Oikeudelliset kohdat

Nest-tuotteita ja -palveluita koskeva tietosuojalausunto


Käytäntö on voimassa toukokuusta [23.5.2018] alkaen. Tutustu aiempiin käytäntöihin täällä. Lue uusimmasta päivityksestämme täällä.



Nestillä otamme yksityisyytesi vakavasti.

Tässä Nestin tuotteita ja palveluita koskevassa tietosuojalausunnossa (”tietosuojalausunto”) kuvataan Nest Labs, Inc:n ja sen tytäryhtiöiden ja osakkuusyhtiöiden (yhdessä ”Nest”) keräämiä, käsittelemiä, jakamia ja säilyttämiä tietoja, henkilötiedot mukaan lukien (ts. tiedot, joista sinut voidaan tunnistaa, kuten nimesi, sähköpostiosoitteesi tai laskutustietosi, tai muut tiedot, joiden perusteella tällaisia tietoja voidaan kohtuullisin keinoin selvittää).

Tässä asiakirjassa keskitytään tietoihin, jotka liittyvät Nest-tuotteiden käyttöön. Näitä tuotteita ovat esim. Nest Learning Thermostat™, Nest Protect™: palovaroitin ja häkävaroitin, Nest Cam™, Dropcam™, Nest Hello™, Works with Nest™ ja muut Nestin tuotteet (yhdessä ”Nest-tuotteet”). Tässä tietosuojalausunnossa ilmaisu ”Nest-tuotteet” kattaa myös verkkosovelluksemme, mobiilisovelluksemme sekä tilauspalvelumme [palveluehdoissamme] (/fi/legal/terms-of-service/) kuvatulla tavalla. Lisätietoja tavoista, joilla keräämme ja käytämme julkisilta verkkosivustoiltamme saamiamme tietoja, saat Nestin verkkosivustojen tietosuojakäytännöstä.

Lupauksemme:

  1. Olemme avoimia tietotyypeistä, joita keräämme ja siitä, kuinka niitä käytämme.
  2. Pyydämme lupaasi ennen kuin luovutamme henkilötietojasi kolmansille osapuolille muita tarkoituksia varten kuin sinun pyynnöstäsi tai tarjotaksemme Nest-tuotteita. Lisäksi teemme näin vain silloin, kun uskomme heidän tarjoavan sinulle toivotun lisäpalvelun.
  3. Käytämme huippuluokan tietoturvatyökaluja pitääksemme tietosi turvassa ja suojellaksemme Nest-tuotteita luvattomalta käytöltä.

Suostumuksesi: Suostumus tietojen keräykseen ja käyttöön. Kansainväliset tiedonsiirrot. Henkilötietojasi saatetaan kerätä, käsitellä ja säilyttää Nestin tai sen palveluntarjoajien toimesta Yhdysvalloissa tai muissa maissa, joissa palvelimemme sijaitsevat. Huomaa, että tietosuoja ja lakisääteiset vaatimukset, mukaan lukien viranomaisten oikeus tarkastella tietojasi, eivät joissakin maissa ole välttämättä omaa maatasi vastaavia. Jos käytät Nest-tuotteita Euroopan talousalueella tai muilla alueilla, joiden tietojen keruuta ja käyttöä koskeva lainsäädäntö eroaa Yhdysvaltojen laista, suostut siihen, että henkilötietojasi siirretään Yhdysvaltoihin ja muihin maihin, joissa Nest toimii. Alla on lisätietoja siitä, kuinka suojelemme henkilötietojasi, kun niitä siirretään ulkomaille: Kuinka Nest suojelee henkilötietojani, kun niitä siirretään ulkomaille?

Mitä tietoja Nest Learning Thermostat kerää? Nest Learning Thermostat kerää seuraavat tiedot:

  • antamasi asennustiedot
  • Nest Learning Thermostat -laitteen antureiden keräämät ympäristötiedot
  • laitteen suorat säädöt, lämpötila ja asetukset mukaan lukien
  • lämmitystä ja viilennystä koskevat tiedot
  • laitteen tekniset tiedot

Antamasi asennustiedot: Kun asennat Nest Learning Thermostat -laitteen, sinulle esitetään useita kysymyksiä, jotta voisimme luoda alustavan ohjelman sinua miellyttäville lämpötila-asetuksille. Pyydämme tietoja esimerkiksi siitä, sijaitseeko termostaattisi kotona vai liiketiloissa, ja mikä kotiosoitteesi tai postinumerosi on. Näiden tietojen avulla pystymme räätälöimään käyttökokemuksesi esim. noutamalla naapurustosi säätiedot tai asettamalla Home/Away Assist -toiminnon säätelemään kotisi Nest-tuotteita automaattisesti, kun lähdet ja kun palaat takaisin. Tämän lisäksi Nest Learning Thermostat kerää tietoja suoraan lämmitys- ja viilennysjärjestelmästäsi oppiakseen sen ominaisuuksista – kuten onko se lämmitys- ja viilennysjärjestelmä vai ainoastaan lämmitysjärjestelmä. Vastaamalla näihin kysymyksiin autat meitä määrittämään alustavan ohjelman, joka pitää olosi miellyttävänä.

Nest Learning Thermostat -laitteen antureiden keräämät ympäristötiedot: Keräämme tietoja useilla Nest Learning Thermostat -laitteessa olevilla antureilla. Nämä anturit keräävät tietoja, jotka koskevat esimerkiksi huoneen lämpötilaa, kosteutta ja valaistusta. Ne voivat myös havaita, kun jokin huoneessa liikkuu. Tämä auttaa Nest Learning Thermostat -laitetta pitämään olosi mukavana, kun olet kotona, ja säästämään energiaa, kun olet poissa. Jos Nest Learning Thermostat esimerkiksi havaitsee, että olet saapunut huoneeseen pidemmän poissaolon jälkeen, se voi säätää asetuksen määrättyyn lämpötilaan, joka perustuu oletukseen, että olet juuri herännyt tai palannut kotiin. Samoin jos valot sammutetaan tai kukaan ei liiku huoneessa, Nest Learning Thermostat saattaa joskus alentaa lämpötilaa energian säästämiseksi.

