätä, käsitellä ja säilyttää Nestin tai sen palveluntarjoajien toimesta Yhdysvalloissa tai muissa Euroopan unionin ulkopuolissa maissa, joissa palvelimenne sijaitsevat. Tämän johdosta henkilötietoihisi saattaa näillä lainkäyttöalueilla kohdistua lainsäädäntöön perustuvia vaatimuksia, kuten lakisääteiset vaatimukset henkilötietojen luovuttamisesta valtion viranomaisille.

TURVALLISUUS: Nest ottaa turvallisuuden vakavasti ja henkilötietojesi loukkaamattomuus on Nestille tärkeää. Käytämme kaupallisesti kohtuullisia fyysisiä, hallinnollisia ja teknisiä menetelmiä siirtääksemme ja säilyttääksemme tietojasi turvallisesti. Nest ei kuitenkaan voi taata, että valtuuttamattomat kolmannet osapuolet eivät koskaan pystyisi kiertämään turvatoimiamme tai käyttämään henkilötietojasi sopimattomiin tarkoituksiin. Mikäli hallussamme olevat tiedot vaarantuvat turvallisuusrikkomuksen vuoksi, ryhdymme kohtuullisiin toimenpiteisiin tutkiaksemme asian ja, soveltuessa, ilmoitamme niille henkilöille, joiden tiedot ovat saattaneet vaarantua sekä ryhdymme muihin sovellettavien lakien ja määräysten edellyttämiin toimenpiteisiin.

SÄILYTTÄMINEN: Nest säilyttää henkilötietoja yleensä Nestin palvelimilla, kunnes sinä poistat ne tai muokkaat niitä tai niin kauan kuin olet Nestin asiakkaana, jotta Nest voisi tarjota sinulle tuotteitaan. Nest voi säilyttää henkilötietojasi myös erimielisyyksien ratkaisemiseksi, oikeudellisen puolustuksen järjestämiseksi, tarkastusten suorittamiseksi, laillisten liiketoiminnallisten päämäärien tavoittelemiseksi, sopimustemme toimeenpanemiseksi ja sovellettavien lakien noudattamiseksi. Lue lisää tietojen säilyttämistä koskevista käytännöistämme täältä.

KANSAINVÄLISET KÄVIJÄT JA TIEDONSIIRROT Kansainväliset kävijät: Nestin verkkosivustoa isännöidään Yhdysvalloissa ja se on tarkoitettu yhdysvaltalaisille ja kanadalaisille kävijöille sekä kävijöille Yhdistyneestä kuningaskunnasta, Irlannista, Ranskasta, Belgiasta, Saksasta, Itävallasta, Italiasta, Espanjasta ja Alankomaista. Jos käytät sivustoa Euroopan talousalueella tai muilla alueilla, joiden tietojen keruuta ja käyttöä koskeva lainsäädäntö eroaa Yhdysvaltojen laista, huomaa, että henkilötietojasi siirretään Yhdysvaltoihin ja että henkilötietosi antamalla suostut tällaiseen siirtoon.

Kansainväliset tiedonsiirrot: Kun siirrämme henkilötietoja Euroopan talousalueelta ja Sveitsistä muihin maihin, Yhdysvallat mukaan lukien, käytämme erilaisia oikeudellisia mekanismeja varmistaaksemme tietojesi asianmukaisen suojauksen. Kuten Privacy Shield ‑sertifikaatissamme on kuvattu, Nest Labs Inc. noudattaa EU:n ja Yhdysvaltojen välistä Privacy Shield ‑järjestelyä sekä Sveitsin ja Yhdysvaltojen välistä Privacy Shield ‑järjestelyä (”Privacy Shield ‑järjestely”), joka koskee Euroopan talousalueelta ja Sveitsistä peräisin olevien henkilötietojen keruuta, käyttöä, luovutusta ja säilyttämistä Yhdysvalloissa. Nest noudattaa Privacy Shield ‑järjestelyyn sisältyviä periaatteita (”periaatteet”). Koska osallistumme Privacy Shield ‑järjestelyyn, pyrimme ratkaisemaan periaatteiden noudattamista koskevat erimielisyydet Yhdysvaltalaisen [JAMSin] (https://www.jamsadr.com/) kautta ja tietyissä tilanteissa Privacy Shield ‑järjestelyn välimiesmenettelyn kautta. Jos sinulla on Privacy Shield ‑järjestelyyn liittyvä valitus, ota meihin yhteyttä osoitteeseen privacy@nestlabs.com.

Privacy Shield ‑järjestelyyn osallistujat kuuluvat Yhdysvaltojen liittovaltion kilpailuviranomaisen (US Federal Trade Commission) ja muiden toimivaltaisten lakisääteisten elinten tutkinta- ja täytäntöönpanovaltuuksien piiriin. Tietyissä tilanteissa osallistujat, kuten me, saattavat olla vastuussa henkilötietojen siirtämisestä EU:n alueelta kolmansille osapuolille EU:n ulkopuolella. Lue lisää Privacy Shield ‑järjestelystä täältä. Kuten tässä tietosuojakäytännössä on kuvattu, voimme luovuttaa tietoja osakkuusyhtiöillemme, tytäryhtiöillemme ja kolmansille osapuolille. Voimme luovuttaa tietoja vastauksena oikeusprosesseihin sekä vastataksemme Yhdysvaltojen ja muiden maiden viranomaisten laillisiin pyyntöihin, jotka liittyvät lainvalvontaa ja kansallista turvallisuutta koskeviin tarkoituksiin. Yksilön oikeudet Euroopan talousalueella: Jos olet Euroopan talousalueella, voit tarkistaa Nestiltä, käsitteleekö se henkilötietojasi, pyytää pääsyä henkilötietoihisi ja pyytää meitä oikaisemaan, muuttamaan tai poistamaan henkilötietojasi. Lisäksi voit estää Nestiä käsittelemästä henkilötietojasi milloin tahansa. Tämä saattaa kuitenkin vaikuttaa mahdollisuuksiisi käyttää Nestin tuotteita ja palveluja.

Sovellettavan lain mukaan sinulla voi olla oikeus pyytää pääsyä itseäsi koskeviin Nestin hallussa oleviin henkilötietoihin, siirtää ne haltuusi, estää niiden käsittely tai rajoittaa niiden käsittelyä, hakea niihin oikaisua tai pyytää niiden poistamista. Yksityisyytesi suojaamiseksi Nest pyrkii todentamaan henkilöllisyytesi kaupallisesti kohtuullisin keinoin ennen kuin se sallii henkilötietojesi katsomisen tai muuttamisen.

*TIETOSUOJAKÄYTÄNNÖN MUUTOKSET: Huomaa, että tätä tietosuojakäytäntöä saatetaan muuttaa ajoittain. Ilmoitamme kaikista muutoksista verkkosivustolla tai ottamalla sinuun yhteyttä.

YHTEYSTIEDOT: Käyttäjät Yhdysvalloissa ja muissa maissa Euroopan talousalueen ulkopuolella: Nest Labs, Inc. 3400 Hillview Ave Palo Alto CA 94304 USA

Käyttäjät Euroopan talousalueella: Nest Labs (Europe) Limited Gordon House, Barrow Street Dublin 4 Ireland

Jos sinulla on kysyttävää, voit lähettää tiedustelun tietosuojavastaavan johtamaan tietosuojatoimistoomme sähköpostitse osoitteeseen privacy@nestlabs.com. Päivitetty viimeksi 23. toukokuuta 2018