Laitteen suorat säädöt: Jos muutat Nest Learning Thermostat -laitteen asetuksia, kuten esim. lämpötilaa, se tallentaa tiedon ja syöttää sen Nest-algoritmeille oppiakseen haluamasi mukavuusasteen eri tilanteissa.

Lämmitystä ja viilennystä koskevat tiedot: Aina kun järjestelmäsi käynnistyy ja sammuu, Nest tallentaa ajan ja järjestelmäsi käytön keston tarjotakseen sinulle käyttöhistorian kaltaisia ominaisuuksia.

Laitteen tekniset tiedot: Parantaaksemme kokemustasi ajan mittaan ja avustaaksemme Nest Learning Thermostat -laitetta koskevien mahdollisten ongelmien ratkaisussa, tallennamme Nest Learning Thermostat -laitteesi malli- ja sarjanumeron, ohjelmistoversion ja teknisiä tietoja, kuten akun varaustason.

Mitä tietoja Nest Protect kerää?

Nest Protect kerää seuraavat tiedot:

  • antamasi asennustiedot
  • Nest Protect -laitteen antureiden keräämät ympäristötiedot
  • laitteen tekniset tiedot Antamasi asennustiedot: Kun asennat Nest Protect -laitteen, sinulta pyydetään tietoja, kuten kotiosoitettasi tai postinumeroasi sekä sitä, mihin kodissasi laitteen asennat. Näiden tietojen avulla pystymme räätälöimään käyttökokemuksesi esim. määrittämällä Nest Protect -laitteen ilmoittamaan sinulle, missä jokin tapahtuma ilmenee tai ajoittamaan toiminnot, kuten äänentarkastuksen, tiettyyn aikaan päivästä.

Nest Protect -laitteen antureiden keräämät ympäristötiedot: Keräämme tietoja useilla Nest Protect -laitteessa olevilla antureilla. Nämä anturit keräävät tietoja, jotka koskevat huoneen savu- ja häkätasoja, vallitsevaa lämpötilaa, kosteutta ja valaistusta. Ne voivat myös havaita, kun jokin huoneessa liikkuu. Tallentamalla nämä tiedot Nest Protect voi suorittaa toimintoja, kuten esim. havaita savua ja häkää kodissasi ja antaa sinulle hälytyksiä ja varoituksia. Jos Nest Protect esimerkiksi havaitsee savu- tai häkätasojen nousevan, se antaa sinulle alustavan varoituksen, ennen kuin vaara saavuttaa hälytystason, ja kertoo missä vaara on. Nest Protect 2nd generation -laitteessa on myös mikrofoni, jonka avulla Nest Protect voi tarjota tiettyjä lisätoimintoja. Tarkemmin sanoen, Nest Protect lähettää turvallisuus- tai äänentarkastuksen yhteydessä ääninäytteitä, jotka mikrofoni sieppaa varmistaakseen, että kaiutin ja äänimerkki toimivat.

Laitteen tekniset tiedot: Parantaaksemme kokemustasi ajan mittaan ja avustaaksemme Nest Protect -laitetta koskevien mahdollisten ongelmien ratkaisussa, tallennamme Nest Protect -laitteesi malli- ja sarjanumeron, ohjelmistoversion ja teknisiä tietoja, kuten antureiden tilan, Wi-Fi-yhteyden ja akun varaustason.

Mitä tietoja Nest Cam / Dropcam(yhdessä ”Nest Cam”) keräävät?

Nest Cam kerää ja antaa sinun kerätä seuraavat tiedot:

  • antamasi asennustiedot
  • Nest Cam -laitteen antureiden keräämät ympäristötiedot
  • video- ja äänisignaalit ja -tiedot
  • kasvojentunnistustiedot, jotka mahdollistavat Familiar Face Alerts ‑ominaisuuden käytön
  • laitteen tekniset tiedot
  • jaettu sisältö.

Asennuksen aikana annetut tiedot: Kun asennat Nest Cam -laitteen, sinulta pyydetään tiettyjä perustietoja, kuten kamerasi nimeä, kamerasi kuvausta, kotiosoitettasi tai postinumeroasi sekä sitä, mihin kodissasi Nest Cam -laitteen asennat. Näitä tietoja käytetään käyttökokemuksesi räätälöintiin – esim. kertomaan sinulle, mikä laite laukaisee ilmoituksen.

Kameran antureiden keräämät ympäristötiedot: Keräämme tietoja useilla Nest Cam -laitteessa olevilla antureilla. Nämä anturit keräävät tietoja, jotka koskevat esimerkiksi laitteen lämpötilaa ja huoneen valaistusta. Nämä tiedot tallentamalla Nest Cam esimerkiksi tietää, onko pimeää ja pitäisikö yönäkö ottaa käyttöön.

Video- ja äänisignaalit ja -tiedot: Voit määrittää Nest Cam ‑laitteen avulla, mitä käyttötapoja ja mitä tarkoitusta varten keräät video- ja äänisignaalitietoja. Kun otat käyttöön Nest Cam -laitteesi tallennus- tai suoratoisto-ominaisuudet, voimme ohjeistasi, määrityksistäsi ja asetuksistasi riippuen tallentaa ja käsitellä laitteen tallentamia video- ja äänitietoja. Tähän saattaa kuulua tällaisten tietojen kuvaaminen ja lähettäminen sinulle sähköpostitse osana ilmoitusta tai tietojen analysoiminen liikkeiden tai muiden tapahtumien tunnistamiseksi. Jos ohjeistat meitä asentamalla kamerasi ja valitsemalla mobiili-ilmoitusten vastaanoton, voimme käsitellä Nest Cam -laitteeltasi saamiamme tietoja, jotta voisimme lähettää sinulle ilmoituksia, kun jotain tapahtuu. Tämän lisäksi, jos olet ottanut tallennusominaisuudet käyttöön, kuvaamme, käsittelemme ja säilytämme laitteesi tallentamia video- ja äänitietoja tilaamasi tallennusjakson ajan (esim. 5, 10 tai 30 päivää) ja voit tarkastella näitä tallenteita palveluiden avulla kyseisen jakson aikana.

Kasvojentunnistustiedot, jotka mahdollistavat Familiar Face Alerts ‑ominaisuuden käytön : Jos päätät käyttää tuttujen kasvojen hälytysominaisuutta Nest Cam -laitteessasi, käsittelemme kasvokuvat ja tunnistuksen taustalla olevat kasvokuvatulosteet, jotta laitteesi osaa tunnistaa tutut kasvot ja ilmoittaa sinulle tuntemattomista ihmisistä. Sovelluksen ja tilisi avulla voit valita, käytetäänkö tätä biometristä käsittelyä. Sen mukaan, missä asut ja miten määrität tuotteet ja palvelut, sinun on ehkä hankittava kotonasi käyviltä ihmisiltä nimenomainen suostumus kasvojen skannaamista varten.

Laitteen tekniset tiedot: Parantaaksemme kokemustasi ajan mittaan ja avustaaksemme Nest Cam -laitetta koskevien mahdollisten ongelmien ratkaisussa, tallennamme Nest Cam -laitteesi malli- ja sarjanumeron, ohjelmistoversion ja teknisiä tietoja, kuten Wi-Fi-signaalin voimakkuuden.

Tallennettu ja jaettu sisältö: Voit määrittää Nest Cam ‑laitteen avulla, mitä käyttötapoja ja mitä tarkoitusta varten tallennat ja jaat sisältöä. Palveluiden avulla voit tallentaa ja halutessasi jakaa tiettyä sisältöä, kuten videopätkiä, live-videokuvaa, kuvia, kuvatekstejä ja kommentteja, muille ihmisille. Keräämme ja säilytämme tietoja, joiden avulla voimme tallentaa tai jakaa sisältöäsi ohjeidesi mukaisesti palveluiden kautta.

Nest Cam on tarkoitettu etupäässä ainoastaan yksityiseen ja kotitalouskäyttöön. Maasi tietoturva- ja tietosuojalait saattavat kuitenkin määrätä tiettyjä velvollisuuksia, jotka koskevat sinua sekä Nest Cam -laitteen käyttöä toimestasi. Sinun vastuullasi (ei Nestin vastuulla) on varmistaa, että noudatat kaikkia sovellettavia lakeja Nest Cam -laitetta käyttäessäsi. Sinun on ehkä laitettava esille ilmoitus, joka varoittaa kotisi vieraita Nest Cam -laitteen käytöstä, ja/tai saatava heiltä nimenomainen suostumus sen mukaan, mitä tarkoitusta varten ja millä tavoin käsittelet tietoa. Huomaa erityisesti, että muita ihmisiä, julkisia paikkoja ja/tai ihmisten kasvojen skannauskuvia sisältävien videopätkien tallentaminen ja jakaminen saattaa vaikuttaa heidän yksityisyyden suojaa ja tietosuojaa koskeviin oikeuksiinsa.

Mitä tietoja Nest Secure (mukaan lukien Nest Guard, Nest Detect, Nest Tag ja Nest Connect) keräävät?

Nest Secure kerää:

  • antamasi asennustiedot
  • laitteen antureista saadut tiedot
  • käyttö- ja suoritustiedot
  • laitteesta saadut tekniset tiedot.

Tietojen syöttäminen asennuksen aikana: Kun asennat Nest Secure -ohjelman, sinulta kysytään joitakin perustietoja, kuten kotiosoite, ZIP-koodi/postinumero, kotisi sijaintipaikka, jonne Guard- ja Detect-laitteet on asennettu sekä näiden laitteiden tilausmerkinnät. Näitä tietoja käytetään kokemuksesi personointiin – sinulle voidaan esimerkiksi kertoa, mikä laite laukaisee ilmoituksen tai hälytyksen tai voit ottaa käyttöön Home/Away Assist -ohjelmiston, joka muistuttaa automaattisesti Nest Secure -järjestelmän aktivoimisesta, kun lähdet talosta.

Laitteen antureista saadut tiedot: Keräämme tietoja useista Nest Secure -laitteisiin sisäänrakennetuista antureista. Esimerkiksi Nest Guard pystyy havaitsemaan liikkeen, ja Nest Detect pystyy havaitsemaan liikkeen tai sen, onko ikkuna tai ovi auki vai kiinni sen mukaan, miten olet asentanut laitteen kotiisi. Laitteet kykenevät havaitsemaan, liikkuuko huoneessa jokin, ja antavat sitten äänimerkin ja/tai lähettävät sinulle ilmoituksen. Anturit myös keräävät tietoja esimerkiksi laitteen lämpötilasta ja ympäröivästä valosta huoneessa.

Käyttö- ja suoritustiedot: Keräämme tietoja Nest Securen käytöstä, mukaan lukien suorittamasi toiminnot (kuten järjestelmän aktivoiminen tai passivoiminen tai asetusten muuttaminen), Nest Securen suorittamat toiminnot (kuten hälytysäänimerkin antaminen tai ilmoituksen lähettäminen), vastauksesi ilmoituksiimme ja Nest-tiliisi liittämäsi Nest Secure -tuotteet.

Laitteesta saadut tekniset tiedot: Jotta voisimme parantaa käyttökokemustasi ajan myötä ja auttaa ratkaisemaan ongelmia, joita saatat kohdata käyttäessäsi Nest Securea, tallennamme laitteen mallin ja sarjanumeron, ohjelmistoversion sekä tekniset tiedot, kuten anturin tilan, Wi-Fi-liitettävyyden, virhelokit, virran tilan ja akun lataustason sekä tiedot siitä, toimivatko tuotteen ominaisuudet oikein.

Mitä tietoja toisiinsa yhteydessä olevien Nest-tuotteiden välillä kulkee?

Jos sinulla on useita toisiinsa yhteydessä olevia Nest-tuotteita, tuotteet jakavat keskenään tiettyjä tietoja, jotka koskevat esim. huoneessa tapahtuvaa liikettä, lämpötilaa ja palo- ja häkähälytysten ilmenemistä. Tällaista jakamista saattaa tapahtua yhdistettyjen tuotteiden välillä paikallisesti (sekä Nestin että kolmansien osapuolien tuotteiden välillä). Tiedon jakamista voi myös tapahtua Nest-tuotteiden ja sinun mobiililaitteesi tai -sovelluksesi välillä tai Nestin palvelimien välillä. Nestin tarjoama Home/Away Assist -toiminto käyttää Nest-tuotteistasi kerättyä tietoa ja salliessasi myös pariliitetyn puhelimen sijaintia määrittääkseen, onko kukaan kotona tai poissa kotoa. Voit asettaa Nest-tuotteesi reagoimaan siihen, oletko kotona vai et. Nest-kamerat on esimerkiksi mahdollista asettaa käynnistymään, kun olet poissa kotoa, ja sammumaan, kun palaat kotiin.

Kuinka Nest-tuotteeni tai -tilini on vuorovaikutuksessa kolmansien osapuolien kanssa?

  • Jos käytän Works with Nest -ohjelmaa yhdistääkseni kolmansien osapuolien tuotteita ja palveluita Nestiin, jaetaanko tietojani?

Jos päätät yhdistää kolmansien osapuolien tuotteita ja palveluita Works with Nest -palvelun avulla, sinulle esitetään tiedot ehdotetusta tiedonvaihdosta Nestin ja tuotteen tai palvelun tarjoavan kolmannen osapuolen välillä. Nest tai kolmas osapuoli pyytää sen sijaan (tai lisäksi) lupaa yhdistettyjen laitteiden hallitsemiseen. Suostumuksesi vaaditaan tällaisen tiedonsiirron tai hallintapyynnön sallimiseksi ja voit perua suostumuksesi koska tahansa.

  • Jaetaanko tietoja kolmansien osapuolien kanssa tai vastaanotetaanko niitä kolmansilta osapuolilta Works with Nest -ohjelman ulkopuolella?

Nest voi luovuttaa tietoja kolmansille osapuolille sinun suostumuksellasi. Kun esimerkiksi osallistut Nest-tuotteiden kumppaneiden tarjoamiin palkkio-ohjelmiin, joita ovat esim. Rush Hour Rewards ja Safety Rewards, sinulta saatetaan pyytää lupaa tiettyjen tietojen jakamiseen Nestin ja kumppanimme välillä. Nest edellyttää suostumustasi ennen tietojen luovuttamista tällaisissa tilanteissa. Saatamme myös vastaanottaa tietoja kumppaneiltamme ja muista lähteistä, ja yhdistää ne Nest-tilisi tietojen kanssa. Voimme esimerkiksi palkkio-ohjelmien tarjoamiseksi saada tietoja (esimerkiksi siitä, mitkä kumppaneistamme tarjoavat palveluita asuinalueellasi), joiden perusteella määritämme ohjelmiemme sopivuuden ja tehokkuuden. Lisätietoja harvinaisista olosuhteista, joissa Nest-tililläsi olevia tietoja voidaan jakaa kolmansien osapuolien kanssa, löytyy jäljempänä kohdasta ”Missä tilanteissa Nest luovuttaa tietojani?”. Nest-tietoihin, joita päätät luovuttaa kolmannelle osapuolille, sovelletaan kyseisen kolmannen osapuolen tietosuojakäytäntöä niiden ollessa kolmannen osapuolen hallussa. Kaikkia tietoja, joita Nest vastaanottaa kolmansilta osapuolilta, käsitellään ja säilytetään Nestin toimesta ja tämän tietosuojalausunnon mukaisesti. Näitä tietoja voidaan käsitellä samoilla tavoilla kuin mitä tahansa tietoja, jotka ovat osa Nest-tiliäsi tai Nestin lokeja.

Mitä muita tietoja Nest kerää ja säilyttää, kun käyttäjä yhdistää Nest-tuotteen internetiin tai luo tilin?

Wi-Fi-verkkoa koskevat tiedot: Jotta voisit yhdistää Nest-tuotteita palveluihimme tai käyttää Nest-tuotetta internetin kautta tietokoneella, älypuhelimella tai tabletilla, sinulla on oltava yhteys Wi-Fi-verkkoosi. Asennuksen yhteydessä Nest-tuote pyytää Wi-Fi-verkkosi nimeä (SSID) ja salasanaa muodostaakseen yhteyden internetiin. Se tallentaa nämä tiedot laitteelle yhdessä IP-osoitteesi kanssa, jolloin voit käyttää ja hallita niitä tietokoneesi, älypuhelimesi tai tablettisi avulla, ja jotta se voisi kommunikoida Nestin palvelimien kautta ja ladata ohjelmistopäivityksiä. Ollessaan yhdistettynä Wi-Fi-verkkoosi, Nest-tuotteesi lähettää Nestille säännöllisesti tässä tietosuojalausunnossa kuvattuja tietoja (salasanaasi lukuun ottamatta), jotta Nest voisi tarjota sinulle palveluita.

Muut valtuutetut käyttäjät: Nest saattaa antaa sinulle mahdollisuuden sallia tilisi käytön muiden valtuutettujen käyttäjien toimesta. Jos päätät tehdä näin, muut valtuutetut käyttäjät voivat hallita ja tarkastella kaikkia laitteitasi, sisältöjäsi ja Works with Nest -yhteyksiäsi. Kutsutut käyttäjät voivat myös lisätä valtuutettuja käyttäjiä tiliisi, joten lisää vain sellaisia käyttäjiä, joihin luotat. Kutsutulla käyttäjällä on oltava Nest-tili tai hänen on luotava sellainen, ja kutsuttuja käyttäjiä koskevat tiedot (kuten sähköpostiosoite, nimi ja tuoteasetusten muutokset) tallennetaan sinun tilillesi.

Sähköpostiosoitteet: Kun luot Nest-tilin, keräämme ja tallennamme sähköpostiosoitteesi. Tästä eteenpäin sähköpostiosoitettasi käytetään viestintään Nestin kanssa. Tämän lisäksi Nest saattaa antaa sinulle mahdollisuuden sallia tilisi käytön muiden valtuutettujen käyttäjien toimesta tai kutsua muita henkilöitä, kuten ystäviä tai perheenjäseniä, jakamaan pääsy sisältöösi, kuten tallennettuun videomateriaaliin. Pyydämme sinulta tällaisten henkilöiden sähköpostiosoitteet ja lähetämme heille automaattisesti sähköpostikutsun sinun puolestasi. Nest tallentaa nämä tiedot lähettääkseen kyseisen sähköpostin, rekisteröidäkseen ystäväsi, jos kutsu hyväksytään, sekä seuratakseen kutsupalveluidemme toimivuutta.

Profiilin perustiedot: Tilisi sallii sinun lisätä profiiliisi tiettyjä perustietoja, kuten nimesi ja profiilikuvasi. Nimesi ja profiilikuvasi saatetaan palveluiden yhteydessä näyttää muille. Jos lataat Nest-mobiilisovelluksen, saatamme lisäksi kerätä ja säilyttää mobiililaitetunnisteitasi (esim. IDFA-, AAID- tai muita laitetunnisteita). Jos esimerkiksi kutsut henkilön valtuutetuksi käyttäjäksi, hän näkee nimesi ja kuvasi. Käytä ainoastaan sellaisia kuvia, jotka olet valmis julkaisemaan.

Mobiililaitteen sijaintitiedot: Voit ottaa käyttöön toimintoja, kuten Home/Away Assist tai laitteiden pariliitokset. Näin tehdessäsi sinulta pyydetään lupa mobiililaitteesi sijaintitietojen jakamiseen. Jos myönnät tämän luvan, Nest-sovellus käyttää iOS- ja Android-laitteiden omia tavallisia sijaintipalveluja. Näitä tietoja voidaan käsitellä tai niitä voidaan yhdistää muista tuotteista saatuihin tietoihin toimintojen, kuten Home & Away, parantamiseksi.

Bluetooth-tiedot: Nest-tuotteet, joissa on Bluetooth-yhteys (kuten Nest Protect 2nd generation ja Nest Cam), voivat lähettää langattoman tunnistussignaalin. Sitä käytetään Bluetoothia tukevien laitteidesi (kuten älypuhelimesi tai tablettisi) yhdistämiseen toimintojen, kuten helpon asennuksen tai App Silencen, tarjoamiseksi.

Muista, että kun vierailet verkkosivustoillamme, keräämme henkilötietoja, kuten erillisessä Nestin verkkosivustoja koskevassa tietosuojakäytännössä on kuvattu. Kuten suurin osa verkkosivustoista, tallennamme rutiininomaisesti lokimerkintöjä (kuten IP-osoitteita) ja teknisiä tietoja (kuten selaintyypin ja -version), kun selaimesi, mobiililaitteesi tai Nest-tuotteesi ottaa yhteyden palvelimiimme.

Kuinka Nest käyttää keräämiään tietoja?

Käytämme näitä tietoja Nest-tuotteiden ja -palveluiden tarjoamiseksi, kehittämiseksi ja parantamiseksi. Tämä kattaa myös tuotteita, turvallisuutta ja energian käyttöä koskevien arvioiden ja suositusten laatimisen. Saatamme käyttää yhteystietojasi lähettääksemme sinulle näitä tietoja tai pyytääksemme sinua osallistumaan Nestin käyttöäsi koskeviin kyselyihin tai lähettääksemme sinulle muita viestejä Nestiltä.

Voimme myös käyttää näitä tietoja nimettömässä muodossa tutkimustarkoituksiin ja myynti-, markkinointi- ja liiketoimintapäätösten tekemiseen. Käytämme esimerkiksi koottuja käyttäjätietoja, jotka koskevat aktiivisten termostaatin käyttäjien lukumäärää tietyssä osavaltiossa, päättääksemme, mitkä energiayhtiöt olisivat hyviä kumppaneita, sekä koottuja palo- ja häkävaroitintietoja tutkiaksemme hätähälytyksien määrää asiakkaidemme keskuudessa.

Saatamme käyttää palveluntarjoajia suorittaaksemme joitakin näistä toiminnoista. Nämä palveluntarjoajat eivät saa luovuttaa tietojasi mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Käytämme alan standardimenetelmiä pitääksemme nämä tiedot turvassa silloin, kun niitä siirretään kotiverkostasi internetin kautta palvelimillemme. Sijainnistasi ja tietotyypistä riippuen, Nest saattaa käsitellä henkilötietojasi palvelimilla, jotka eivät sijaitse kotimaassasi.

Yleensö Nest on tuotteiden ja palvelujen käytön yhteydessä kerättyjen tietojen rekisterinpitäjä sovellettavan lain (esim. EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen) tarkoittamalla tavalla. Poikkeuksena ovat kuitenkin ”Video- ja äänisignaalit ja -tiedot” sekä ”Kasvojentunnistustiedot, jotka mahdollistavat Familiar Face Alerts ‑ominaisuuden käytön”, sillä näiden tietojen tapauksessa sinä olet rekisterinpitäjä ja Nest on tietojen käsittelijä.

Lailliset perusteemme tietojen käsittelyyn

Jos EU:n tietosuojalaki on sovellettavissa tietojesi käsittelyyn, käsittelemme tietojasi tässä Tietosuojalausunnossa kuvattuihin tarkoituksiin seuraavin laillisin perustein:

Tuotteen tai palvelun tarjoamisen yhteydessä Käsittelemme tietojasi voidaksemme järjestää pyytämäsi tuotteen tai palvelun käyttöösi sekä tarjotaksemme tukea sen käytössä sopimuksen nojalla, käyttöehtojen toimittaminen mukaan lukien siihen kuitenkaan rajoittumatta. Laillisten päämäärien tavoittelemisen yhteydessä

Käsittelemme tietojasi laillisten päämääriemme ja kolmansien osapuolten laillisten päämäärien saavuttamiseksi huolehtien samalla yksityisyytesi suojaamisesta asianmukaisin varokeinoin. Tämä tarkoittaa, että käsittelemme tietojasi esimerkiksi seuraavia tarkoituksia varten: ● Nestin tuotteiden ja palvelujen tarjoaminen ja parantaminen ● uusien tuotteiden ja toimintojen kehittäminen ● sen ymmärtäminen, miten ihmiset käyttävät tuotteitamme ja palvelujamme ● tutkimustyö, joka parantaa palvelujamme käyttäjien näkökulmasta ja josta on hyötyä suurelle yleisölle ● sinulle toimitettavien suoramarkkinointi- ja muiden viestien lähettäminen Nestiltä ● Nestin oikeuksien, omaisuuden ja turvallisuuden sekä käyttäjiemme ja suuren yleisön suojaaminen haitoilta ● petosten, väärinkäytösten tai palvelujemme turvallisuusongelmien tai teknisten ongelmien tunnistaminen, ehkäiseminen tai muunlainen käsittely ● tietojenkäsittelyjärjestelmiemme eheyden ylläpito ja parantaminen sekä käyttäjiemme tietojen suojauksen varmistaminen ● laillisten oikeuksien toimeenpaneminen, mukaan lukien sovellettavien käyttöehtojen mahdollisten rikkomusten tutkinta. Lakisääteisten velvoitteiden noudattamisen yhteydessä

Käsittelemme tietojasi, kun laki meitä siihen velvoittaa, esimerkiksi noudattaessamme oikeudellista prosessia tai vastatessamme toimeenpanokelpoiseen viranomaispyyntöön. Suostumuksellasi Pyydämme suostumuksesi siihen, että tietojasi käsitellään tiettyihin tarkoituksiin, ja myönnämme sinulle oikeuden peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa.

Missä tilanteissa Nest luovuttaa tietojani?

Emme missään tilanteessa luovuta henkilötietoja mihinkään kaupallisiin tai markkinointitarkoituksiin, jotka eivät liity Nest-tuotteidesi aktivointiin ja toimitukseen, kysymättä sinulta ensin. Piste. Me emme vuokraa tai myy asiakasluetteloitamme. Saatamme luovuttaa henkilötietoja seuraavissa harvinaisissa tilanteissa:

  • Sinun luvallasi: Voimme luvallasi luovuttaa henkilötietoja. Tällainen tilanne on esimerkiksi silloin, kun kutsut toisen käyttäjän käyttämään tiliisi yhdistettyjä tuotteita muuna valtuutettuna käyttäjänä. Kumppaneidemme (esim. energia- tai vakuutusyhtiöiden) tarjoamiin ohjelmiin osallistuminen on toinen esimerkki tästä; osallistuessasi saatamme luovuttaa tiettyjä tietoja kyseiselle kumppanille. Näitä tietoja saattavat olla esimerkiksi ilmoittautumistietosi ja laitteesi aktivoinnin tila. Jos yhdistät kolmansien osapuolien tuotteita ja palveluita Nest-tuotteisiisi Works with Nest -ohjelman avulla, sinulle esitetään ehdotettua tiedonvaihtoa koskevat tiedot. Nest tai kolmas osapuoli pyytää suostumuksesi tällaiseen puolestasi tehtävään tiedonsiirtoon ja voit muuttaa mieltäsi koska tahansa. Kun käytät Nestin tuotteisiin integroituja kolmansien osapuolien tuotteita ja palveluita, niiden omia käyttöehtoja ja tietosuojakäytäntöjä sovelletaan siihen, miten käytät näitä tuotteita ja palveluja.

  • Ulkopuoliseen käsittelyyn: Meillä on toimittajia, palveluntarjoajia ja teknikoita, jotka avustavat meitä tietojen käsittelyssä ja varastoinnissa, ja auttavat meitä esimerkiksi kysymyksiisi vastaamisessa. He saattavat avustaa meitä myös palvelimiemme valvonnassa teknisten ongelmien varalta. Näillä teknikoilla (kuten myös Nestin työntekijöillä) on pääsy tiettyihin sinua tai sinun tiliäsi koskeviin tietoihin, joita heidän työnsä edellyttää, mutta he eivät saa käyttää näitä tietoja muihin kuin Nestin tarkoituksiin. Käytössämme on myös tiukat menettelytavat ja tekniset esteet, joilla estämme työntekijöiden luvattoman pääsyn videotietoihin.

  • Liiketoiminnan siirroissa: Jos yhtiö ja/tai sen omaisuus myydään tai siirretään kokonaan tai osittain, henkilötietosi saattavat kuulua myytyyn tai siirrettyyn omaisuuteen. Pyydämme ostajaa käsittelemään tietojamme tietojen keruuhetkellä voimassa olleen tietosuojalausunnon mukaisesti.

  • Laillisista syistä: Luovutamme tietoja kolmansille osapuolille, jos vilpittömästi uskomme, että tietojen tarkasteleminen, käyttö, säilytys tai paljastaminen on kohtuullisen välttämätöntä (i) minkä tahansa sovellettavan lain, asetuksen, oikeudellisen prosessin tai täytäntöönpanokelpoisen viranomaispyynnön noudattamiseksi; (ii) Nestin käytäntöjen tai sopimusten toimeenpanemiseksi, mukaan lukien mahdollisten rikkomusten tutkinta; (iii) petosten, turvallisuusongelmien tai teknisten ongelmien tunnistamista, ehkäisemistä tai muunlaista käsittelyä varten; (iv) Nestin, käyttäjiemme tai suuren yleisön oikeuksien, omaisuuden tai turvallisuuden suojaaminen haitoilta lain vaatimalla tai sallimalla tavalla. meidän on tehtävä niin laillisista syistä. Voimme esimerkiksi luovuttaa tietoja vastauksena oikeusprosesseihin sekä vastataksemme Yhdysvaltojen ja muiden maiden viranomaisten laillisiin pyyntöihin, jotka liittyvät lainvalvontaa ja kansallista turvallisuutta koskeviin tarkoituksiin.

Saatamme jakaa muita kuin henkilötietoja (esim. koottuja ja nimettömiä asiakastietoja) julkisesti ja kumppaneidemme kanssa. Voimme esimerkiksi julkaista tietoja energiankäytön trendeistä tai asuinilmaston kohonneista häkätasoista. Saatamme luovuttaa näitä tietoja myös muille käyttäjille, jotta he voisivat paremmin ymmärtää omaa energiankäyttöänsä muihin Nest-yhteisön jäseniin verrattuna, tai tuodaksemme esille turvallisuuteen liittyviä seikkoja tai parantaaksemme järjestelmäämme yleisesti. Saatamme myös luovuttaa muita kuin henkilötietoja kumppaneillemme, jos ne ovat esimerkiksi kiinnostuneita tarjoamaan kysyntälähtöisiä palveluita tai muita kannustinohjelmia. Pyrimme toimenpiteillämme varmistamaan, ettei näitä ei-henkilökohtaisia tietoja yhdistettäisi sinuun ja edellytämme samaa kumppaneiltamme. Jos päätät antaa ulkopuolisen tahon ostaa, asentaa tai huoltaa Nest-laitteesi ja annat henkilötietojasi, emme pysty hallitsemaan kyseisen kolmannen osapuolen keräämien tietojen keräystä, säilytystä ja jakamista. Jos esimerkiksi ostat Nest Learning Thermostat -laitteen jälleenmyyjältä, jälleenmyyjä saattaa kerätä henkilötietojasi osana kauppatapahtumaa. Tai laitteen asentanut osapuoli saattaa säilyttää antamiasi tietoja hyödyntääkseen niitä tarvittaessa laitteen huollossa. Tutustu aina kaikkien henkilötietojasi keräävien yritysten tietosuojakäytäntöihin.

Mitä vaihtoehtoja minulla on ja kuinka voin poistaa henkilötietojani?

Nest säilyttää henkilötietoja yleensä Nestin palvelimilla, kunnes sinä poistat ne tai muokkaat niitä tai niin kauan kuin olet Nestin asiakkaana, jotta Nest voisi tarjota sinulle tuotteitaan. Nest voi säilyttää henkilötietojasi myös erimielisyyksien ratkaisemiseksi, oikeudellisen puolustuksen järjestämiseksi, tarkastusten suorittamiseksi, laillisten liiketoiminnallisten päämäärien tavoittelemiseksi, sopimustemme toimeenpanemiseksi ja sovellettavien lakien noudattamiseksi. Kuten edellä kuvattiin, osaa tiedoista käsitellään ja säilytetään suoraan Nest-laitteella. Nest-laitteissa olevat henkilötiedot salataan, kun ne siirretään Nestille.

Voit poistaa Nest-laitteella olevat tiedot palauttamalla sen tehdasasetuksiin (käyttämällä Settings-valikon kohtaa Reset). Voit tarkastella, muuttaa tai poistaa henkilötietojasi Nestin palvelimilta käyttämällä tilisi asetuksia. Nestin asiakkaat voivat myös pyytää Nest-tietojaan käymällä osoitteessa nest.com/privacy. Lue lisää tietojen säilyttämistä koskevista käytännöistämme täältä.

Yksilön oikeudet Euroopan talousalueella. Jos olet Euroopan talousalueella, voit tarkistaa Nestiltä, käsitteleekö se henkilötietojasi, pyytää pääsyä henkilötietoihisi ja pyytää meitä oikaisemaan, muuttamaan tai poistamaan henkilötietojasi. Lisäksi voit estää Nestiä käsittelemästä henkilötietojasi milloin tahansa. Tämä saattaa kuitenkin vaikuttaa mahdollisuuksiisi käyttää tuotteita ja palveluja. Jos sinulla on sovellettavan lain mukaan oikeus pyytää pääsyä itseäsi koskeviin Nestin hallussa oleviin henkilötietoihin, siirtää ne haltuusi, estää niiden käsittely tai rajoittaa niiden käsittelyä, hakea niihin oikaisua tai pyytää niiden poistamista, voit tehdä näin soveltuvilta osin Nestin sovelluksen hallintaominaisuuksien kautta tai ottamalla yhteyttä Nestiin. Yksityisyytesi suojaamiseksi Nest pyrkii todentamaan henkilöllisyytesi kaupallisesti kohtuullisin keinoin ennen kuin se sallii henkilötietojesi katsomisen tai muuttamisen. Lisätietoja on osoitteessa nest.com/privacy

Kuinka Nest suojelee henkilötietojani, kun niitä siirretään ulkomaille? Kun siirrämme henkilötietoja Euroopan talousalueelta ja Sveitsistä muihin maihin, Yhdysvallat mukaan lukien, käytämme erilaisia oikeudellisia mekanismeja varmistaaksemme tietojesi asianmukaisen suojauksen. Kuten Privacy Shield ‑sertifikaatissamme on kuvattu, Nest Labs Inc. noudattaa EU:n ja Yhdysvaltojen välistä Privacy Shield ‑järjestelyä sekä Sveitsin ja Yhdysvaltojen välistä Privacy Shield ‑järjestelyä (”Privacy Shield ‑järjestelyä”), joka koskee Euroopan talousalueelta ja Sveitsistä peräisin olevien henkilötietojen keruuta, käyttöä, luovutusta ja säilyttämistä Yhdysvalloissa. Nest noudattaa Privacy Shield ‑järjestelyyn sisältyviä periaatteita (”periaatteet”).

Koska osallistumme Privacy Shield ‑järjestelyyn, pyrimme ratkaisemaan periaatteiden noudattamista koskevat erimielisyydet Yhdysvaltalaisen JAMSin kautta ja tietyissä tilanteissa Privacy Shield ‑järjestelyn välimiesmenettelyn kautta. (Tietyissä tilanteissa Privacy Shield ‑järjestely tarjoaa oikeuden sitovan välimiesmenettelyn käyttöön sellaisten valitusten ratkaisemiseksi, joita ei muuten ole saatu ratkaistua, kuten Privacy Shield -periaatteiden liitteessä I on kuvattu.) Jos sinulla on Privacy Shield ‑järjestelyyn liittyvä valitus, ota meihin yhteyttä osoitteeseen privacy@nestlabs.com.

Privacy Shield ‑järjestelyyn osallistujat kuuluvat Yhdysvaltojen liittovaltion kilpailuviranomaisen (US Federal Trade Commission) ja muiden toimivaltaisten lakisääteisten elinten tutkinta- ja täytäntöönpanovaltuuksien piiriin. Tietyissä tilanteissa (ts. kun henkilötietoja luovutetaan edelleen siirtoa koskevan periaatteen mukaisesti kolmansien osapuolien käsiteltäviksi meidän puolestamme) osallistujat, kuten me, saattavat olla vastuussa henkilötietojen siirtämisestä EU:n alueelta kolmansille osapuolille EU:n ulkopuolella. Lue lisää Privacy Shield ‑järjestelystä täältä. Kuten tässä tietosuojalausunnossa on kuvattu, voimme luovuttaa tietoja osakkuusyhtiöillemme, tytäryhtiöillemme ja kolmansille osapuolille. Voimme luovuttaa tietoja vastauksena oikeusprosesseihin sekä vastataksemme Yhdysvaltojen ja muiden maiden viranomaisten laillisiin pyyntöihin, jotka liittyvät lainvalvontaa ja kansallista turvallisuutta koskeviin tarkoituksiin.

Alaikäiset. Ainoastaan 18 vuotta täyttäneet ja tätä vanhemmat henkilöt voivat toimia Nest-tilien omistajina. Valtuutettujen käyttäjien on oltava yli 13-vuotiaita (tai täytettävä asuinpaikkansa vastaava lain mukainen alaikäraja), ja he voivat käyttää tuotteita ja palveluja vanhempansa tai laillisen huoltajansa valvonnassa ja vain siinä tapauksessa, että tämä sitoutuu noudattamaan näitä käyttöehtoja puolestasi. Nestin tuotteissa ja palveluissa ei tietoisesti kerätä tai säilytetä kenenkään alle 13-vuotiaan henkilötietoja.

Voidaanko tietosuojalausuntoa muuttaa? Huomaa, että tätä tietosuojalausuntoa saatetaan muuttaa ajoittain. Ilmoitamme kaikista muutoksista verkkosivustolla tai ottamalla sinuun yhteyttä.

Kuinka voin ottaa yhteyttä Nestiin? Käyttäjät Yhdysvalloissa ja muissa maissa Euroopan talousalueen ulkopuolella: Nest Labs, Inc. 3400 Hillview Ave Palo Alto CA 94304 USA

Käyttäjät Euroopan talousalueella: Nest Labs (Europe) Limited Gordon House, Barrow Street Dublin 4 Ireland

Jos sinulla on kysyttävää, voit lähettää tiedustelun tietosuojavastaavan johtamaan tietosuojatoimistoomme sähköpostitse osoitteeseen privacy@nestlabs.com.